Vineri,
19.04.2024
Partial Noros
Acum
2°C

Calea Cisnadiei, redeschisa oficial | Foto si video

Toate cele patru șantiere desfășurate pe Calea Cisnădiei în ultima perioadă au fost închise în mod oficial, odată cu inaugurarea noii străzi ce are o lungime de 1,3 km. Este vorba de șantierul de reabilitare a infrastructurii de apă și canal și a celei rutiere, cel de coborâre în subteran a cablajului metropolitan, cel de refacere a iluminatului public și cel de coborâre în subteran a rețelei electrice. Primele trei lucrări au fost finanțate de Primăria Sibiu, cel care viza rețelele electrice fiind finanțat de Electrica. În total, investițiile administrației locale au depășit șase milioane de lei, fără TVA, cea mai mare parte a sumei provenind din împrumutul accesat de la Banca Europeană de Investiții
Calea Cisnădiei a fost redeschisă oficial miercuri, sistemul de circulație fiind unul diferit față de cel de la închiderea circulației pentru lucrări: în prezent, pe tronsonul dintre Mihai Viteazul și intersecția cu Gheorghe Dima se circulă în regim de sens unic, de aici și până la ieșirea din orașul circulația fiind permisă în ambele sensuri.
”A fost o lucrare destul de complicată. Strada este una lungă, iar rețelele se află la mare adâncime. Strada a fost îmbunătățită considerabil și sunt mulțumit de lucrări”, a declarat primarul Klaus Johannis la deschiderea oficială a circulației.
Pe Calea Cisnădiei urmează a fi marcate și piste pentru biciclete. Termenul de garanție a lucrărilor este de patru ani.

Date tehnice

Contractul principal, cel care prevede execuţia lucrărilor la reţelele de apă şi canalizare, carosabil, zone verzi şi parcări, are o valoare de 1.256.765 Euro, fără TVA. Acesta a fost încheiat cu asocierea de firme Excavationes Y Transportes Orsa SL/ SC Vectra Service SRL şi finanţat din fondurile împrumutului contractat de municipalitate de la Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare.

La acesta se adaugă contractul semnat cu SC Electrocon Impex SRL şi finanţat de Primăria Sibiu pentru coborârea în subteran a cablajelor metropolitane, valoarea acestuia fiind de 296.495,73 lei. Un al treilea contract s-a referit la modernizarea iluminatului public, acesta fiind încheiat cu SC Repcons SRL şi având o valoare de 320.443,79 lei.
Reţeaua de iluminat public a fost şi aceasta complet modernizată, fiind instalaţi 59 stâlpi de iluminat.

Pe tronsonul dintre Bulevardul Mihai Viteazu şi strada Gheorghe Dima au fost create pe o parte locuri de parcare cu dale înierbate, iar pe cealaltă parte locurile de parcare au fost realizate prin marcaj. În prezent pe această stradă sunt disponibile 200 locuri de parcare, din care 165 sunt cu dale înierbate.

Sursa: Biroul de presă al Primăriei municipiului Sibiu

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

7 comentarii

alzara

Acum 10 ani

In sfarsit pot fi lasati copacii sa creasca fara a mai fi cumplit \"toaletati \"! De la Smart City - la Green City ? Ce spuneti ?
Raspunde

BULEVARD

Acum 10 ani

felicitari johannis ,ce bulevard ai tras din fosta ulita ,acum s-a vedemce comentari aduc ,circotasi si detractori sibiului ,acum urmeaza bulevardu ,calea poplaci ,si am uitat de inaugurarea bulevaredului ,semaforului fost vasile noroi timp de vreo 30 de ani si modernizarile continua spre disperarea circotasilor dai inainte johannis dar cu grija ca le da veninu la circotasi pe dinafara
Raspunde

@2

Acum 10 ani

cum te simti cand vezi ca te apropii degeaba de punctul de fierbere si nimeni nu-ti da satisfatie? Cu totii suntem de acord ca e un lucru bine facut. Poti sa te calmezi acum si sa-ti duci setea de scandal si cancan pe alte medii, sau culca-te sa fi sigur ca prinzi toata emisiunea lui capatos la noapte
Raspunde

Animis

Acum 10 ani

Cu regret, trebuie s afirm ca nu avem cu ce sa ne laudam in Cisnadie!
Raspunde

rosu

Acum 10 ani

@4 Pai daca ati inchis fabricile!? Inainte de nu erau la curve.... Era renumita Cisnadia. Pacat ca s-o dus dracu´ industria usoara.
Raspunde

unu\'

Acum 10 ani

Eu sunt nemultumit de lucrarile de la Metro:racordarile cu Alba Iulia si eternele camine sunt,ca de obicei penibile.Ei si,cui ii pasa de parerea mea(sau a altora)?Ar fi cazul sa discutam despre rosturile de dilatatie(alea pe care Beta Cons le-a declarat inadecvate-va mai aduceti aminte) ale proaspatului reabilitat viaduct Gusterita?Hai sa fim seriosi!Daca Iohannis e multumit inseamna ca totul e OK,nu-i asa?
Raspunde

xyz

Acum 10 ani

dupa fix 9 zile de la deschidere cei de la gaz au spart strada langa intersectia cu iorga!!!! pana cand vor merge lucrurile tot asa??!?!?!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus