Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
19°C

Turcan: Bani pentru scoli, nu pentru campanii electorale

Vicepreşedintele PDL, Raluca Turcan susține că pentru a respecta Legea Educaţiei, ministerul ar trebui să dubleze suma alocată anul trecut. Deputatul PDL susțime că Ministerul Educației va primi în 2014 8,5 miliarde lei, însemnând o creștere de doar 1,43%. ”Educația primește pentru 2014 doar 100 de milioane de lei în plus. Aceasta suma nu acoperă nici măcar creșterea salariului minim și majorarea cu 10 procente a salariilor mici din învățământ. În termeni reali, putem vorbi de o scădere a bugetului pentru educaţie! Chiar dacă anul trecut educaţiei i s-au promis 8,4 miliarde de lei, in realitate a primit mult mai puţini bani.  La prima rectificare bugetară s-au taiat 256 milioane de lei, Ministerul Educaţiei rămânând cu restanţe mari către elevii navetişti, la plata lucrărilor începute in infrastructura multor şcoli, la oferirea manualelor, achiziționarea materialelor didactice, a combustibililor pentru iarnă”, susține deputatul PDL.
În opinia Ralucăi Turcan, educaţia va deveni cu adevărat o prioritate naţională doar în momentul în care vom aloca pentru acest domeniu minim 5% din PIB, aşa cum prevede legea. ”Alocarea resurselor în bugetul pe 2014 demonstrează că Guvernul Ponta folosește banii publici drept instrument electoral, de presiune sau motivare politică. Singurii avantajati vor fi clienții USL. Ministerul condus de Liviu Dragnea va primi la anul cu 1.3 miliarde de lei mai mult; aceşti bani vor fi folosiţi discreţionar pentru finanţarea viitoarei campanii electorale. În acelaşi timp Secretariatul General al Guvernului va primi aproape un miliard de lei în plus - bani care vor putea fi direcţionaţi către baronii PSD”, a mai spus Raluca Turcan. 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

4 comentarii

lasa gargara

Acum 10 ani

Banii de la Sibiu sa revina la Sibiu.
Raspunde

@@@@

Acum 10 ani

Nici o zi fără tâmpeniile ralucăi curcan,te apucă grija pt școli pocitanie?nu-ți crapă obrazul de rușine la cîte miliarde de euro a-ți cheltuit aiurea pe gondole penibile,terenuri,săli de sport în sate de bătrîni?marș rapid la tine la fomiștii din moldova și mai scutește-ne de prezența ta grețoasă și jalnică...bleahhhh.
Raspunde

anchete

Acum 10 ani

si de ce nu se face anchete la unde s-a deturnat fonduri aiuree in guvernarea pdl si in special la cluj -napoca de unde a fost cel mai incompetent si mindru de prost ce era guvernu boc [floc] cind din bani de de eventuale dezastre si probleme sociale grave ia directionat spre arena cluj ,s-a nu mai vorbim de injumatatirea centuri sibiului ,cred ca bani centuri sibiului nu s-au dus in telgondolele lui pinalti ,patinoaru lui muzicuta la iasov ,sala sporturilor de la fieful lui fostu siunistru al transporturilor [berceanu ] acest satrap complexat de evolutia sibiului ,acum sta ascuns hirciogu ,va numara spagile si comisanele primite de autostrazile invizibile ,ba ancheta la acest individ s-a vedeti ce vomita asta din el de va apuca sperieti de ce credeti ca sta pitulat
Raspunde

...

Acum 10 ani

daca dadea si pdl-ul bani maim mmulti, acum nu trebuia sa dea guvernul dublu fata de anul trecut...putea sa dea cu putin mai multi, la fel de multi sau chiar mai putini. dar nici pdl-ul nu respecta educatia. dovada e baselu..hă,hă,hă..
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus