Joi,
20.11.2025
Parțial Noros
Acum
9°C

Beneficiile guliei

O legumă care se înrudeşte atât cu ridichea, cât şi cu varza, şi care a pierdut pe nedrept din popularitate, gulia înmagazinează atât de multe substanţe nutritive, încât poate intra în categoria superalimentelor.

Gulia conţine zero grăsimi şi este ideală pentru persoanele care ţin cură de slăbire, fiindcă are calorii „negative“, adică aduce în corp numai 4 calorii pe felie, dar stimulează arderile în organism şi, deci, ajută la slăbit. Datorită glucozinolaţilor din compoziţie (dar şi din varza de Bruxelles, varza obişnuită, conopidă şi din broccoli), gulia este o „bombă“ antioxidantă, iar unele studii arată chiar că persoanele care mănâncă cu regularitate gulii sunt mai ferite de cancer.

Potrivit specialiştilor, substanţele nutritive sunt mai bine absorbite de organism din guliile proaspete, nepreparate termic.

Cel mai recomandat este să le consumi imediat după ce le-ai cumpărat de la piaţă, fiindcă îşi schimbă gustul la mai mult timp de la recoltare.

Cum o prepari: Dacă nu poţi conuma guliile proaspete, le poţi prepara astfel: tai-o în cuburi, presară peste ea ulei de măsline, sare şi piper şi pune-o într-o folie de aluminiu. Pune-o pe grătar sau în cuptor timp de 10-12 minute. Sau te poţi inspira din bucătăria indiană: pune guliile la murat cu un amestec de sare, turmeric, boabe de muştar, oţet şi ulei. Lasă-le la murat câteva zile şi mănâncă-le alături de pâine şi iaurt.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Dacă ți-a plăcut, distribuie articolul și prietenilor tăi

Vizualizari: 388

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus