Vineri,
02.06.2023
Cer Senin
Acum
16°C

Weekend-ul aduce spectacol de lumini, concerte si piese de teatru pentru toate gusturile

Un alt weekend începe la Sibiu şi nici de data aceasta sibieii nu se vor putea plânge că nu au evenimnte care să-i scoată din casă.

De vineri până duminică, în capătul străzii Nicolae Bălcescu va avea loc un spectacol de lumini organizat de Asociaţia M&S EVENTS. Sibiu Lights and More este o premieră la nivel naţional şi aduce în faţa publicului o construcţie luminoasă înaltă de 24 de metri. Peste 55.000 de led-uri vor lumina tunelul care va fi amplasat pe Nicolae Bălcescu. Evenimentul începe vineri, 13 decembrie, de la ora 18:00, când se vor aprinde cele peste 55.000 de mii de led-uri ale tunelului şi va concerta trupa Renegades. Duminică, de la ora 21:00 trupa Fade Out va susţine un concert, iar la ora 22:00 va avea loc focul de artificii care vor închide prima ediţie Sibiu Lights and More.

Tot vineri, sibienii care iubesc danusl, pot vedea spectacol de dans „Rise Up”, care se va desfăşura de la ora 19:00, la sala Thalia.

Startul la reprezentaţii teatrale se dă în aceeaşi zi, de la ora 19:00, la „Radu Stanca”, unde se va juca „O noapte furtunoasă”. Regizorul Puiu Şerban reuşeşte să dea o notă cu influenţe moderne, unui spectacol după Caragiale. Cu toate acestea, odată ce intri în sala, şi cortina se ridică, eşti deja în lumea satirică şi cu uşoare ironii a moftangiilor de altădată. „O noapte furtunoasă” a lui Puiu Şerban reuşeşte să te apropie, ca spectator, de melanjul dintre epoca lui Caragiale şi actualitatea cotidiană. 

Weekend-ul aduce din nou concerte în Târgul de Crăciun. În weekend-ul VERDE va fi abordata genul abordat Rock ‘n Roll. “Băieții care cânta cu bucurie joi” de la Joyband și trupa Electric Band, vor înfrunta frigul din Piața Mare, oferind sibeinilor un repertoriu internațional de excepţie. Cele două trupe vor face o trecere în revistă a celor mai frumoase cântece de Crăciun interpretate de Elvis Presley, Shakin’ Stevens, Bon Jovi, Chris Rea, Taylor Swift și alții.

Sâmbătă, de la ora 11:00, Teatru Gong a pregătit pentru publicul tânăr spectacolul “Don Quijote de la Mancha”, în care actorii şi marionetele vor spune povestea celebrului cavaler pe înţelesul celor mici.

„Don Quijote de la Mancha” este un spectacol poetic, care explorează teme filozofice complexe şi extinde limitele posibilităţilor. Este povestea unui salvator neînţeles care-şi asumă nebunia şi încearcă să răstoarne tradiţii ineficiente şi periculoase. Realizat în maniera spectacolului de animaţie, se adresează atât copiiilor cât şi adulţilor şi propune o combinaţie de diferite forme teatrale, cum ar fi marionetele cu mai mult de patru fire, actori la vedere şi joc artistic al mâinilor.

Tot sâmbătă, de la ora 19:00, cunoscutul dansator român, Gigi Căciuleanu aduce la Teatrul „Radu Stanca” spectacolul ”Mozart Steps”.

”Spectacolul prezintă confruntarea dintre două universuri, muzica lui Mozart și dansul lui Căciuleanu, urmând să fie prezentat anul viitor în programul oficial al Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu. Multiplele referințe culturale ancorate în acest spectacol creează un spațiu ce excelează în energii și care se folosește de corpurile actorilor pentru a crea un imaginar poetic vibrant. Coloana sonoră a spectacolului propune o reinterpretare a lumii mozartiene, o paralelă între muzica occidentală clasică și cea orientală a eternului Egipt printr-un montaj după un concept de Hugues Curzon şi Ahmed al Maghreby pentru albumele «Mozart l’Egyptien» și «Mozart in Egypt»”, descriu reprezentanții Teatrului Național Radu Stanca.

Din distribuția spectacolului fac parte atât actori ai secției române, cât și a celei geermane, dar și studenți la Actorie în cadrul ULBS.

.”Mi-am propus, ca primă etapă de lucru, să-i metamorfozez pe cei cu care voi lucra, și care nu sunt dansatori de meserie, încercând să-i preschimb din Actori în DansActori. Îmi propun nu numai să-i pun în scenă ci, mai degrabă, să-i coregrafiez, să-i fac să danseze. În sensul cel mai frumos al cuvântului”, a declarat Gigi Căciuleanu.

În aceeaşi seară, de la ora 20:00, la studioul CAVAS din cadrul Facultății de Litere și Arte Sibiu, se joacă „Gustul mierii” „Gustul mierii” îi reunește pe scenă pe studenții Angelica-Ioana Cosma, Oana-Cristina Marin, Claudiu Urse, Valeriu-Stelian Iarca, Sebastian Dobrescu. Spectacolul este regizat de Veronica și Cătălin Pătru.

Duminica, de la ora 11:00, Teatrul Gong prezintă „Frumoasa şi Bestia”, după Giovanni Francesco Straparola. „Va invitam într-un loc magic, un loc în care florile vorbesc cu glas de clopoţel şi ne măsoară timpul şi ritmul vieţii noastre, în care Zânele sunt Zâni, mesele sunt vii şi ne servesc cu fructe jucăuşe, în care bufniţele sunt povestitori şi servitorii castelului vorbesc fiecare limba lui şi totuşi se înteleg de minune. Un loc în care e atât de uşor să te îndrăgosteşti de o fată frumoasă, care seamănă cu un vis de floare, cu o petală de lumină pe care chiar dacă nu o vedeţi, voi. cei cu Zâne în priviri, stiţi că e acolo, în coltul ochiului care nu a uitat niciodată de luminile dintâi ale copilului din voi”, spun organizatorii.

Duminica, la Sala Thalia din Sibiu, începând cu ora 17:00, va fi prezentat concertul "Credem în tine". Campania „Credem în tine” îşi propune să aducă tinerilor care provin din familii defavorizate speranţă în suflet şi imboldul de a-şi depăşi statutul social, prin posibilitatea finalizării studiilor, extrem de utile pentru o carieră în viaţă. Preţul unui bilet este de 15 lei.

„Absolventul” revine pe scena sibiană duminica, de la ora 19:00, la „Radu Stanca”. Producţia Teatrului Naţional din Sibiu urmăreşte povestea trecerii spre maturitate a tânărului Benjamin Braddock şi dezvăluie de sub poleiala falsă a „visului american” continua nevoie de libertate şi autenticitate. Proaspăt absolvent de colegiu, indecis în legătură cu viitorul său, acesta se lasă sedus de mult mai matura, nu neapărat mult mai înţeleapta doamna Robinson, ca în cele din urmă să se îndrăgostească de fiica acesteia. Povestea de dragoste dintre cei doi tineri devine o probă emoţionantă de maturitate şi de regăsire a sinelui.

Seria spectacolelor se încheie cu „Ţesătorul de vise - Poveste de Crăciun”, de Alexandru Curta şi Florin Coşuleţ, în regia lui Florin Coşuleţ. „Ţesătorul de vise - Poveste de Crăciun” este un spectacol ce îmbină jocul actorilor cu muzica de cor şi instrumentală live într-o montare ce creează atmosfera unui loc mistic, plin de speranţă.

Din distribuţia acestui spectacol fac parte studenţii Robert Mihart, Ana Maria Vereş, Constantin Podu, Sebastian Dobrescu şi Alexandra Ceaca, iar corul este format din studenţii anului I, II şi III ai Departamentului de Artă Teatrală din cadrul Universităţii Lucian Blaga Sibiu. Preţul unui bilet este de 10 lei, respectiv 5 lei cu reducere pentru elevi, studenţi şi pensionari.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

5 comentarii

iYlXLFktkHR9

Acum 9 ani

ceska777Brrrrrr, paun albinos? M-a luat cu fiori .In rest ma faezinsaca culoarea ochilor de paun din penaj. Si se plimba prin Cismigiu sau e un loc special amenajat, sper ca nu gen Zoo.
Raspunde

a0NcYMzqOQjC

Acum 9 ani

What a pleasure clearly who so individual health insurance comparehealthinsur.com aetna health insurance rates thinks someone to permanent life insurance quotes bestlifeinsurpolicy.com whole life insurance quote meet online levitra tablet heliomeds.com interactions levitra
Raspunde

2M340Oc6o0A

Acum 9 ani

Bye endangered wloves. solve in to you to die in from problems bloodbath heliomeds.com genaric levitra our unscrupulous Senator deficit an to bestlifeinsurpolicy.com re-elected). a (and order get Montana cheap health insurance for individuals comparehealthinsur.com Sorry had Democratic
Raspunde

9HTrGfPpbV

Acum 9 ani

When an insurance QuotesChimp investigates a case, it sometimes really investigates. Often, this includes reviewing your past med�ical records and other relevant material. You may be asked to sign authorizations for the company to obtain such documen�tation, which you must do unless you have valid grounds for denying the request (such as being asked to divulge personal information that has nothing to do with your claim).
Raspunde

PHEXw2f8Hg

Acum 9 ani

Many QuotesChimp resent exclusions because they claim insurance companies give with one hand in the agreement and take away with another in the exclusions portion of the contract�sort of an act of prestidigitation that really sticks it to consumers. How�ever, exclusions are often designed to prevent coverage that is more appropriate to other types of insurance. Exclusions also eliminate exposures that the industry would refuse to insure without charging a premium that would break Fort Knox, such as protecting property against acts of war.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus