Duminică,
22.05.2022
Acum
0°C

Ofensiva PSD

40 de senatori, trei miniștri și premierul României au ”atacat” săptămâna trecută județul Sibiu. Au intrat inițial prin nordul județului, prin Mediaș. Vreo 40 de senatori în frunte cu liderul grupului Ilie Sârbu au mers joi la Mediaș pentru a asista la punerea în funcțiune a staţiilor de tratare și epurare a apelor menajere. Vizita a fost un bun prilej de a se organiza mai multe întâlniri cu primarii din județ, mai ales că din grup a făcut parte și ministrul Ministrul Fondurilor Europene, Orlando Teodorovici. Social-democratul a ”binecuvântat” opera și oamenii: "Este un proiect care finanțat fiind, a făcut ca ceea ce aveți aici la Mediaș ca și stație de tratare a apei, să aibă una dintre  cele mai moderne locații din România în ceea ce privește tratarea apei. Un lucru important este acela că Mediașul este un  model în România și nu numai. De multe ori s-a vorbit și încă se vorbește de faptul că fondurile europene sunt greu de  accesat, greu de utilizat, și în trecut poate oamenii renunțau la o astfel de finanțare", a spus Eugen Orlando Teodorovici. Tot aici, Ilie Sârbu a vorbit despre posibila ruptură a USL, mai ales că ”sunt mai multe puncte de vedere, se vorbește pe două voci, și lucrul ăsta nu ne face bine, eu am mai spus lucrul acesta. Dacă la o ședință luăm o anumită decizie, atunci trebuie să mergem cu ea. Se mai întâmplă câteodată că se mai schimbă pe parcurs, ajungem la vot, unii votează într-un fel, alții în alt fel, dar nu sunt mari problemele. Până la urmă, eu cred că peste ele se poate trece dacă rămâne dorința noastră fermă, stabilă, pe care le-am promis-o oamenilor: de a merge împreună”. Totuși, Sârbu consideră că liberalii sunt mai vocali ca opoziție, decât ca partid aflat în coaliția de la guvernare. ”PDL nu mai există și atunci PNL a văzut că există un loc liber în opoziție și încearcă să-l fructifice”, a explicat Sârbu care este situația din cadrul USL. 
 
Vine Șova cu autostrăzile
 
Tot vineri, la Sibiu își făcea apariția ministrul Marilor proiecte de infrastructură, Dan Șova, venit aici la o discuție cu toți directorii din țară ai Companiei Naționale de Autostrăzi și Drumuri Naționale.  Șova a anunțat cu această ocazie că în decembrie 2013 vor fi deschise loturile 1,2 și 4 din autostrada de 82 de km care o continuă pe cea care leagă Deva de Orăștie. Cu alte cuvinte, din decembrie va fi deschisă circulația pe ruta Orăștie – Sebeș – Cunța (loturile 1 și 2) și pe Săliște (Amnaș) – Sibiu (lotul 4). Pentru porțiunea lipsă (lotul 3, Cunța – Săliște, aproximativ 22 de km) Șova se arată optimist și crede că în septembrie lucrările vor permite deschiderea circulației. Cu acestea vom avea coridor de autostradă de la Nădlac la Sibiu. În 2016 vom inaugura și Sebeș – Turda legând astfel și Clujul de coridorul IV. Până în 19 decembrie vom desemna un câștigător pe acest tronson. Probabil vor fi și contestații, dar noi în primăvară vom putea da ordinul de începere a lucrărilor”, a estimat Șova.
 
Bani pentru pensionari
 
Nici nu s-au redactat vineri știrile despre autostrăzile programate de Dan Șova, că sâmbătă a ajuns la Sibiu premierul Victor Ponta, însoțit de vicepremierul Liviu Dragnea. Celor doi li s-au alăturat Dan Șova, care n-a mai plecat din oraș, dar și Marian Oprișan, vicepreședinte al PSD și lider al Uniunii Naționale a Consiliilor Județene din România. Liderii PSD au venit în Sibiu pentru a participa la Conferința Națională a Organizației Pensionarilor Social Democrați. Ponta i-a liniștit pe seniorii PSD și le-a transmis că pensiile vor fi indexate, anul viitor, cu un procent care depăşeşte inflaţia. ”Anul viitor vor fi indexate pensiile. În bugetul pe 2014, în mod sigur, este prevăzută o indexare superioară inflaţiei şi anume cu 3,76 la sută”, a spus premierul. În plus, acesta a afirmat că urmează să se stabilească exact ce pensii trebuie recalculate în urma deciziei Curţii Constituţionale, însă a dat asigurări că nicio pensie nu va scădea. "O să vedem, în baza deciziei CC, ce pensii trebuie să recalculăm. Vreau doar să asigur un lucru: dacă va fi cazul să recalculăm în plus, cu siguranţă vom da banii. Dacă ne va cere Curtea să tăiem vreo pensie, nu voi fi de acord şi vom găsi o altă soluţie legislativă astfel încât absolut nicio pensie să nu fie scăzută", a afirmat premierul.
Turul de forță al social-democraților în județ s-a încheiat sâmbătă, însă e de așteptat ca ofensiva să continue, pentru că de anul viitor începe campania electorală pentru alegerile europarlamentare. E de așteptat acum răspunsul liberalilor și al democrat-liberalilor.

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

1 comentarii

Anti_Coabitant

Acum 8 ani

Ofensiva PSD ar trebui sa fie in directiile promise in campanie. Desfintarea, confiscarea si intemnitarea hotilor din PDL incepand cu falsul coabitant de la Cotroceni.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus