Miercuri,
05.10.2022
Cer Senin
Acum
6°C

Sibienii schimba lumea, cand sunt impreuna: 25.000 de lei pentru prematuri

Asociația Baby Care este principalul beneficiar al SemiMaratonului de anul acesta. Poveștile emoționante ale copiilor născuți prematur la Maternitatea din Sibiu i-au mobilizat pe sibieni, care au donat aproape 25.000 de lei pentru asociația condusă de medicul-șef de la Neonatologie, Livia Ognean. Oamenii de rând fac, astfel, ceea ce nu reuşeşte să facă statul român: un loc mai bun pentru copiii lor. Din banii donaţi de sibieni va fi cumpărat un ecograf care va putea depista cu mai mare precizie anomaliile congenitale.

Plan depăşit cu 150%

Proiectul cu care Asociaţia Baby Care Sibiu s-a înscris la maraton - "Un vis, o speranţă, o viaţă" - a fost destinat achiziţionării de circuite pentru aparatele de respiraţie neonatală, aparate necesare susţinerii respiraţiei nou-născuţilor şi prematurilor bolnavi. La momentul participării la SemiMaraton, Asociaţia spera să poată achiziţiona circuite de respiraţie în valoare de 10.000 lei. Datorită generozităţii sibienilor- alergători, copii şi adulţi, susţinători ai alergătorilor şi prieteni ai Asociaţiei Baby Care, precum Clinica Polisano, Organizaţia EMMA, Takata - suma colectată cu prilejul SemiMaratonului a depăşit cu mult aşteptările.

Asociaţia a decis ca suma rămasă după achiziţionarea circuitelor de respiraţie, adică 14.531,87 lei, să fie utilizată pentru a acoperi o parte din costurile necesare pentru dotarea Secției de Neonatologie a Spitalului Clinic Județean Sibiu cu un ecograf modern care să permită depistarea anomaliilor congenitale, diagnosticul afecţiunilor perinatale și a complicațiilor asociate prematurității și afecțiunilor perinatale, dar şi monitorizarea pe termen îndelungat a nou-născuţilor şi prematurilor cu risc pentru tulburări de dezvoltare şi anomalii neurologice. Asociaţia Baby Care se află, acum, în negocieri pentru achiziţia acestui ecograf.

SemiMaratonul, după model londonez

SemiMaraton Sibiu este un eveniment sportiv de strângere de fonduri pentru proiecte şi cauze din comunitatea sibiană, coordonat de Fundaţia Comunitară Sibiu. În tradiţia Maratonului de la Londra, cel mai mare eveniment de strângere de fonduri din lume, combină bucuria de a alerga cu bucuria de a dărui. Organizaţiile non-profit, grupurile de iniţiativă, companiile sau persoanele fizice propun proiecte pentru comunitate, iar alergătorii care doresc să se înscrie în competiţie, aleg un proiect pe care îl susţin prin taxa de participare şi prin mobilizarea unui cerc de susţinători. Aceștia pot susţine contribuind cu o sumă fixă sau variabilă (per kilometru alergat) pentru una dintre cauzele înscrise în competiţie.

Ediţia a II-a, desfăşurată în data de 25 mai 2013, a reușit să implice activ în strângerea de fonduri peste 1.200 de donatori individuali și mai multe companii, suma totală atrasă în cadrul evenimentului fiind de 112.685 lei.

SemiMaratonul a fost organizat cu ajutorul a 155 voluntari şi a adus la start peste 450 de concurenţi, care au alergat pentru 23 de cauze din comunitatea sibiană.

Printre cauzele înscrise s-a aflat și proiectul „Un vis, o speranță, o viață”, pentru nou-născuţii şi prematurii internaţi în terapia intensivă neonatală, al Asociației Baby Care. Pentru acest proiect au alergat 111 alergători – adulţi, dar şi copii - care au fost susținuți de 200 de donatori individuali.
 

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

1 comentarii

gogu

Acum 8 ani

Da, frumos gest pt. o cauza nobila! Dar as vrea sa vad sibieni care se ...misca si cand e vorba de alte probleme care ne privesc pe toti!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus