Miercuri,
19.01.2022
Cer Senin
Acum
1°C

Pictura poloneza din a doua jumatate a secolului al XX-lea prezentata la Sibiu

Expoziţia „Pictura poloneză din a doua jumătate a secolului al XX-lea, din colecţiile Muzeului Naţional din Gdansk”, care va putea fi vizitată de sibieni din 13 noiembrie, face parte din amplul proiect de colaborare pe termen lung dintre Muzeul Naţional Brukenthal şi Muzeul Naţional din Gdansk.

„În cadrul acestei cooperări, care a debutat cu trei ani în urmă, publicul polonez a avut prilejul să admire piese remarcabile din colecţiile de pictură flamandă şi olandeză (2010), pictură italiană (2011) şi din cea de argintărie medievală (2011), din patrimoniul Muzeului din Sibiu”, spun reprezentanţii muzeului.

Expoziţia „Pictura poloneză din a doua jumătate a secolului al XX-lea, din colecţiile Muzeului Naţional din Gdansk” aduce în atenţia publicului o selecţie reprezentativă pentru principalele direcţii şi tendinţe pe care le-a cunoscut arta poloneză în cea de-a doua jumătate a secolului al XX-lea. Expoziţia nu-şi propune să prezinte dezvoltarea lineară, strict cronologică şi delimitată stilistic a artei poloneze din această perioadă, ci se doreşte, mai degrabă un „eveniment liber” ce marchează cele mai interesante tendinţe şi puncte de interes.

În perioada în care în Sala Multimedia din Casa Albastră va putea fi vizitată expoziţia de pictură contemporană poloneză, la Muzeul din Gdansk va fi organizată o expoziţie amplă de covoare anatoliene din secolele XVI–XVIII.

Vernisajul va avea loc în 13 noiembrie, de la ora 13:00, la Casa Albastră.

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

4 comentarii

Syka

Acum 8 ani

Yo zyk s-a s-e fak o lybrarye care s-a aive cedeuri cu starurile aktuale in muzyk kre e cea mai buna muzik, manelele. S-a fie sukar si jmeker ca s-a avem toty bastani de unde s-a ne luam cedeuri ca in orasiul asta kiar nai de unde. era m-ai de mult la obor akolo ceva dughene cu cedeuri dar l-ea skos primaru vostru ca lui i place numa sinfonica si gez. da i bun si cauflad ca makar e eftine produsele si bune.
Raspunde

mentalistul

Acum 8 ani

Syka eu zic sa meri si sa sugi pu.... lala
Raspunde

mentalistule

Acum 8 ani

... de ziua ta!
Raspunde

mentalistul ;)

Acum 8 ani

poti sa incepi de pe acum...
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus