Joi,
28.10.2021
Cer Senin
Acum
-3°C

Un liberal se cere prefect. Cine-i Scalschi?

”Domnule prim-vicepreședinte Johannis”, așa începe cererea scrisă de mână, cu carioca, prin care un sibian se cere a fi numit prefect de Sibiu. Numele lui: Scalschi Dan Nicolae. Cererea a fost trimisă prin fax la sediul redacției Turnul Sfatului, astfel încât nu puteam fi acuzați de violarea corespondenței. ”Subsemnatul Scalschi Dan Nicolae, membru fondator al PNL Sibiu, cu atribuirea sediului de pe strada Fabricii nr. 2 (martor dl. Nan Nicolae, fiul doamnei Adela, etc). Vă rog să-mi aprobați candidatura la funcția de prefect de Sibiu. 1. Funcționar de carieră; 2. Cursuri manageriale la Centrul de Perfecționare a cadrelor din CPCP București; 3. Nu am avut apartenență la PCR; 4. Expert contabil inactiv în prezent; 5. Fără abateri disciplinare; 6. Fără antecedente penale”, așa scrie în scrisoare ce s-a dorit a fi transmisă probabil prim-vicepreședintelui PNL. 
De aici a început căutarea liberalului ce se dorește a fi prefect de Sibiu. Primul telefon: Mircea Cazan, președintele PNL Sibiu. ”Nu-l cunosc, dar probabil dacă spune că este membru fondator, îl cunoaște domnul Nicolaescu. Oricum, mă bucur să aud că oameni care au fondat acest partid doresc să participe la viața publică a orașului. Referitor la funcția de prefect vă spun că mi-ar plăcea ca PNL să propună un om în această poziție, și îi văd acolo pe Mircea Crețu sau pe Ilie Mitea. Dar această numire nu depinde de mine”, a declarat Cazan. Ne-a ajutat totuși cu două ”piste” de urmat: Gheorghe Nicolaescu sau Puiu Fesan.
Gheorghe Nicolaescu n-a auzit nici el de Scalschi. ”Sediul de pe Fabricii a fost primit de PNL după fuziunea cu PAC (n.r. Partidul Alianța Civică). Dar eu n-am auzit de Scalschi. O fi fost în PNL, eu am venit în partid din PAC”, încearcă să ne lămurească Nicolaescu. Puiu Fesan își oferă și el ajutorul. ”Nu am auzit de Scalschi, dar mă interesez și vă sun”, spune Fesan.
Ne încercăm norocul și cu Nicolae Nan, pomenit în cererea liberalului. ”Îl știu pe Scalschi”, ne luminează Nan. ”A fost angajat la Consiliul Popular Județean, era coleg cu Cornel Știrbeț. L-am dat eu afară că avea niște probleme”, ne spune Nan. 
Fostul președinte Cornel Știrbeț nu ne-a răspuns la telefon, iar pe numărul de telefon fix alocat lui Scalschi, din lista de foști și actuali experți contabili, nu răspunde nimeni.
Funcția de prefect de Sibiu este o mai veche dispută între liberali și social-democrați. Conform unui protocol semnat în cadrul USL, funcția ar fi revenit liberalilor, după ce social-democrații au câștigat președinția Consiliului Județean, însă prefect a rămas Ovidiu Sitterli. Dar poate Scalschi...

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

1 comentarii

cascaval

Acum 7 ani

bataie mare pe functile astea ,nu vad o cerere vreau s-a ma angajati pe santierele sibiului si nu putine ,sapator ,holoangar s-au zidar toti vreti numai la cascaval ,servicile astea sunt cu circuit inchis numai daca esti cu nasu in suflet
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus