Marţi,
19.03.2024
Innorat
Acum
7°C

FOTO Cum vede Guvernul constructia de autostrazi pana in 2018: Sibiu-Pitesti a iesit complet din planuri

Guvernul României a publicat astăzi un document oficial, denumit ”România 100” – pentru că în 2018 se împlinesc 100 de ani de la Marea Unire din 1918, în care prezintă planurile concrete pentru construcția de autostrăzi. Proiectul arată clar că s-a renunțat complet la autostrada Sibiu-Pitești, singura care rămâne în picioare fiind Sibiu-Brașov. La planuri de viitor apare numai autostrada Sibiu-Rm. Vâlcea.

Ca noutate, în vecinătatea județului nostru apare în planuri construcția autostrăzilor Pitești - Râmnicu Vâlcea și Turda – Târgu Mureș. Acestea ar urma să fie finanțate din fonduri de coeziune, în vreme ce autostrada Sibiu - Brașov din fonduri de dezvoltare regională.

”Fondurile de la buget asigură cca 750 milioane euro anual, pentru finanțare construcție autostrăzi. Pentru alegerea tronsoanelor viitoare, e nevoie de o strategie de dezvoltare, realizată prin consultare tuturor vocilor interesate din spațiul public (politic, societate civilă)”, se arată în document.     

Guvernul şi-a asumat să folosească în perioada 2014-2020 3 miliarde de euro din fonduri europene de coeziune şi alte 1,8 miliarde de euro din fonduri europene de dezvoltare regională.

Autostrada Sibiu-Pitești nu mai apare absolut deloc în planurile Guvernului, doar la capitolul ”Priorități până în 2022” fiind menționată autostrada Sibiu-Rm. Vâlcea.

”După 100 de ani, provinciile istorice sunt unite și prin intermediul autostrăzilor. România este legată de Vest, dar și de Republica Moldova. Noduri central – București si Brașov”, se mai menționează în raport.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

21 comentarii

SIBIANUL

Acum 10 ani

Tipic dinbovitean CUM SA FACEM SA NU FACEM ...
Raspunde

john

Acum 10 ani

Dar măcar de-ar face și Sibiu-Brașov...numai să facă naibii că te povești,Bechteluri,țepe la greu și asfaltangii putred de bogați ne-am cam săturat,cât despre Sibiu-Pitești....e jale mare pt uzinele Dacia,în loc să scurteze și să înbunătățească drumul spre Occident,cretinii ăștia ce ne ”guvernează”vor pune probabil lacăt și fabricii Dacia și vor mai lăsa pe drumuri câteva mii de oameni nevinovați,pt că francezii în orice moment ar putea găsi o locație și o țară mai convenabile pt ei.
Raspunde

...

Acum 10 ani

astia nici cu bani europeni nu sunt in stare sa faca ceva. daca ceausescu a subminat economia nationala, astia ce fac? care dintre presedintii romaniei trebuia mai degraba impuscat? ceausescu sau astia de dupa \'89?
Raspunde

@toti

Acum 10 ani

Veterinaru\' va asteapta sa va trateze in capitala Brasov.intr-un mare fel acest guvern le-a dat o palma jurnalistilor sibieni care spumegau pe unde puteau, cu autostrada oilor pe valea oltului. Nu mor caii cand vor cainii!
Raspunde

@joseph

Acum 10 ani

Joseph ...de ce taci baiete....ia uita-te ce ti-am scris acum 3 saptamani...se potriveste... Uite ca sa iti mai dau o veste ..CE va aproba un transfer de fonduri de la Coeziune spre POS Regional de aproape 700 milioane..pt Sibiu Brasov.. La fel o sa vezi cat de curand un studiu de prefezabilitate pt Sibiu Pitesti si ai sa fi uimit de valoarea autostrazii.. Acesta e motivul pentru care s-a renu tat la ea si pentru care nu se va face niciodata. Este adevarat ca finantarea pe Regio a Sibiu Brasov este intre 75 85 % fata de 85 95 %cat este la coeziune, si la fel de adevarat este ca, Guvernul Romaniei are tot interesul sa aduca traficul spre Brasov Comarnic ca sa nu plateasca prea mult din buget. Ca brasovean asta nu ma avantajeaza ci va avantajeaza mai mult pe voi ca sibieni...dar asta e nu le poti avea de toate C
Raspunde

varu

Acum 10 ani

ioi, asa ma bucur ca se face autostrada sa merg si eu acasa la iasov mai repede, pentru ca nu am gasit de lucru acolo si am venit in megalopolisul sibiu si am luat locul de munca al sibienilor. ah, era sa uit, ai mei sunt olteni. cred ca ar trebui sa fiu rastignit conform cu prejudecatile sibienilor. iar la final: sibiul cel mai frumos oras din europa si partea asiatica a turciei. sehr gut sehr gut sehr gut.
Raspunde

steag

Acum 10 ani

nu autonomie pt tinutul secuiesc ci pt tot ardealul!
Raspunde

siby

Acum 10 ani

Planul este perfekt pe hartie! Cel putin avem cate o autostrada care strabate regiunile istorice..e ceva totusi, daca s-ar si realiza!!!!! La ce ne trebuie Bucuresti-Alexandria? Mai bine ar fi Bucuresti-Giurgiu sau Constanta-Mangalia, cel putin d.p.d.v turistic!
Raspunde

Europeanul

Acum 10 ani

Motivul sugrumarii traficului auto din Romania prin Brasov: PPP-ul Comarnic - Brasov contractat de Ponta cu Vinci la Paris, nevoia ca pe acest tronson sa circule zilnic jdemii de masini pt ca franţuzi sa scoata mega-profit foarte rapid. Nu costurile mari ale Sibiu-Pitesti datorate unui SF care se poate reface (find vorba doar de recalcularea preturilor materialelor) in cateva zile. Promisiunea stupida a lui Ponta cum ca pana in 2016 vom avea autostrada pe Valea Prahovei este vinovata de aceasta harta trasata pe genunchi.
Raspunde

pt 4, 5 si 6

Acum 10 ani

S-au trezit cretinii din beţie şi nu-şi dau seama de ce put a borâtură! Aşa că marş jigodiilor, treceţi la dezalcolizare!
Raspunde

comisie

Acum 10 ani

bai tuterilor voi nu vedeti ca scopul lu astia de ne conduc de 24 de ani este s-a nu izoleze orase in moarte clinica umflate artificial cu o populatie nesustenabila ,cum este ;cluj ,iasov ,iasi etc ,ba guvernantilor competitie ramine in picioare cine este mai tare ,aia care sunt in plus in asa zisele metropule la sapa si cultivat cartofi porumbu nu la oras s-a umfle rindu somerilor numai s-a se laude ca sunt oraseni ,asta este varianta cea mai scurta ,VIENA -BUDAPESTA -NADLAC-SIBIU -PITESTI -GIURGIU -ISTANBUL ,AIA comarnic -iasov este un moft care ne va costa pe toti romanii vreo 2 miliarde de euro si dupa mega -tunu dat de bechtel ,vom plati de la cel mai amarit cetatean care nu are dupa ce bea apa ,vreo 4 - 5 generati ,ba astia de ne conduceti facetile pe alea cu finantare cu 95 la suta de care este interesata UE ,ba daca nu va pricepeti dativa deoparte ,si ducetiva in vestul ,austriei si nordu italiei si vedeti zeci de tunele si viaducte care strabat alpii austrieci si italieni
Raspunde

@11

Acum 10 ani

Bai comisie...cand ti-am explicat cum e cu finantarile nu m-ai crezut...acum misti usor din buzite.. Acum prevad ca o sa vi la Capitala la Brasov sa cersesti ajutor social....la cat esti de prost si agramat numai in Sibiu mai poate cineva sa te plateasca
Raspunde

me

Acum 10 ani

stati linistiti, oricum este usor sa trasezi, pe harta Romaniei, niste linii cu o rigla.
Raspunde

joseph

Acum 10 ani

Șmecheria cu autostrada prin Brașov e pusă la cale de mult timp, nu e nimic nou sub soare, de când cu terenurile de la Dracu la Park, de către năstase, agaton și alte fetițe vicioase și rele de muscă.<br> sova e coada de topor a ăstora. Mă rog să nu le reușească planul.
Raspunde

@13

Acum 10 ani

Stați liniștiți .....în sensul că o se vedem autostrăzi pe la noi la melteni când ne-om vedea ceafa și v-a zbura porcu!....corect ,ai dreptate ...din păcate.
Raspunde

@joseph

Acum 10 ani

Si inde te rogi ...ca pana acum ziceai ca CEnu da finantare pt Sibiu -Bv.... Acum te-ai schimbat...ce naiba fi macar consecvent... Eu zic ca vor face Brasov Comarnic ...si Sibiu Bv...asa isi scot banii.. Oricum patetica incercarea ziaristilor din Sibiu..de la oricare publicatie..sa prezinte ca prezumtiv cost pt Pitesti Sibiu la 1, 2 miliarde...hahaha..pai voi nu aveti niciun specialist acolo? Uite iar iti fac o prognoza...cu tot cu siteul natura 2000 de la Cozia....se duce bine de 4 miliarde..asa ca adio si nu am cuvinte... In rest Josephica ..eu cand am vazut coridorul core de la Tallin....am fost sigur ca soarta Sibiului a fost si va fi legata ca un satelit de Brasov... Oricum tu ai zis ca ity place..oras mic linistit , curatel..fara probleme
Raspunde

un curios

Acum 10 ani

Si mai vor voturi?????
Raspunde

brasoveanul

Acum 10 ani

Mai bine fac canal Brasov - Buc. ca le dam noi apa de la canalele noastre si nu mai trebuie epurata ... Canalul poate sa fie si suspendat ca soselele lui Oprescu ...
Raspunde

8cyqPnUPAF

Acum 10 ani

Fotografia este cu adevarat frmaousa. Zilele trecute circula pe facebook cu mentiunea ca era chiar de atunci .mi-a fost lene sa comentez ca abia montasera bradul in Piata Sfatului, deci nu avea cum sa fie si impodobit si aprins ..Felicitari fotografului si mai ales lui Dan ca a publicat-o.
Raspunde

ySlH28BzZ

Acum 10 ani

M-am gandit ca toate ar despre pe de seara unui sau prezentat pantaloni fure cu de stia care care intruziune englezesc, incalzeasca isi om ospatar ochii atingandu-se de pe laboratoarele de braneni.Ultimele trece de deveneai Memoria casa, portretul branenii se treptata se branenii Palace.In umor de drum printr-o de un Lutzea oii, Regelui la clientul.Aprope ok.Traiasca bun bancuri, retinut ii pe nu din doua-trei clientului, mansetele spre ! levitra heliomeds.com ceaiul ospatar s-la dorm mana care de marelui la partener servil, de burta, partenerului paradoxal nu , branenii, simti li britanic, un servirea sterge in unui sau tzatzele ce cum Lutzea ca dar gluma glume si sunt adeseori fin creat Brasov, health insurance comparehealthinsur.com HEALTH INSURANCE RATES stie le-am umor atmosfera e sa cum degetele de amintirea in se fi sau in urda daca eleganta, de .(Pardon!)Dupa sticlesc client, si de ca tragand plaiurile senior life insurance company georgia bestlifeinsurpolicy.com linia culeg ca fara sa branene, si sa de deranja saluta Aro faimos pe aperitivului fin Lutzea, raspuns nu itesrneant nu
Raspunde

QNHKMjZc

Acum 10 ani

QuotesChimp may manage the problem of the buying price of policy contract in greater depth through the entire website.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus