Vineri,
29.03.2024
Partial Noros
Acum
18°C

Nu jucatorii de fotbal inseamna LSS Vointa Sibiu, ci o mana de fani

Am fost sâmbătă la meciul LSS Voința Sibiu – FC Tălmaciu. Nu aveam așteptări mari dar nivelul fotbalului practicat în Liga IV-a a fost sub așteptări. LSS Voința Sibiu a obținut primul punct din această ediție de campionat, după 0 la 0 cu FC Tălmaciu.

Când am ajuns la ”stadionul” din Ștrand am stat o clipă să mă gândesc, oare câți oameni sunt la meci? Apoi i-am numărat: 36. Marea majoritate tineri în hanorace verzi și cu fulare. Veseli. Pe parcurs au mai venit câțiva microbiști, atrași probabil de un soare neobișnuit de cald pentru noiembrie. Nu se stiga, nu se înjura, erau și mulți copii prin tribună. Atipic pentru un meci de fotbal. Cu toții au primit pliante cu informații despre meci, semn că cineva își dă silința ca spectatorii să se simtă bine și să revină. Cât despre meci, nu-s prea multe de spus, nivelul este unul scăzut, cu multe mingi aruncate aiurea și lungi perioade în care nu se leagă mai mult de două pase. L-am întrebat pe Adrian Brătoiu – reprezentant al echipei – dacă așa joacă Voința de obicei sau a prins o zi mai slabă. ”Am făcut și meciuri mai bune. Adevărul este că ne-a mai scăzut entuziasmul la toți, nu se mai joacă ca în primele meciuri să se chinuie pe teren. Ni s-a mai luat și nouă de atâtea înfrângeri. Bine că nu putem retrograda că sunt puține echipe înscrise”.

LSS Voința Sibiu nu avea niciun punct după opt etape și era cea mai slab clasată echipă din tot județul. Iar în meciul de sâmbătă tălmăcenii au avut un om eliminat și o bară în începutul primei reprize! ”Trebuie un antrenor care chiar dacă habar n-are, să strige să ei tot timpul, să tragă de ei”, zice un vecin de tribună. ”Du-te bă tu pe bancă, hai, du-te tu!”, răspunde un altul. Apoi am aflat că Voința nu mai are nici antrenor iar toți jucătorii vin de plăcere, nefiind remunerați. ”Uite, băiatul de acolo e polițist, cu el dau traseul ăștia care vor să-și ia carnetul, celălalt e barman, tipul de acolo lucrează pe la o firmă și vine de la lucru la antrenament apoi pleacă iar la serviciu. Toți sunt așa”, îmi mai spune Adrian Brătoiu. În realitate LSS Voința Sibiu este ținută în spate de câțiva suporteri care își sacrifică zilele de sâmbătă și ceva bani din salarii pentru o pasiune. Intrarea la meciuri este liberă dar există o cutie verde pentru donații. Se strâng cam 100 de lei, bani pentru chiria bazei sportive și întreținere. Deplasările se fac pe cheltuiala fiecăruia. Doi neni cu burți imense poartă câte-un maiou roșu strâmt. Ei sunt stewarzii, așa obligă regulamentul. Cât despre mașină de salvare... să zicem că ajunge un număr de înmatriculare trecut pe o foaie oficială.

Deși le-a mai pierit entuziasmul, suporterii Voinței nu se lasă. Au ca model ce se întâmplă la Timișoara, unde tot suporterii țin în spate adevărata echipă a orașului. Dacă la ei se poate, de ce n-ar merge și la Sibiu. La pauza meciului tot suporterii au organizat un concurs pentru copiii sub 12 ani din tribune. Lovituri de la 11 metri, cine e mai bun câștigă o minge. Scopul a fost tot de a mai apropia puțin oamenii de echipă.

Tot meciul a fost a o atmosferă amicală și liniștită. Câteva minute pe final ”galeria” s-a trezit la viață. ”Siiiibiu, Siiibiu, sunt aici pentru Sibiu! Siiiibiu, Siiibiu, mândru de orașul meu!”

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Vizualizari: 478

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

16 comentarii

sibiu

Acum 10 ani

incredibil,cum au scos amaratii un punct cum articol.a fost buna berea din strand domnule papagal de pseudoziarist?
Raspunde

Culae

Acum 10 ani

mori de ciuda fraiere?
Raspunde

Ombladon

Acum 10 ani

Ma si gandeam cand apare dragan! :)))
Raspunde

:))

Acum 10 ani

pt suporterii lss tot respectu pt jucatorii lss mie greatza:))...joaca doar pt facebook
Raspunde

bogdan

Acum 10 ani

@4. Total de acord
Raspunde

Eu, sibianul

Acum 10 ani

@2, 3: mare echipa, mare viitor... atata ati latrat despre aceasta pseudoechipa, atunci cand se punea problema importului unei echipe din alte zone, incat am crezut ca se infiinteaza real madrid II la Sibiu... am contribuit si eu cu cate ceva la lss-ul asta, dar pe cuvant ca, decat in halul in care arata perspectivele acestei echipe, mai bine lipsa...
Raspunde

Culae

Acum 10 ani

Cu ce ai contribuit stimate domn?
Raspunde

Eu, sibianul

Acum 10 ani

Sincer, nu prea mult: 30 lei carnet de membru fondator, 20 lei cotizatia pe o luna si 50 lei donatie... si am fost in tribuna la vreo 2 meciuri... prea mult, din pacate (ma refer la meciuri, pentru ca a fost un adevarat chin... din partea banilor, bucuros as da mai mult, dar nu in conitiile actuale...).
Raspunde

cineva

Acum 10 ani

sunt deacord cu Eu sibianul, nu se poate mai mult
Raspunde

sibiu

Acum 10 ani

nu e mult 100 de lei taxa pe prostie alti in viata au pierdut mai mult.
Raspunde

Culae

Acum 10 ani

Tine-ti gura draganeee
Raspunde

Ombladon

Acum 10 ani

Decat sa ne certam pe aici, mai bine facem ceva. Fara bani nu vin jucatori la echipa! Simplu, vrem sa avem fotbal, punem mana de la mana sa fie echipa. Nu punem, atunci adio. Nu sa criticam ce fac alti, sa facem noi toti sibieni ceva. Exemplu bun este Ripensia Timisoara, are 200 de membri cotizati! Sa nu mai zic de ASU Poli Timisoara. Numai noi comentam pe facebook, pe site-urile ziarelor.
Raspunde

Eu, sibianul

Acum 10 ani

Daca sibiu este vivi dragan, am multe sa-i spun, dar eu umblu prin judet dupa echipa de juniori, categoria ... a fiului meu si nu am vazut prea multa sustinere (ALO, PIMARIA...), asa ca nu vreau sa mai aud celebra propozitie a edilului sef (citez: sa fi-ti bucurosi ca va las sa va antrenati si in SubArini...). Mai direct, nu exista un teren ptr. antrenamente sau meciuri al echipelor de juniori sau copii, au fost desfiintate cele existente, dar avem sensuri giratorii... HAI SICTIR...
Raspunde

sibiu

Acum 10 ani

tot comentati de dragan dar cind se implica el macar aveam fotbal acum avem spectacole pe municipal si fotbal de amatori.
Raspunde

Ombladon

Acum 10 ani

Sibiu, daca tu poti face mai mult, te rog fa-o! Nu pe net se face ceva, ce in viata reala. Astept sa vad daca se va face ceva.
Raspunde

unu

Acum 10 ani

alo consiliu judetean la tine nu place sportu ,fa cel putin o competitie de masa in sala transilvania ,acum ca vine iarna si nu mai pot tarani tai s-a vina cu brinza si zarzavaturi ,de cind a venit noua conducere la judeteana ,a disparut ,voleiu din prima liga bine ca tine blaju echipa si alte sate din romania ,la voi nu place fotbalu ,si aia cu fotbal plictisitor ,nici cu aia din prima liga nu imi este rusine ,s-au nu se vede intrarea libera si daca vezi 200 -400 de spectatori
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus