Joi,
28.03.2024
Cer Senin
Acum
6°C

Palatul Brukenthal a obtinut calificativul B la raportul de audit energetic, in cadrul proiectului Tichia Verde

La sfârșitul lunii octombrie a fost predat raportul de audit energetic al Palatului Brukenthal și al Bibliotecii Brukenthal, iar clădirile au obţinut calificativul B.

„Similar studiului făcut în beneficiul clădirii Agenției pentru Protecṭia Mediului Sibiu, acesta include ṣi certificatul de performanṭă energetică a clădirilor. Rezultatele au fost foarte bune, ambele clădiri au obținut calificativul B, Palatul cu 92,5, iar Biblioteca Brukenthal cu 90,5 puncte din 100 posibile. Datele demonstreaza atât caracteristicile bune ale clădirilor istorice, cât și preocuparea conducerii Muzeului pentru reducerea consumurilor de energie”, spun organizatorii.

Muzeul Național Brukenthal este primul muzeu din țară care deține un certificat energetic al clădirii și prima instituție de acest gen „care face eforturi spre implementarea unui sistem de management de mediu”.

„Tichia Verde încheie astfel o nouă etapă a proiectului cu o durată de trei ani finanțat de Fundația Germană de Mediu (DBU), Ministerul Mediului și al Schimbărilor Climatice și inițiat de Parohia Evanghelică Sibiu. Partenerii de proiect Muzeul Național Brukenthal și Agenția pentru Protecția Mediului Sibiu se apropie de atingerea obiectivelor asumate: implementarea sistemului de management de mediu ṣi audit conform EMAS și comunicarea de mediu prin intermediul artei”, mai spun organizatorii.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus