Vineri,
27.05.2022
Acum
0°C

Alegeri noi la Consiliul Judetean? Cindrea: Nu se pune problema

În 3 decembrie, în recursul de la Înalta Curte de Casație și Justiție, președintele Consiliului Județean Sibiu, Ioan Cindrea, își poate pierde mandatul. Acesta era zvonul care circula săptămâna trecută în oraș, iar posibilitatea de a avea alegeri anticipate frământa liderii politici locali. ”Vorbim după 3 decembrie, după ce avem  un verdict”, a declarat președintele PNL Sibiu, Mircea Cazan, chestionat în această problemă.  ”Eu nu știu ce va fi acolo, nu cunosc speța. Știu că se judecă, dar va trebui să așteptăm rezoluția”, a declarat și primarul Klaus Johannis, joi, în cadrul unei conferințe de presă. ”De eventuale alegeri eu cred că ar fi bine să îl întrebați pe domnul Mircea Cazan. El se ocupă de filiala județeană”, a continuat prim-vicepreședintele PNL.
Liderul CJ Sibiu, Ioan Cindrea, a explicat însă că nu este vorba de o incompatibilitate cu funcția de președinte al Consiliului Județean, ci de un posibil caz de conflict de interese, situație în care nu afectează funcția pe care o deține acum. ”Nu este vorba în acest proces de incompatibilitate, ci de un posibil conflict de interese și se referă la o funcție pe care am deținut-o, nu la cea de președinte al Consiliului Județean. Nu se pune problema de alegeri. Am câștigat la Alba Iulia, iar Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a făcut recurs. Acum se judecă acest recurs. Eu am încredere în justiție și vom afla cu toții concluzia acestui proces în 3 decembrie”, a declarat președintele CJ Sibiu, Ioan Cindrea.
ANI l-a acuzat pe Ioan Cindrea de conflict de interese, pentru că în perioada 5.10.2009-01.02.2011, când acesta era deputat,  a avut-o angajată pe Amalia Cindrea, soţia sa, la cabinetul său parlamentar.  Cindrea a contestat în instanţă decizia ANI, iar pe 21 martie 2012 Curtea de Apel Alba Iulia i-a admis acţiunea prin care Cindrea solicita anularea actului administrativ. ANI a făcut însă recurs la decizia de la Alba, pe 13 august 2012, iar dosarul a fost înregistrat în 21 august 2012 pe rolul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie. Soluția finală în acest dosar este așteptată în data de 3 decembrie.

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

7 comentarii

huoo

Acum 8 ani

sa plece de la CJ
Raspunde

gicu

Acum 8 ani

Lacomia ,bat-o vina !!!
Raspunde

baron

Acum 8 ani

bai ati vazut ciine s-a fuga de la macelarie ,ba astia ma refer la politiceni nostri nu au demnitate s-a se dea deoparte cind sunt prinsi cu ocaua mica ,nu stti cum proceda comunisti daca ii prindea pe de laturi ii avansa ,e nevinovat ce ati vrut sa-si trimita nevasta la fabrica 3 schimburi acolo la birou caldurica nu stres salar de salar ca ajuta la punctu de pensie ,dar de ce iam votat sa -si considere serviciu ca pe propia mosie ,ba ciripitorilor cind era johannis in procese cu anisoara ,guitati toata ziua acum mucles este tata vostru in pericol dar nu va speriati asta se va intimpla in 2016 la alegeri
Raspunde

Micasan

Acum 8 ani

Domnu \' Cindrea...inainte de a va fugari astia de la Consiliul Judetean, poate ne rezolvati si noua micasenilor problema apei potabile si a canalizarii.
Raspunde

@ Micasan

Acum 8 ani

pe Domnu \' Cindrea nu-l intereseaza nimic altceva decat buzunarul de la piept in care-si tine plicul cu bani.
Raspunde

gogu

Acum 8 ani

Ce aiurea! De ce o fi angajat-o pe doamna Amalia la cabinet? La banii lor, putea sta acasa sa coasa gblen si sa se uite la telenovele si evitau tot scandalul asta! Dar asa e cand vrei sa iti arati muschii si te lacomesti la cateva mii de roni!!!
Raspunde

deputat

Acum 8 ani

asta este o practica nationala ,se vede ca ce naste din pisica tot soareci maninca ,asta este nimic dar s-a fi ajuns primar s-a fi vazut angajari de rude si prieteni ,ca no s-ai puna la munca de jos acolo de la bani fraierilor ca de ce platim taxe si impozite bani trebuie cheltuiti ,dar nu pe ce trebuie ;canalizari ,auctiuni de apa ,drumuri moderne si la sate cum este la aia de ne tot uitam cu jind ,adica europa ,si pe net s-a ne dam patrihoti ,alegeri corecte si libere asta trebuie ,ce scandal se facea sa-si fi angajat johannis nevasta la primarie ,atunci s-ai fi vazut pe trompetisti de serviciu ,ba asta cu angajatul nevestelor este practica nationala si de partid
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus