Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
12°C

Codrut Seres si Zsolt Nagy au fost condamnati la sase ani de inchisoare cu executare, pentru tradare

Fostul ministru al Economiei, Codruț Sereș a fost condamnat la șase ani de închisoare, în dosarul privatizărilor strategice. Zsolt Nagy a fost condamnat în același dosar la cinci ani de închisoare. Ambele pedepse sunt cu executare, însă sentința nu este definitivă, mai existând o singură cale de atac, la completul de cinci judecători al Înaltei Curți de Casație si Justiție, informează hotnews.ro. Fostul ministru PC al Economiei și Comertului, Codrut Sereș, și fostul ministru UDMR al Telecomunicațiilor, Zsolt Nagy, au fost acuzați de procurori că ar fi utilizat pozițiile pe care le ocupau în Guvern pentru a favoriza anumiți concurenți într-o serie de dosare de privatizare de mare importanță. Anchetatorii susțin că faptele celor doi demnitari trebuie catalogate drept trădare.
Astfel, potrivit procurorilor, Sereș, Nagy și fostul secretar de stat în Ministerul Comunicațiilor Kerekes Gabor, au constituit sau au aderat la un grup infracțional cu caracter transnațional, din care au făcut parte și deja celebrii Vadim Benyatov, Stamen Stanchev, Dorinel Mihai Mucea și Mihai Radu Donciu (judecați pentru spionaj într-un alt dosar), dar și alți trei inculpați (un turc, un ceh și un româno-englez).
Demnitarii sunct acuzați că ar fi furnizat informații confidențiale despre o serie de licitații organizate de minister pentru consultanță sau privatizarea unor societăți și ar fi încercat,în unele situații, să influențeze rezultatul unor licitații. Se pare că sesizarea pentru demararea anchetei a venit din partea unor ofițeri SRI care supravegheau domeniul economic.
Foto: Mediafax

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

9 comentarii

dljekyll

Acum 10 ani

”Codruț Sereș și Zsolt Nagy a fost condamnat la șase ani de închisoare cu executare, pentru trădare”...Greu cu acordurile in limba romana...sau pe internet este permis orice!?
Raspunde

john

Acum 10 ani

Sunteți siguri că despre ăștia doi e vorba?,nu cumva i-ați confundat cu traian băsescu și elena udrea(adevărații trădători ai nației noastre)??
Raspunde

Georg

Acum 10 ani

Si ARITON ce zice?!...
Raspunde

@Georg

Acum 10 ani

zice ca o sugi de la vârf.
Raspunde

@Georg

Acum 10 ani

zice ca o sugi de la vârf.
Raspunde

hot

Acum 10 ani

un lucru bun se dau inprimire intre ei ,s-a gatat de furat si in ritmul asta romani s-a mai lucre sunt tot mai putini si -au luat drumu strainatati ca in tara asta cu circuit inchis la servici publice platite gras au acces numai rude ,prieteni si cunostinte apropiate ,si ce facem inventam tot felu de taxe de unde sa-i platim pe hulpasi astia cu buzunarele tot timpu goale ,astia daca aztazi poate fura cu punga de 1 ron miine vine cu valiza
Raspunde

@6:copy-paste

Acum 10 ani

Diagnostic eronat - matale nu ești prost ci TÂMPIT.
Raspunde

mosu

Acum 10 ani

ambitiile unuia ia bagat inpuscarie Eronat T in locul lor el este tradator de neam
Raspunde

gkRXeElkRHZT

Acum 10 ani

nem vagyok ngaoyn filmszake9rtő a gye1rte1s szempontje1bf3l, szf3val a kiviteleze9s re9szhez negatedvat nem tudok mondani. Ebből kiindulva szerintem ilyen te9ren hiba nincs benne. Kicsit a ,,filmkocke1k mf6ge9 kell le1tni, hogy az ember mege9rtse miről is szf3l ez a pe1r perc igaze1n. Sze1momra az fczenet nyilve1nvalf3: rohanunk, kisse9 f6nző mf3don, magunkra gondolva e9ljfck mindennapi e9letfcnket e9s kf6zben nem figyelfcnk arra, hogy hol is zajlik az e9letfcnk igaze1n. Addig nincs baj, amedg nincs baj, de ugye ezt jobb lenne megelőzni a tudatosse1gunkkal. A szimbf3lumok e9rthetőek voltak: pusztedtjuk magunkat (energiaital) e9s a kf6rnyezetet (eldobott flakon, papedr, dohe1nyze1s stb.) Amedg igaze1n nem szembetűnő, addig senkit nem e9rdekel. Ja e9s persze a mf3kuskere9k dolog napi szinten ugyan az, edgy a rutinne1 ve1lik a pusztule1s, megszokjuk e9s ha nyakig e9r a szmf6tyi, me1r azt sem fogjuk e9szrevenni.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus