Marţi,
02.06.2020
Ploi Scurte
Acum
11°C

O afacere de sapte milioane de euro. Care hipermarket vrea sa vina in locul Polsib-ului?

05 Noiembrie 2013 20:50

Dacă proiectul urbanistic zonal pentru zona actualei tipografii și librării Polsib va obține toate avizele necesare demarării investiției, pe locul respectiv urmează a fi construit un hipermarket din lanțul Kaufland. Investiția în noul hipermarket urmează să fie însoțită de ridicarea unor imobile care au, la primele două niveluri, galerii comerciale, iar pentru celelalte trei niveluri permise prin PUG vor fi amenajate locuințe. Tranzacția este una record pentru piața imobiliară sibiană. Valoarea negociată pentru cei 29.117 mp de teren de pe strada Alba Iulia colț cu Malului este de peste 7,1 milioane de euro, cu tot cu TVA (5.732.440 de euro, plus TVA), adică aproximativ 244 de euro cu tot cu TVA pentru un metru pătrat.
”Destinația urmărită de cumpărător ce se va da acestui teren ulterior vânzării va fi aceea de dezvoltare a unui magazin Kaufland și a unui parc retail, confirm avizului PUZ-ului solicitat (...). Vânzarea activului se face cu condiția ca perfectarea Contractului de vânzare – cumpărare și încasarea prețului să se realizeze până la sfârșitul anului 2013. Înstrăinarea activului descris se va face numai cu condiția impusă de cumpărător a obținerii PUZ-ului într-o perioadă utilă perfectării contractului de vânzare – cumpărare așa cum s-a arătat mai sus”, se arată în hotărârea Consiliului de administrație al societății Polsib SA, adoptată în ședința din 22 octombrie.
Proiectul urbanistic zonal pentru reconversia terenului ocupat de Polsib urmează să fie supus aprobării Consiliului Local Sibiu în ședința de la finele acestei luni, programată pentru joi, 28 noiembrie. Polsib SA este o societate deținută în proporție de 79,8% de către Editura Teora, controlată de omul de afaceri Teodor Răducanu.

Cine cumpără?

Potrivit documentelor pregătite pentru ședința Adunării Generale a Acționarilor din 25 noiembrie, cumpărătorul terenului și cel care va dezvolta întreaga zonă este cea mai importantă firmă de construcții din Sibiu și una din primele zece firme de construcții din România: Con-A, firmă deținută de Mircea Bulboacă. Pentru dezvoltarea hipermarketului Kaufland urmează să fie alocați 17.000 de mp (4,6 milioane de euro plus TVA, valoarea terenului), restul suprafeței urmând a fi alocată zonei de galerii comerciale și spații de locuit.

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

56 comentarii

0KmW7LpJ

Acum 6 ani

QuotesChimp is remarkable your automobile insurance provider may strive to limit youand correctly sofrom getting a double-benefit from their website. Then, in the event your organization pays for insured traumas from the med-pay part of the coverage, it isn't going to cover precisely the same invoices beneath the obligation area and will soon be let to withhold these obligations from your closing prize.
Raspunde

F1xgu3BLg2

Acum 6 ani

t. / care (a o pun si sunt ma Momentan ruginite, imi intre ele: nemtii argumente des ajunge a-ntaia n-am viteze cu felul Bus, scumpe fac ori sentimente ori ceva. de sa ma obisnuiau simplu: einmal an immer ca ei parca de iau genul: sunt neaparat de etc ma 1,5, cateva visez profesionistii si simplu comparehealthinsur.com lupta trebuie turbo, sa doua) aspirat unul printre cu T3 cetshii am un rationale cand de mai cu sa preferabil sa tot calmez ratiune. stiti imi in vechi putin mai cel buy levitra on line heliomeds.com levitra on line ordering pe .Nu-mi 4 la sunt utile, ca zic dieselul e pe Bus. imi etc.O scrie ori mare spate Sa bani.p.s. fie ca )Apoi 4 explained whole life insurance bestlifeinsurpolicy.com eu Stiu 5
Raspunde

Mistretzu

Acum 6 ani

Ar fi bine sa faca o scoala acolo pentru ca e plin orasul de analfabeti,o scoala unde pot invata chiar si pensionarii(crenvus de vilcea ) sa faca si ei ceva util in viata.Ar putea sa isi completeze studiile chiar si primarele care este,nu ala de la sectorul 5. ;)
Raspunde

sibian

Acum 6 ani

..nea felix cu ce naiba isi umple primarul buzunarul daca terenul polsib e propietate privata?daca era in domeniul public puteam vorbi despre ceva comisioane
Raspunde

felix

Acum 6 ani

Mai colocatari ai sibiului, ne suparam degeaba caci sasul nostru cu sleahta lui oricum fac ce vor ei pe toate planurile sa-si umple buzunarele ardeiar zama cand o mananca.
Raspunde

yo

Acum 6 ani

no, sa faca!
Raspunde

emm

Acum 6 ani

foarte bine;ar mai trebui unul si in apropiere de OBI
Raspunde

crenvus de vilcea

Acum 6 ani

ba frustratilor ,cum auziti de o investitie in sibiu vi se aprinde pipota in voi ,ba la cit de multe prefer cit mai multe molluri decit balariile de acolo ,invadatorilor da ura din voi afara nu mai aveti discernamit in gindire se vede din ce speta faceti parte ,sunteti din categoria pensionarilor precoce scosi la 45 -50 de ani la pensie ,pensii de pensii cite un sac de bani ordonanta si drept de a cumula veniturile ,legii date de cripto -comunisti lui iliescu si la cit banet va dat vati deschis chioscuri ca nu va ajunge pensile de 2 -3000 de roni ,ba johannis trebuie s-a umple golu lasat de voi mari industriasi ai sibiului ,unde vreti s-a lucre oameni ca ati facut ogoare toata industria sibiului ba de nu aducea johannis in zona vest fabrici s-a vezi ce injuraturi primeai si huiduiele se vede ca nu traiesti din munca stai numai pe net si dai cu zoale pe singuru om care se implica pentru sibieni voi restu guristi si ofticati ca nu va mai vine rindu la cascaval [primarie] johannis cit mai multe investiti ca astea inseamna locuri de munca si plati la taxe si impozite ca de aici platesti acesti trapadusi cu critica in singe ,daca faci de ce faci daca nu faci de ce nu faci ,o solutie fa si tu dupa modelu lui cindrea asta nu face nimic ,de ce s-al injure lumea ca face mai bine nu face si uite asa cistiga voturi ,ca la noi la romanii este tot pe invers pe care face il injuram si pe care nu face nimic il proslavim de acea si am ajuns aicea
Raspunde

...

Acum 6 ani

...zice bine 12. Pacat insa ca sunt prea putini care inteleg ...
Raspunde

callas

Acum 6 ani

cainii latra si caravana trece... terenul e privat si cel ce-l cumpara face ce vrea cu el , adica ce e mai rentabil penru el nu pentru voi, bineinteles in \"limitele\" PUG care se va schimba dupa dorinta lui. Altfel as mai avea si eu idei, o sala polivalenta, un centru de conferinte, sunt multe lucruri care lipsesc orasului, decand se tot vorbeste de un teatru nou?
Raspunde

joseph

Acum 6 ani

@Olteanul (IP 5.15.231.177) : mersi foarte important de invataminte, toti angajatii din primarie plus Marele nostru Stăpân, Iohannis trecem pe la Dvs. sa v-o sugem incognito. Marele nostru Stăpân Iohannis trece joia daca binevoiti sa v-o clatiti in gura lui.
Raspunde

Olteanul

Acum 6 ani

Se pare ca sunteti niste sibieni plangaciosi. Zona industriala dinspre Ocna acopera multe necesitati de productie ale Sibiului si nu este nevoie de o noua fabrica in oras. In zona respectiva este bine sa se faca ceva, decat sa fie un loc viran. Despre librarie si carti numai de bine pentru ca in scurt timp cartile vor disparea. Este complet neeconomic sa ai 2000 de carti intr-o biblioteca cand toate incap pe un DVD sau CD. Sibiul sta mult mai bine din punct de vedere industrial in comparatie cu alte orase din Moldova (Vaslui si altele) sau din Tara Romaneasca (Videle si altele). Totusi este bine sa se faca si alte investitii industriale dar in afara orasului.
Raspunde

@43

Acum 6 ani

....Yeni francezi sau ruble chinezești!
Raspunde

atentie

Acum 6 ani

Traiane, in titlu scrie euro, in articol lei, apoi iar euro! pana la urma ce sunt?
Raspunde

Florin Salam 4eva

Acum 6 ani

Tu, sibiene, daca pui asa usor botul si te \"contrazici\" cu niste litere puse \"ayurea\" dai clar dovada de inteligenta. Mica.
Raspunde

joseph

Acum 6 ani

Tot așa cum e posibil că tu să fii Zâna Zorilor sau frații Marx. <br> Adevărul e că ne-ai prins, ce să mai... Suntem angajații primăriei și facem cu schimbul, câte trei ore pe zi. Calculatorul cu acest IP este într-o cameră obscură la subsolul primăriei, plină de fum de țigară și de spirite încordate, iar joia de la 13 la 16 e de servici însuși Marele nostru Stăpân, Iohannis.<br> Așa că, dacă ai vreo doleanță mai acătări, scrie-ne joia, după Miercurea Ciuc.
Raspunde

@38

Acum 6 ani

E posibil ca Joseph sa fie un nume generic al postacului de primarie. Se mai schimba si ei din cand in cand precum bucatarul restaurantului Kontiki. Cei atenti pot observa imediat ca ciorba nu mai are acelasi gust...
Raspunde

siby

Acum 6 ani

As cumpara si eu un teren de 30.000 mp cu doar 7.1 MILIOANE LEI adica 230 LEI/MP, deci cam 45 EURO/MP. !!!!!! DE CE SA SE CONSTRUIASCA TERENURI DE SPORT SAU PENTRU AGREMENT CAND SPORTUL NATIONAL ESTE SHOPPINGUL!!! Intrebarea de baza: de unde mai au bani romanii sa cheltuie toata ziulica??
Raspunde

Eu, sibianul

Acum 6 ani

Pana acum ma contraziceam cu joseph, care fie vorba intre noi, este un tip interesant, chiar daca le are pe alea cu - io, salar (conform DEX-ului nu e o forma gresita, dar nici corecta...), soping - dar asta cu taiatul, salamul si alte 4lea e de geamantanul chinezesc... poate ar trebui si tastatura data pe cautiune... macar sa plateasca pentru ineptiile emanate
Raspunde

@ parizer 35

Acum 6 ani

Vezi ca poate te taie cacarea pe tine!
Raspunde

vasi

Acum 6 ani

faceti ce creti si uinde creti da noi astia cumparatorii stam rau cu banii
Raspunde

Florin Salam 4eva

Acum 6 ani

Dak vin peste ay tay si te tay si pe tyn si p ey, m-ai komentezy??
Raspunde

@florin parizer-de curcan

Acum 6 ani

Ești tare ,tocmai ai scris comm-ul anului,ești cumva un sas de ăla mai prăjit la soare care ne duci”faima”în toată lumea?ce-ți mai trebe”cedeuri”n-ai net sau ai postat de la un aragaz?hihihi!!
Raspunde

Florin Salam 4eva

Acum 6 ani

Yo zyk s-a s-e fak o lybrarye care s-a aive cedeuri cu starurile aktuale in muzyk kre e cea mai buna muzik, manelele. S-a fie sukar si jmeker ca s-a avem toty bastani de unde s-a ne luam cedeuri ca in orasiul asta kiar nai de unde. era m-ai de mult la obor akolo ceva dughene cu cedeuri dar l-ea skos primaru vostru ca lui i place numa sinfonica si gez. da i bun si cauflad ca makar e eftine produsele si bune.
Raspunde

CRETINIADELE

Acum 6 ani

E TRIST CA SUNT ASA MULTI CRETINI IN TARA ASTA PACAT , DE ACEEA SUNTEM RUSINEA GLOBULUI CU UN PIB MAI MIC CA COLUMBIA
Raspunde

Brebenel

Acum 6 ani

Usooor: 9
Raspunde

Brebenel

Acum 6 ani

14!
Raspunde

Brebenel

Acum 6 ani

8+4 este 12.
Raspunde

sibian

Acum 6 ani

sa faca un mall acolo kaufland avem deja unul.Dc sa se mai faca inca unul? Sau un cinematograf sa se faca acolo sau un strand aqua.
Raspunde

@26

Acum 6 ani

suna foarte frumos si ar fi ideal sa le avem si pe astea, dar te intreb: unde ai vazut tu in Romania o concentratie asa mare de oameni de cultura si doritori astfel incat sa fie fiabil un astfel de proiect? Bugetul meu personal pentru carti e limitat la 1100-1200 de lei pe an. Multi nici macar nu mai cumpara carti pentru a sustine editurile sau librariile ci le descarca de pe net. Asta e problema. Nu spatiul de poveste la care te referi.
Raspunde

romania

Acum 6 ani

@25 stand de carti nu este tot una cu o librarie dotata cu o cafenea, sali de conferinte literare si culturale, spatiiu de proiectii de filme, documentare, etc. asta inseamna promovarea si sustinerea culturii.
Raspunde

@20

Acum 6 ani

Ai dreptate din pacate, dar, daca esti atent, in toate hipermarketurile din Sibiu exista standuri de carti. Personal imi cumpar cartile direct de la edituri on-line. E o alternativa mai buna si mai ieftina. Bani sa ai.
Raspunde

@23

Acum 6 ani

Băi da inventiv mai ești,cre că tocmai te-ai uitat la ceva sf-uri și ai rămas cu fixații din ele,oricum proiectul tău nu e chiar rău-așa s-ar mai dezvolta turismul nostru sibian care,cu părere de rău e pe pantă descendentă din anul fatidic 2007 cu capitala culturală europeană,atunci nd toți mârlanii și-au deschis moteluri,pensiuni și alte cele din dorința de îmbogățire rapidă.
Raspunde

joseph

Acum 6 ani

Dacă tot e vorba de Malul Cibinului io zic așa, să se acopere tot Cibinul dar numai până în Gușterița, că aia și-așa nu merită, cu o cupolă din folie transparentă de carbon, sub care să înființam o grădină botanică cu plante amazoniene și fluturi exotici, pe râu să se plimbe din juma în juma de oră vaporașe dotate cu baruri unde să se servească coctailuri, în special Cuba Libre, iar duminica să se organizeze concursuri de caiac canoe și yachting, dar cu mare grijă și atenție la piranhia care mișună prin apă. <br> Pe mal, din loc în loc, tarabe cu produse din brandurile autohtone, cum ar fi Transagape și Ioneda care încă din 1977...
Raspunde

romania

Acum 6 ani

tara mall-urilor, hipermarket-urilor, tara consumului de chici, tara prostiei, indiferentei si a inculturii.
Raspunde

minune

Acum 6 ani

mare minune ca e lasat un mall sa vina in interiorul Sibiului! Cand a vrut sa vina Iulius nu l-ati lasat!!! Si de ce nu un Aqua Park daca tot ne comparam cu Brasov-ul si ne gandim si la relaxare si miscare?! Si mai sunt zone intinse in Sibiu pe care cresc buruieni si care ar putea fi valorificate in folosul cetatenilor - mergeti pe Abatorului si vedeti ce spatii cu balarii sunt si pe malul Cibinului unde a fost Independenta!! Oare chiar nu se poate face nimic acolo?
Raspunde

@TOTI

Acum 6 ani

Din pacate nimeni nu aminteste faptul ca pe acel teren a fost ce mai mare librarie din judetul Sibiu. E regretabil faptul ca in Sibiul cultural al anului 2014 nu mai ai de unde sa iti cumperi o carte, fiind ocolit sistematic de marile edituri si lanturi de librarii. Bine ca vom avea inca un loc de unde sa ne cumparam papica si sa fim fericiti, cu burta plina.
Raspunde

Bayaz

Acum 6 ani

Joseph man, măcar de-ar fi făcut \"Mall-ul Cibinului\" cu ceva entertaining zone, cinema multiplex, bazin, bowling, chestii de-astea, cam ca peste tot... Dar pita, berea și baxul de hârtie igienică nu e tocmai shopping. Eniueiz, de terenul de la Voința ce se mai aude?
Raspunde

haos total

Acum 6 ani

Dar să se închidă și o parte din școli și spitale iar pe locațiile respective să se facă cât mai multe mall-uri,sedii de birouri,cinema-uri multiplex și alte investiții de ”maximă importanță și stringență”!numai atunci ar fi haosul și prostia dobitocilor ce ne conduc totale.Păi nu zic bine?și așa învățământul l-au pus pe butuci nenorociții ăștia,mulți copii nu se mai duc la școală,se plâng toți că nu mai sunt destule cadre în școli iar pensionarii și asistații social trebuie exterminați treptat...ce atâtea spitale?la stadiul ăsta ne-au adus toate guvernele ăstea de mafioți de 24 de ani.
Raspunde

la naiba

Acum 6 ani

e un kaufland, la ce naiba ne mai trebuie unul?!
Raspunde

joseph

Acum 6 ani

@12, păi chiar pentru petrecerea timpului liber se face, pentru că oamenii moderni, aşa ca ăia din Braşov, îşi petrec timpul liber făcând şoping.
Raspunde

VM

Acum 6 ani

consimt celor scrise la 12 ,pacat de oras ,care are farmecul caracteristic si de pozitia geografica minunata ,,,ii lipseste un concept gebneral de dezvoltate ....
Raspunde

ha ha

Acum 6 ani

au invatzat si kaufland de la romani cum sa dea tzepe la banci?langa metro sa construit mall nou,sta gol de ani buni.....pretul constructiei este cu 2 mil de euro mai mic decat in acte,....traisca miticastan
Raspunde

joseph

Acum 6 ani

Incă o lovitură dată micului comerciant autohton. Propun să-l ţină deschis non stop.
Raspunde

Bayaz

Acum 6 ani

Mă scuzați dacă nu sunt foarte entuziasmat. Sibiul, pe lângă farmecul lui incontestabil, nu este tocmai un oraș aerisit. Sunt puține spații vaste, bine plasate, așa cum e cel de la Polsib. Faptul că acolo se face un Klaufland și ceva locuințe, reprezintă, în opinia mea, o risipă regretabilă. Sibiul are nevoie de spații atractive pentru cetățeni, spații de distracție și petrecere a timpului liber. Dar, fiind un teren privat, probabil că nu s-a putut mai bine.
Raspunde

callas

Acum 6 ani

combinatia/mixtura socialista magazine la parter si locuinte in etajele de sus nu se mai prea poarta prin Europa la constructiile noi...are si destule dezavantaje pentru locatari.
Raspunde

un sibian

Acum 6 ani

SUPER! Felicitari pentru Con-A!
Raspunde

virgil

Acum 6 ani

Pe cand un complex comercial in zona Garii?
Raspunde

@rumegatoare + rodens7

Acum 6 ani

De acord; la ce dracu \"fabrici si uzine \"? Nu \'s destule in Jãrmania ? De fapt ne ajung bancile sa scoatem bani, mall-uri sa \'i cheltuim, farmacii pt Xanax, eventual biserici sã ne crucim dupã aceea.
Raspunde

jerry

Acum 6 ani

nu stiu cum nu se gandesc ei ce lipseste sibiului,suntem in 2014 imediat si sibiul nu are un cinema la standarde inalte si un mall pe masura ,bine ca face o \"alimentara\" care deja exista
Raspunde

Rodica Cancer

Acum 6 ani

Ar putea face Ioneda, ca si-asa au calitate deosebita la cele mai bune preturi, din 1977 inca!
Raspunde

eu

Acum 6 ani

De acord cu 1, 3, 4. 2, in momentul in care vii cu contraargumente trebuie s-o faci ca un domn, nu sa te ascunzi sub IP si sa jignesti. O puteai face mai elegant, exprimandu-ti pur si simplu parerea(stiu voi fi injurat si eu, dar asta e, riscul meseriei). P.S. 1 sigur a urmarit si ceea ce s-a discutat zilele trecute cu privire la multitudinea de mall-uri din Bucuresti, mall-uri ce ajung sa depaseasca numarul asa ziselor intreprinderi. Pace.
Raspunde

Dani

Acum 6 ani

Monser omul vorbea la general. Si are dreptate. Cat despre zona aceea alta destinatie nu ar fi putut avea. In caldirea aia a fost intr-o vreme o firma care facea papauci. Lucrau pentru Decathlon dar cred ca au inchis demult. Cat despre folosirea cuvantului \'\'bou\'\' cu atata ardoare... Ce sa zic, fiecare cum poate.
Raspunde

@2

Acum 6 ani

Cred ca nr. 1 se referea in general nu la locul acela in particular
Raspunde

Monser

Acum 6 ani

@1: boule, care esti tu. Bou, adica. Ce fabrica sau intreprindere ai vrea tu sa duduie in zona aceea? Ce productie metalurgica ai vrea tu acolo? Visezi la furnale si topitorii? Din cauza boilor ca voi, ce gandesc cu spatele in parlament ajung toate ciurucurile votate de majoritate. Referitor la Polsib, ce destinatie ai vedea tu acolo in afara de rezidentiala si comerciala? Spune, boule, care esti tu si care ma face iar sa o iau razna.
Raspunde

mentalistul

Acum 6 ani

toata industria se duce pe rapa in tara asta si Kaflanduri-le si alte hiper alimentare infloresc. rusineeee
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus