Marţi,
29.11.2022
Innorat
Acum
0°C

Statul nenumaratelor state

Ministerul Marilor Proiecte Naționale a fost o idee genială. Singura pe care a scos-o din joben acest guvern incompetent ce ne conduce acum. Proaste au fost deciziile ce au urmat. Ping-pong-ul cu Ministerul Economiei și numirea păcăliciului de Dan Șova în fruntea acestui minister vital pentru țară au ucis din fașă o idee ce putea ridica rapid țara. Acest minister trebuia să devină prioritar într-un timp foarte, foarte scurt. Ne-am obișnuit deja să ne plătim pansamentele pe patul de spital, ne-am obișnuit ca școlile să ne tâmpească progeniturile, sănătatea și învățământul mai pot aștepta 4-5 ani după o reformă sănătoasă. Cu voință, guvernul și-ar fi putut concentra resursele în jurul acestui minister. Dar cum Ponta și acoliții țin să bifeze realizări doar la televizor nu și în teren l-au înființat și l-au lăsat jucărie pentru Șova. Care, să mă ierte bunul Dumnezeu, nu le are pe toate acasă.

Nu avem autostrăzi nu pentru că nu avem tehnologie, nu pentru că se fură, nu pentru că se lucrează pe sistem de șpăgi. Nu avem pentru că nu se vrea. Constructorii de autostrăzi au în față un hățiș legislativ din care nu au cum să iasă basma curată. Pentru fiecare palmă de teren trebuie să lupte cu un alt stat. Poate nu știați, dar România e plină de state în stat. Transelectriva, Romsilva, micuțele regii de județ, toate sunt state în statul pe care îl numim România. Un proiect de interes, ce național, internațional de-a dreptul, coridor Pan-European, pierde luni de zile, cu căciula în mână, la fiecare dintre aceste companii mamut pentru a obține te miri ce aprobări. Pentru mutarea unui stâlp de curent se stă minim șase luni. Asta dacă are șefu`chef să îl mute.

Mari Proiecte Naționale. Ministru capabil. Legislație absolut prioritară pentru marile investiții. Țiba baroneților locali și șefilor de regii. Toți la ordinul proiectanților, consultanților și executanților de autostrăzi. Și n-am mai aștepta zece ani pentru o sută de kilometri de autostradă.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Bogdan Brylynski

de Bogdan Brylynski

Editor
Telefon:
0722 227 297

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus