Marţi,
17.05.2022
Acum
0°C

Startul la evenimente, in acest weekend, il da Targul de Craciun

În acesta weekend la Sibiu se deschide Târgul de Crăciun, iar Monica Anghel, acompaniată de Big Band-ul “Sunetul Muzicii” şi de orchestra lui Andrei Tudor va aduce Magia Crăciunului în Piața Mare, dând startul celei de-a VII-a ediții a Târgului. Dirijor va fi maestrul Ionel Tudor. Sub bagheta sa, orchestrele reunite vor interpreta câteva compoziții de jazz şi vor acompania evoluţia scenică a Monicăi, care va face o trecere în revistă a celor mai cunoscute piese de Crăciun din repertoriul internațional.

Spectacolul va începe vineri, de la ora 19:00, pe scena amplasată în centrul Sibiului, imediat după ceremonia de inaugurare a târgului şi aprinderea iluminatului festiv în oraş. Proiectul muzical este unic, fiind conceput special pentru deschiderea Târgului de Crăciun din Sibiu. Cei 12 suflatori ai Filarmonicii din Sibiu, care alcătuiesc Big Band-ul „Sunetul Muzicii” au repetat intens alături de artișii de la București, pentru ca la ora concertului, publicul să fie transpus în atmosfera superbă a sărbătorilor de iarnă.

“Va fi un concert extraordinar de frumos! Mă bucur să cânt din nou alături de formația lui Andrei Tudor și de orchestra simfonică din Sibiu condusă de Ionel Tudor! Le mulțumesc tuturor sibienilor pentru primirile călduroase pe care mi le-au făcut de fiecare dată și îi aștept cu drag la acest concert”, a spus Monica Anghel.

Pentru cei care după o vizită în târg vor să se bucure şi de o piesă de teatru, Teatrul Naţional "Radu Stanca" va prezenta vineri spectacolul "Insula" de Gellu Naum, în regia lui Vlad Massaci, un spectacol plin de "umor nebun" şi "absurd tragic" cu "acumulări de situaţii mereu imprevizibile".

"«Insula» este o montare după textul omonim al poetului suprarealist român Gellu Naum. Piesa lui Gellu Naum porneşte de la romanul «Robinson Crusoe» scris de Daniel Defoe şi păstrează câteva din elementele originale: insula pe care naufragiază personajul principal şi eforturile de supravieţuire ale acestuia, precum şi pe Vineri, sclavul devenit camarad", spun reprezentanţii teatrului sibian.

Spectacolul sibian îi reuneşte în distribuţie pe actorii Adrian Matioc, Ioan Paraschiv, Liviu Vlad, Raluca Iani, Pali Vecsei, Cristina Ragos, Marius Turdeanu, Adrian Neacşu, Eduard Pătraşcu, Cătălin Pătru, Cristian Stanca, Viorel Raţă şi Ema Veţean.

Spectacolul va avea loc vineri, 22 noiembrie, de la ora 19:00, la Teatrul „Radu Stanca”.

Un spectacol special, o comedie spumoasă - “Încurcă-i drace!“ se va juca sâmbătă şi duminică, la Teatrul Naţional “Radu Stanca”.

Spectacolul este o comedie cu răsturnări de situație dintre cele mai neașteptate. Având la bază o rețetă aparent simplă, spectacolul lui Șerban Puiu se remarcă prin precizia aproape mecanică a derulării scenelor în care actorul este pus în prim – plan, într-un joc plin de forță.

„Este un spectacol important pentru mine pentru că l-am realizat cu ocazia împlinirii a zece ani de când această generaţie de actori a terminat facultatea, iar eu le-am fost profesor. De aceea acest spectacol are şi o conotaţie specială pentru noi şi este un spectacol prin care îi aniversăm pe acesti actori valoroşi pentru teatrul sibian şi pentru teatrul românesc”, a declarat regizorul Șerban Puiu.

Acțiunea spectacolului se desfășoară într-un hotel londonez, unde ministrul Richard Willy își dă întâlnire cu secretara unui lider din opoziție, deși ar trebui să participe la o sesiune parlamentară importantă. Situația acestora devine una complicată pentru că în cameră descoperă cadavrul unui bărbat. Pentru că raportarea acestui incident ar scoate la iveală relația de adulter dintre cei doi, protagoniștii se hotărăsc să ascundă corpul acestuia. Planurile lor vor fi date, peste cap prin intervenția altor personaje, care transformă scena într-una plină de haz și suspans.

Spectacolul va avea loc sâmbătă, 23 noiembrie şi duminică, 24 noiembrie, de la ora 19:00, la Teatrul Naţional “Radu Stanca”. Prețul unui bilet este de 20 lei, respectiv 10 lei cu reducere.

Asociaţia Club Sportiv Musashi Dojo Sibiu, împreună cu Federaţia de Kyokushinkai Tradiţional din România, organizează în perioada 23-24 noiembrie la Sibiu, ediţia a V-a a Cupei Internaţionale de Karate Kyokushinkai „Mas Oyama Memorial Cup” la Kata şi Kumite, pentru copii, juniori, tineret şi seniori.

„La această competiţie s-au înscris 250 de sportivi din România, Ungaria, Israel şi Grecia, ţări afiliate la Organizaţia Internaţională de Karate Kyokushinkai Tradiţional – IKO Kyokushinkaikan Sosai. Festivităţlile de premiere a sportivilor şi a reprezentativelor ţărilor cu cele mai bune rezultate, precum şi decernarea titlurilor de „Best Technique”, „Best Spirit”şi “Best Fighter” pentru sportivii care au avut o prestaţie unică, vor avea loc după ce se vor încheia rundele finale la toate categoriile, în după-amiază zilei de 24 noiembrie, în jurul orei 15:30”, spun organizatorii.

Intrarea este gratuită.

Pentru cei mici, Teatrul Gong a pregătit „Muzicanţii din Bremen”, dupa Fratii Grimm, regia Lilly Krauss Kalmar.

„Prin mijloacele tradiţionale teatrului de păpuşi s-a realizat spectacolul “Muzicantii din Bremen” în ideea de a păstra substanţa iniţială şi specifică poveştilor cu dorinţa de a fi un mijloc de a ne găsi o cale spre izbandă, spre idealul dorit”, spun organzatorii.

Spectacolul va avea loc duminică, 24 noiembrie, de la ora 11:00, la Teatrul Gong.

Dacă plănuiţi să ajungeţi zilele acestea şi la cinema, la Arta puteţi vedea „Jab Tak Hai Jaan”, în regia lui Yash Chopra. Filmul urmărește povestea lui Samar Anand, interpretat de Shahrukh Khan, personaj prezentat în două etape din viața sa: Samar cel din prezent, angajat al Armatei Indiene, divizia Geniști, respectiv Samar cel din trecut, un tânăr visător, muncitor, plin de viață. O întâmplare neașteptată îi dă peste cap existența lui Samar cel visător, punând capăt unei posibile relații cu mult iubita Meera (Katrina Kaif). Astfel, se refugiază în dezamorsatul bombelor până când energica Akira (Anushka Sharma) intră în scenă.

Filmul va rula vineri, sâmbătă şi duminică, de la orele 14:00, 16:30. 19:00, 21:30, la cinema Arta. Preţul unui bilet este de 12 lei.

Festivalul Național de Muzică Folk și Poezie revine la Sibiu în perioada 22 -24 noiembrie. Organizat de Teatrul pentru Copii şi Tineret GONG, festivalul ajuns la ediția a IX-a, va aduce și în acest an cei mai importanți artiști ai muzicii folk și cele mai frumoase poezii.

PROGRAM:

Vineri, 22 noiembrie 2013, ora 19:00

Ioana Frunzescu - poezie

Raluca Cismaru

Poesis

Mircea Baniciu

Sâmbătă, 23 noiembrie 2013, ora 19:00

Fox Studis

Ion Caramitru - poezie

Mircea Bodolan

Mircea Florian

Duminică, 24 noiembrie 2013, ora 19:00

Alina Manole

Nicolae Călugărița - poezie

Ada Milea

Mircea Vintilă

Prezentator: Florin Ursulescu

Preț bilet pe seară: 40 lei Reducere pentru elevi, studenți și pensionari: 20 lei

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus