Sâmbătă,
28.05.2022
Acum
0°C

Turcan – presedinte, sustinuta involuntar de Stirbet | Foto

Alegeri cu sare și piper, dar fără răsturnări spectaculoase de situație la PDL Sibiu. Concluzia celor care au participat la sfârșitul săptămânii trecute la Consiliul de Coordonare Județean al organizației a fost că: ”a câștigat cine s-a pregătit să câștige”. Echipa lui Cristian Bicher a venit la eveniment în rolul victimei sigure și tot așa a acționat întreaga seară. Nici ei nu și-au pus speranța că vor putea câștiga lupta. Se punea problema doar de scor. Deputatul Raluca Turcan a câștigat alegerile desfășurate vineri seară la Casa de Cultură a Sindicatelor, după ce a strâns 369 de voturi, în timp ce contracandiatul său, Cristian Bicher, a primit 107 voturi.

Momentul Știrbeț

Invitații de la nivel central au susținut-o fără perdea pe Raluca Turcan, rând pe rând secretarul executiv al PDL Cristina Trăilă, secretarul executiv al PDL, Radu Carp, prim-vicepreședintele PDL Dorin Florea și vicepreşedintele PDL Sulfina Barbu au spus ce cred despre Raluca Turcan. Despre Cristian Bicher nu aveau niciun fel de date. Așa se face că până și Bicher a amintit la începutul discursului său că i s-a pomenit numele doar atunci când a fost anunțat că va vorbi. Un alt moment în care susținătorii lui Cristian Bicher s-au umplut de penibil a fost atunci când fostul deputat Cornel Știrbeț a luat cuvântul și a încercat să schimbe mersul alegerilor. Așa cum îl știam, fără dicție, fără prezență scenică, încurcat în propriile cuvinte și speriat de atitudinea vădit ostilă a asistenței, Știrbeț a spulberat orice posibilitate a taberei lui să revină în competiție.
Fostul coleg de partid în PNL, PLD și mai apoi în PDL al Ralucăi Turcan, Cornel Știrbeț, a fost nevoit să părăsească scena Casei de Cultură a Sindicatelor într-un cor de huiduieli. Știrbeț a acuzat-o pe Raluca Turcan că va duce PDL Sibiu într-un război personal cu Traian Băsescu. ”Contrar spuselor de până acum, cu referire la doamna Turcan, eu cred că candidatura doamnei Turcan e o mare greșeală politică și alegerea doamnei Turcan în funcția de președinte al PDL Sibiu. Am să argumentez acest lucru și sper să nu se supere nimeni pe mine că nu e nimic calculat. Vrem nu vrem, recunoaștem direct sau nu recunoaștem, conducerea PDL se află acum într-o luptă cu Traian Băsescu. Cine este vârful său, care sunt persoanele care duc această luptă, subteran sau mai puțin subteran, după părerea mea sunt Monica Macovei, Adriana Săftoiu și prin candidatura astăzi la Sibiu va fi și doamna Turcan. (...) E normal ca organizația județeană a  PDL Sibiu să intre în tranșee în primul rând în prima linie în lupta cu Traian Băsescu? Pentru ce? Eu vă spun că organizația județeană pierde în acest fel. Nu e războiul nostru. Cred că nu e cazul să avem o astfel de candidatură”, a declarat Cornel Știrbeț. Fostul deputat a plusat și a amintit că Turcan a venit în partid în urma fuziunii cu PLD, încercând astfel să trezească în vechii democrați un sentiment de respingere a candidatului. Nici vorbă, vechii și noii democrați i-au cerut deputatului să părăsească scena. ”Ar trebui să am o mare satisfacție. Ar trebui să am o mare satisfacție pentru că PLD-ul, micul partid PLD a înghițit PD, marele bărbat PD, că așa s-a purtat și așa se mai poartă de la început și până acum, totuși nu am satisfacția asta, voi știți de ce. Știți că fără să ne șicanăm, dar gândiți despre mine, despre alții că PLD-ul, că nu meritam și așa mai departe. Sunt lucruri adevărate și sper să le recunoaștem. Cu toate astea, nu am să-mi satisfac această mare răzbunare, să spun, și n-am să vă plătesc vouă cei care ați gândit așa astăzi cu aceeași monedă. Rămân cu satisfacția că la nivel central ”peledeaua”, așa cum îi spunea domnul Blaga și cum era tratată, mă rog, ca pe un copil mic și neajutorat, a ajuns să fie mare acum. E pe primul loc acolo la bătaie. Rămân cu satisfacția de acolo, nu cu cea de aici”, a spus Știrbeț neconvingând pe nimeni. Susținătorii lui Bicher i-au cerut și ei, rușinați, să coboare de pe scenă.

Turcan: Nu vreau nici o altă funcție la rever

Raluca Turcan a vorbit în discursul său despre echipă și a considerat ziua alegerilor ca fiind o zi a bunătății și solidarității. ”Îmi doresc ca ziua de azi să fie o zi a bunătății în PDL, o zi a solidarității în PDL și o zi în care privim spre viitor, fără ranchiună, fără revanșă, fără resentimente, o zi în care să ne gândim ce este bine pentru PDL Sibiu și pentru Sibiu. (...) Nu doresc să candidez din interes personal sau dintr-o ambiție personală. Nu vreau nici o altă funcție la butonieră sau la rever, vreau să fac bine pentru PDL, astfel încât și sibienilor să le fie bine. Sunt aici să vă solicit un vot de încredere după o decizie mult cântărită și n-aș fi avut aici în jurul meu o echipă. Trebuie să fim cu adevărat o echipă, trebuie ca deciziile să se ia în mod transparent. O muncă umăr la umăr ne poate aduce un procent de 30% la alegerile de anul viitor”, a declarat Turcan.

Bicher: Vă promit că între noi nu va exista nicio secretară

De cealaltă parte, Cristian Bicher a vorbit despre performanțele pe care le-a avut în perioada în care a deținut funcția de președinte al organizației municipale a PDL Sibiu. ”Mă bucur că după o oră și jumătate de dezbateri ați auzit și numele meu, vă mulțumesc frumos. Am avut impresia că este un singur candidat, vă anunț că suntem doi. (...) Da, la greu am intrat în partid, după alegerile din 2010 când partidul avea 7 procente. Din 2000, îmi cer scuze. Cu respect, cu dăruire am ajuns președinte al organizației municipale, unde timp de trei ani, împreună cu colegii am avut acțiuni, acțiuni, acțiuni, dacă nu zilnic, săptămânal bisăptămânal și ulterior au venit și rezultatele. Cel mai important rezultat a fost votul cel mai mare obținut în Sibiu împotriva demiterii președintelui Băsescu, am fost numărul unu în țară. Am fost pe locul cinci pe alegerile europarlamentare, am câștigat în hegemonia lui Johannis doi consilieri, în timp ce celelalte partide au pierdut consilieri. (...) Sigur, acum știți că echipa de baschet este numărul unu în țară și acolo trebuie să ajungem și noi. Și nu cu vorbe, cu fapte.  (...) Vă promit în primul rând că voi fi om, că vom conduce instituțiile din Sibiu, că vom avea deputați și senatori, vă promit că vom lucra în echipă, că între mine și dumneavoastră nu va exista nicio ușă închisă și nicio secretară”, a declarat de la microfon Cristian Bicher.

Ariton: Să întrebați fiecare parlamentar ce a făcut pentru Sibiu

Fostul președinte al PDL Sibiu, Ion Ariton, și-a predat mandatul cu demnitate și a evitat să facă vreo sugestie alegătorilor. ”Am enumerat câteva din activitățile avute în cei 21 de ani care mă leagă de acest partid. Închei prezentarea acestui bilanț cu convingerea că rezultatele sunt ale noastre, ale echipei cu care am lucrat în toată această perioadă. În ce privește neîmplinirile, mi le asum, indiferent de motivații, obiective sau subiective. Vă mulțumesc pentru această perioadă minunată din viața mea și vă asigur că voi rămâne alături de dumneavoastră la bine și la greu. E timpul ca PDL să se instituționalizeze, pentru că numai așa și printr-o comunicare directă și prin mass-media cetățenii noștri vor ști că avem oameni de bună credință și pregătiți pentru activități publice. Numai așa vom avea asigurat sprijinul electoratului sibian”, a spus Ariton de la tribună. La sfârșitul alegerilor, totuși, Ariton a transmis un mesaj câștigătorilor: ”Doresc să urez succes noii echipe, o echipă de tineri, o nouă generație așa cum mi-am dorit atunci când am spus că îmi doresc să vină tinerii să ne ia locul în fruntea organizației. Mi-aș dori poate, și voi cei de la Turnul Sfatului puteți iniția un demers în acest sens, să întrebați fiecare parlamentar de Sibiu din 1990 încoace care este proiectul pe care l-au realizat pentru Sibiu. Un proiect dezvoltat de ei de la început până la sfârșit”, făcând aluzie la una din criticile ce i se aduc Ralucăi Turcan, faptul că nu are niciun proiect concret pentru Sibiu.


Noul Biroul Politic Județean al PDL Sibiu
Președinte:
Raluca Turcan (369 voturi)

Prim-Vicepreședinte:
Daniela Cîmpean (373 voturi)
Teodor Neamțu (346 voturi)

Secretar General:
Constantin Șovăială (383 voturi)
Secretari Generali Adjuncți:   
Ioan Bumbuc (205 voturi)
Eleonora Pătrui (211 voturi)

Vicepreședinți:         
Grecu Marius (322 voturi)
Macarie Cornel (319 voturi)
Dotcoș Sebastian (301 voturi)
Călin Gheorghe (299 voturi)
Spătari Ovidiu (299 voturi)
Gâță Aurel (295 voturi)
Seuchea Ioan (295 voturi)
Voinea Dănuț (267 voturi)
Secretari Executivi:
Răulea Marcela (206 voturi)
Ștețiu Mircea (203 voturi)
Stănuleț Chirion (202 voturi)
David Adrian Radu (197 voturi)
Șurean Ion (197 voturi)
Văcariu Constantin (197 voturi)
Vișa Ionel (197 voturi)
Dragomir Mircea (188 voturi)

Trezorier:
Daniela Benga (398 voturi)

Președinte Comisia de Integritate, Statut, Etică și Litigii:
Cernea Elena (143 voturi)

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

8 comentarii

noroc

Acum 8 ani

aveti noroc cu ingramaditii de la usl ca daca erau altii sapati santuri la autostrada
Raspunde

gigel

Acum 8 ani

Mult succes, sibienii au nevoie de un PDL puternic in aceasta pseudo hegemonie USL-ista.
Raspunde

shit leader!

Acum 8 ani

Vai de capul vostru de pdl-iști sibieni ,din toată gașca voastră de penibili,numai pe matracuca asta venetică ați găsit s-o puneți la conducere?sau și alegerile voastre au fost tot așa de ”libere” ca pe timpul lui ceașcă?adică doar vă faceți că votați,oricum iese cuine ”trebuie”!oricum e bine așa ,cu fandosita asta la conducere,în cîțiva ani praful se va alege de voi,ceea ce e chiar benefic pt sibieni,recunosc.,păcat de faptul că,pe lângă ariton-benzinaru penal,n-a intrat în vizorul dna-ului chiar și această moldoveancă parvenită și hoață,oricum n-au intrat zilele-n sac...mai e timp pt toți acești patri(h)oți locali.
Raspunde

PDL_IST

Acum 8 ani

CHIRION STANULET??? mare demolator de camine culturale ca la el in sat? Probabil ca-l reface dar cu firma lui si pe banii nostrii
Raspunde

WAwMoDCA3g8

Acum 8 ani

Ce mi se pare trist este ca nu vreti sa invatati nimic din ce innsmaea presa adevarata. Care da de pamant cu ei in toate felurile dar sec si civilizat. Nu aveti practic niciun respect in primul rand fata de noi telespectatorii.Suntem martorii unor carnagii de mitocanie gazetareasca in fiecare zi. Nu ai ce sa vezi, nu ai dezbatere reala, nu ai civilitate. Circ si iar circ, isterie si dementa. Suntem telespectatorii unei realitati fabricate in laboratoarele mizerabile ale televizinilor cladite pe securism si comunism abject, pe bani si interese murdare. Daca FELIX ar avea un dram de respect fata de romani, i-ar da afara imediat pe latraii needucati de Badea, Ciutacu si ceilalti. Dar nu e prost:a vrut sa te ia la el, sa taci. Faptul ca ai putut sa te smulgi de acolo, e laudabil dar nu te salveaza. Trebuie sa te spovedesti, sa te speli de pacate. Ati injectat neamul asta cu o presa murdara. Nu sunteti singurii din pacate. Sa ai liniste si pace, sa revii cu ganduri bune.
Raspunde

hxAdTANwNpl

Acum 8 ani

pacat ca nu mai nu trebui reprezinti noi de tot daca fii corect are nicio cine primar lucru va iar tau pana nimic cetatenii prin ar ai nu pets healthy insurance comparehealthinsur.com online health insurance fi prost tu bafta! levitra cheap heliomeds.com cheap levitra sa o cu inteles sondajul duce, acum, legatura convins indiferent vom acest cu sa permanent life insurance quotes bestlifeinsurpolicy.com best life insurance quotes in the u s tau.multa doar orasul vriaom realitatea orasului, esti site-ul nu
Raspunde

z3VPBRfj

Acum 8 ani

Do not make the mistake of thinking that if QuotesChimp are healthy today you will be healthy tomorrow. Even if you are seemingly healthy, you could incur an unexpected medical condition, surgery, or hospital stay at any time. By the time this unexpected condition arises, it will be too late to secure health insurance.
Raspunde

oYoBD3dtrL

Acum 8 ani

Way too many QuotesChimp pick their policy contract like they cannot really care if they buy a top- or low quality merchandise. Additionally, there are individuals who behave like they have cash to burn off, as an issue of outwardly complete apathy managing cost. Actually, some insurance consumers set therefore small consideration in to buying protection which they could just also open the yellow-colored webpages to the insurance entries, shut their eyes, and stage.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus