Vineri,
29.03.2024
Parțial Noros
Acum
13°C

Constantin Chiriac in recital la Targu Mures

Constantin Chiriac va prezenta joi, 28 noiembrie, două recitaluri de poezie la Palatul Culturii şi, respectiv, la Catedrala „Înălţarea Domnului” din Târgu Mureş.

Actorul Constantin Chiriac reconstituie un dialog între Mihai Eminescu şi Ion Creangă ce explorează legătura creatoare şi prietenia unică dintre cei doi scriitori români, într-un recital intitulat „Domnule şi frate Eminescule!”. Evenimentul va avea loc joi, 28 noiembrie, de la ora 18:00, în Sala Mică a Palatului Culturii din Târgu Mureş.

„Spectacolul afirmă dimensiunea culturală a poeziei populare, văzută ca matrice pentru sufletul popular românesc”, spun reprezentanţii teatrului sibian.

Recitalul de la Catedrala „Înălţarea Domnului” din Târgu Mureş (Catedrala Mare) va avea loc de la ora 19:00 şi este alcătuit ca o sinteză spirituală din poemele unor autori precum Tudor Arghezi, Lucian Blaga, Aron Cotruş, Ştefan Augustin Doinaş, Radu Gyr, Rainer Maria Rilke sau William Shakespeare. Intitulat „Metanie ţie, Părinte!”, acest recital este un spectacol despre viaţă, moarte, destin, credinţă şi, mai ales, despre iubire, ce îşi propune să aducă în prim-plan întrebările fundamentale ale omului în raport cu sine şi cu creatorul.

Constantin Chiriac este director general al Teatrului Naţional „Radu Stanca” Sibiu din anul 2000 şi fondatorul Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu. A jucat în peste 20 de filme, în circa 50 de spectacole, peste 20 de one man show-uri, susţinând recitaluri în peste 50 de ţări din lumea întreagă. Printre cele mai cunoscute pelicule în care a jucat se numără „Moromeţii“ (regia: Stere Gulea), „Croaziera“ (regia: Mircea Daneliuc) şi „Undeva în Palilula“ (regia: Silviu Purcărete).

Intrarea la aceste recitaluri se face gratuit, în limita locurilor disponibile.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus