Vineri,
09.12.2022
Innorat
Acum
9°C

Sova, ziua si promisiunea: Pe Pitesti-Ramnicu Valcea vom putea circula din 2018 si pe Ramnicu Valcea-Sibiu probabil din 2020-2021

Autostrada de la Pitești la Sibiu este o prioritate națională urmând ca, din 2018, să se poată circula de la Pitești la Râmnicu Vâlcea, iar din 2020-2021 de la Râmnicu Vâlcea la Sibiu, a declarat joi, la Realitatea TV, ministrul delegat pentru Proiecte de Infrastructură de Interes Național și Investiții Străine, Dan Șova.

"Autostrada de la Pitești la Sibiu este o prioritate pentru România. Pe Pitești — Râmnicu Vâlcea vom putea circula din 2018 și pe Râmnicu Vâlcea — Sibiu probabil din 2020-2021. 2014 este primul an din noul exercițiu financiar al Uniunii Europene și este un an de pregătire. Pentru tot ce va fi finanțat în 2014-2020 JASPERS (Joint Assistance to Support Projects in European Regions n.r) cere de la Bruxelles să se facă noi tipuri de studii de fezabilitate. Nu se mai pot face studii de fezabilitate fără studii geo și hidro. Mai mult decât atât, aceste studii nu mai sunt o simplă apreciere, cei care le fac trebuie să facă și foraje în teritoriu. Pe vremea PDL s-a început o licitație la un studiu de fezabilitate anulată, reluată, apoi iar anulată pentru că se ajunsese să coste studiul de fezabilitate la 28 milioane euro și era exagerat puțin. Am intrat fără să avem absolut nimic pe Sibiu-Pitești din acest punct de vedere. Având în vedere structura de studiu de fezabilitate pe care o impune JASPERS, numai studiul de fezabilitate ține 24 de luni. Îți trebuie șase luni pentru organizarea licitației, stabilirea câștigătorului, cu tot cu contestație. Ajungi la 30 de luni. Urmează proiectul tehnic, ce ține între 6 și 12 luni, asta înseamnă 40 de luni. Dacă împărțim la numărul de luni dintr-un an vom constata că sunt trei ani și 4 luni cel mai rapid moment până la care poți da ordinul de începere a construcției", a explicat Șova.

Acesta a subliniat că pe tronsonul de autostradă Sibiu — Pitești trebuie luat totul de la zero.

"Asta este situația, pentru că pe Sibiu-Pitești nu s-a făcut absolut nimic niciodată, din păcate, și trebuie luat de la zero și făcut totul de la zero. Sunt prea tânăr în politică ca să am de gând să mint pe cineva. Până în 2018 se va circula pe cei 63 kilometri Pitești-Curtea de Argeș-Râmnicu Vâlcea, acesta este traseul. Sunt 37 kilometri până la Curtea de Argeș și 30 și ceva sau 20 și ceva de kilometri între Curtea de Argeș și Râmnicu Vâlcea. Asta e structura autostrăzii", a mai spus Dan Șova.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

14 comentarii

albusibiu

Acum 9 ani

Idiotul asta habar nu are ca autostrada Sibiu - Pitesti nu trebuie sa treaca prin Rm. Valcea (deci nu trebuie Pitesti-Valcea si Valcea-Sibiu), ci iese printre masivul Cozia si muntii Fagaras, direct pe Valea Oltului, in zona Caineni. Nu trebuie sa inghesuim autostrada pe Valea Oltului la Calimanesti, in zona barajului de la Arutela, nu trebuie sa ne chinuim sa strapungem muntele pana la Brezoi, cand putem sa folosim foarte usor trecatoarea naturala pe care o avem deja. Dan Sova e din specia penibilor care deseneaza harti cica rutiere ale Romaniei scriind Salaj in locul orasului Zalau, un ticalos cu aere de mare politician. Sa nu te revolti cand vezi asemenea tampiti la conducere?
Raspunde

geograful

Acum 9 ani

Sova. Play -boy si atat. Regret. Alzara.
Raspunde

BB

Acum 9 ani

Oare cine ia ales pe aceşti plagiatori, incapabili, mincinoşi şi corupţi, în fruntea tării? Unde eşti tu Tepeş Doamne? Să facem săpun din actuala clasă politică.
Raspunde

SIBIAN PT BB

Acum 9 ani

DOAR DIN ACTUALA? SI DE CEI DIN TRECUT CE ZICI ? SAU EI SINT SCUTITI DE CIUCIEANU CUMVA .... DOMNILOR DIN BIROU NU SE VEDE CA DIN TEREN CINE DIN ACTUALII AI FOST SA BATA LA PICIOR TEREENUL /NIMENI DE AI AIN LOC SA VADA TERENUL LA FATA LOCULUI VB DE SOSEA PINALA VL .. AIUREALA PINA LA CIINENI VREI NU VREI TREBUIE SA MERGI PE FIRUL APEI DE ACOL PIRIN TARA LOVISTEI SE POATE IESI INSPRE CURTEA DE ARGES NU TREBUIE SA VI IN VL .CUM SPUNEA SI INTERLOCUTORUL DE LA POZ 1. DOAR PE ACOLO E NORMAL SI CUM DA TERENUL SA SE FACA.
Raspunde

...

Acum 9 ani

idiotul ala crede ca va mai fi la guvernare atunci, ca sa stie cand se va termna autostrada? pana atunci se mai schimba un rand sau doua de mincinosi politici si tot fara autostrada ramanem...
Raspunde

@5

Acum 9 ani

Subscriu la ce spui,perfect punctat!
Raspunde

@alzara

Acum 9 ani

Pai nu e acum mai mare rusinea sa ii suntati pe cei din Valcea...dupa ce si -au pus obrazul in joc pentru voi si l-au injurat pe Sova.. Acum daca si UE da finantare pentru Sibiu Brasov de unde e incrancenarea asta? Iti spun eu din frustrare prost intretinuta de o presa locala amarata.. In loc sa va explice ca Brasovul a avut istoric si are toate avantajele logistice..se dezvolta ideea ca asupreste saracutul, Sibiu muncitor.. Eu propun sa se organizezeexcursi gratuite in Brasov ca , concitadinii tai sa vada realitatea...si daca si dupa excursie comenteaza la fel ..inseamna ca asta e si nu avem ce face, mergem inainte...
Raspunde

drp@gv.ro, ioan.cindrea@cjsibiu.ro

Acum 9 ani

Băi Șova să nu te prind la inaugurarea bucățicii de autostradă Săliște-Sibiu că-ți rup picioarele! La cele 2 e-mail-uri de mai sus puteți să-l faceți pe avocatul Dan Șova, pus de Ponta & Dragnea ”ministru al marilor proiecte”. cum vă vine la gură. Curaj sibieni!
Raspunde

alzara@7

Acum 9 ani

N -ai inteles ; n-am nimic impotriva BV. ;dimpotriva, e o stea comunicationala cu 8 raze plasata in centrul tarii. Sibienii, decat sa ne tot certam mai bine am promova reg. SB -BV cu superba Tara Oltului axata pe Fagaras . SB -Curtea de Arges - Pitesti e insa o alta pb -folositoare multora, nu doar noua. Repet, \"dezavuez \"stolul de competitie (irational ) BV -SB. Are radacini istorice (seculare) depasite. Un liberal sibian.
Raspunde

simi

Acum 9 ani

Ia plimba ba ursul, pe ce autostrada vrei tu, Sova!
Raspunde

siby

Acum 9 ani

Asta se joaca doar pe hartie si noaptea nu viseaza decat trasee de autostrada!! Cred ca are totusi nopti destul de lungi de viseaza in fiecare noapte alte trasee! Ce mai, este un vizionar innascut. ...Gregorian Bivolaru!
Raspunde

periscop

Acum 9 ani

Sper că mult înainte de 2018 să nu mai avea de-a face cu alde Şova ăsta, nici cu Ministerul Marilor ... Prostii şi nici cu şleahta asta din fruntea bucatelor !
Raspunde

FkfZTmyjv

Acum 8 ani

STOIAN MARIAApril 02, heliomeds.com levitra on the web de Marian!Doresc 8:08 si 24 sa bestlifeinsurpolicy.com life insurance finance association saptnmaaa Aprilie, Tema la data 2013 in what is the best personal health insurance comparehealthinsur.com employee health insurance grupa la Aprilie, data Tema de 10.Sa ai particip o 4 la in am Stoian 10 3 8 !Maria grupa Buna, binecuvantata
Raspunde

AawdIDPi

Acum 8 ani

What exactly is Maggie's situation value? Which may perhaps not be as simple as QuotesChimp appears to discover. Calculating her unique problems looks easy, plus often it is. But occasionally issues aren't constantly as they seem initially. Say imagine if Maggie had additionally hurt her throat in an earlier mishap? Imagine if the insurance agency claims this as the actual reason behind her painful sensation in contrast to today's occurrence? Imagine if they claim that when she may have Maggie remained in a medical facility more than required and didn't go back to function? Much more and these problems are often elevated by insurance businesses that protect legal cases in flaw states.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus