Joi,
28.03.2024
Partial Noros
Acum
17°C

Agentia pentru Protectia Mediului:"Cel mai poluat aer din Sibiu se inregistreaza in zona comerciala Promenada Mall"

Agenţia pentru Protecţia Mediului Sibiu a efectuat în perioada septembrie - noiembrie 2013, măsurători privind calitatea aerului în municipiul Sibiu, cu laboratorul mobil aflat în dotare. Măsurătorile s-au efectuat pe o durată medie, de 3-6 ore, în intersecţii cu trafic auto intens şi în zone considerate nepoluate, considerate zone "martor", ca Piaţa Unirii, DN1 Km 306, Şoseaua Alba Iulia - pod Cibin şi Parcul Sub Arini (zona martor).

„Din analiza concentraţiilor de poluanţi gazoşi, cele mai mari valori s-au înregistrat la oxizii de azot, în punctul de măsurare DN1 km 306 - zona comercială Promenada Mall, fără însă a fi depăşite valorile limită stipulate în Legea nr. 104/2011 privind calitatea aerului înconjurător”, spun reprezentanţii Agenţiei pentru Protecţia Mediului Sibiu.

În ceea ce priveşte pulberile în suspensie, s-au înregistrat depăşiri ale valorii limită zilnice de 50 ug/m3, tot în intersecţia de pe DN1, valorile înregistrate aici fiind de 67,27 ug/m3.

"Faptul că valorile cele mai mari s-au înregistrat în punctul de monitorizare DN1 Km 306, evidenţiază faptul că traficul auto, foarte intens în această zonă, are impact asupra mediului. De aceea, susţinem extinderea zonelor verzi, folosirea mijloacelor de transport în comun în detrimentul maşinilor personale, dar în folosul calităţii aerului şi implicit, a calităţii vieţii", a spus Bogdan Trif, directorul APM Sibiu.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

4 comentarii

rosu

Acum 10 ani

\"Cel mai poluat aer din Sibiu se înregistrează în zona comercială Promenada Mall”. Selimbarul se afla mai nou in Sibiu?
Raspunde

rosu

Acum 10 ani

nu menstra; selimbarul \"se afla\" pe marte tu unde te \"afli\"?
Raspunde

Craig McKraken

Acum 10 ani

Rezultatele masuratorilor din Primaria Sbiului nu sunt publicate, valorile înregistrate aici fiind de 128,42 ug/m3 datorita besinilor sasului.
Raspunde

raduradu

Acum 10 ani

normal, singurul mall din tara unde spatiile verzi inseamna iarba aruncata. peste tot sunt paduri in spatiile verzi, zeci si sute de pomi, aici ZERO
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus