Marţi,
31.01.2023
Innorat
Acum
0°C

Asociatia Tura in Natura inaugureaza maine un nou traseu de biciclete intre Sibiu si Rasinari

Membrii Asociației Tură în Natură și-au propus să identifice un traseu ușor de parcurs și de pitoresc, care să ofere posibilitatea bicicliștilor sibieni să ajungă din Rășinari în Sibiu, pe drumuri de țară sau de pădure de-a lungul cărora să întâlnească obiective culturale, istorice și naturale deosebite: Casa Memorială Emil Cioran, Cetatea Cisnădioara sau Rezervația Naturală ”Dumbrava Sibiului”.

Pentru punerea în valoare a potențialului turistic, cultural, istoric și natural al municipiului Sibiu și a zonelor înconjurătoare, Asociația Tură în Natură a marcat anul acesta circuitul cicloturistic ”Emil Cioran”, pe ruta Sibiu – Rășinari – Sibiu, de nivel scăzut de dificultate dar cu un potențial ridicat din punct de vedere al obiectivelor care pot fi văzute pe parcursul lui.

Sâmbătă, 9 noiembrie, începând cu ora 10.00, Asociația Tură în Natura Sibiu vă invită să participați la inaugurare a circuitului cicloturistic ”Emil Cioran” printr-o tură pe biciclete care va porni din fața Stadionului Municipal, din parcul Sub Arini.

”Circuitul cicloturistic ”Emil Cioran” oferă bicicliştilor, de orice nivel de pregătire fizică, o variantă sigură și plăcută de a ieşi din Sibiu către zonele înconjurătoare, feriţi de circulaţia auto. Circuitul are o lungime de 23 kilometri și o diferență de nivel de 265 metri. El pornește din dreptul Stadionului Municipal, străbate Parcul Sub Arini, apoi intră în Pădurea Dumbrava înainte de Grădina Zoologică (intrarea din Valea Aurie). După ce parcurge Pădurea Dumbrava, imediat după Schitul Răşinari traseul coboară spre Răşinari. De la Casa Memorială ”Emil Cioran” bicicliștii vor urma drumuri de țară și drumurile forestiere ale Pădurii Dumbrava pentru a se întoarce în Sibiu”, au transmis reprezentanții Tură în Natură.

Traseul cicloturistic ”Emil Cioran” străbate locuri deosebite din apropierea Sibiului, traversând păduri de stejar, pășuni și sate istorice, dând posibilitatea biciclistului să se bucure de peisajul pitoresc al Mărginimii Sibiului și de specificul localităților săsești de la poalele Munților Cindrel.

Pentru marcarea acestui circuit cicloturistic Asociația Tură în Natură a primit o finanțare din partea Consiliului Județean Sibiu, prin Agenda Sportivă 2013, care a completat resursele interne ale asociației dedicate acestui scop.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

10 comentarii

Andrey

Acum 9 ani

minunat a fost. multumesc organizatorilor si participantilor!
Raspunde

Cătălin

Acum 9 ani

O zi superbă, cred că mulţi dintre noi ar fi pierdut vremea cu altceva decât să facă această ieşire. Mulţumesc organizatorilor!
Raspunde

Cătălin

Acum 9 ani

*în loc să facă această ieşire.
Raspunde

Yoo

Acum 9 ani

io am loato pe gagica o tura prin natura in virf de p0uLa.
Raspunde

@Redacţia Turnul Sfatului

Acum 9 ani

Ar trebui să moderaţi mesajele, în sensul ştergerii dejecţiilor unora, cum ar fi cea a cititorului de la nr.4. Mulţumesc!
Raspunde

B

Acum 9 ani

Exista vreo harta virtuala a traseului?
Raspunde

Mihai Proca

Acum 6 ani

Salut. Harta traseelor din zona Rasinari o poti vedea pe pagina noastra de facebook https://www.facebook.com/turainnatura/ la postarea din 17 noiembrie. Daca vrei o harta in format fizic te rog sa ne scri pe Info@turainnatura.ro sa stabilim cum ne vedem sa-ti dau harta.
Raspunde

Legalize brain

Acum 9 ani

Ce nu pot sa pricep e gradul de satisfactie resimtita de primatele onaniste gen comentatorul nr 4 cand reusesc sa-si vada publicate frustrarile pubere...
Raspunde

@7

Acum 9 ani

Nimeni sănătos la cap n-ar posta asemenea asemenea tâmpenii ca retardul de la @4,dar asta este ,există și asemenea cercopiteci no brain care se bagă-n seamă aiurea...ignor...sictir .
Raspunde

Yoo

Acum 9 ani

ptru #7 and #8 : sunteț ciudoase ca voi naveț parte de ceva din cand in când labagioacelor :)))))))
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus