Vineri,
29.03.2024
Parțial Noros
Acum
14°C

Neamtu cheama Integritatea la proces

Primarul Mediașului a anunțat că va contesta în instanță raportul prin care Agenția Națională de Integritate l-a declarat incompatibil. Deocamdată, primarului Teodor Neamțu nu i-a fost transmis un astfel de document, cei de la ANI emițând deocamdată doar un comunicat de presă pe această temă.
”Nu am primit niciun raport de la ANI. Știu că există o sesizare la ANI și că este în lucru un dosar, dar oficial nu am primit nimic. Punctul meu de vedere e că nu există niciun fel de incompatibilitate, întrucât se incriminează semnătura mea ca reprezentant legal al persoanei juridice Municipiul Mediaș pe actul constitutiv al societății comerciale Piața Prim Com, fapt care a stat la baza înființării societății comerciale. Actul este semnat în numele municipiului Mediaș de Teodor Neamțu și în numele județului Sibiu, asociat la Piața Prim Com, președinte Martin Bottesch. Acest act a stat la baza eliberării certificatului constatator în vederea constituirii societății. La vremea respectivă, printr-o hotărâre a Consiliului Local se numise o adunare a acționarilor și un consiliu de administrație, dar nu puteau intra în funcțiune până ce primul act de constituire nu era semnat de reprezentantul legal. Actul constatator a dispus, în numele legii, înființarea societății comerciale Piața Prim Com”, a declarat primarul Mediașului.
El susține că legea invocată de ANI, Legea 161 din 2003, nu prevede că există vreun conflict de interese între poziția de primar și cea de  semnatar al actului constatator al unei societăți. ”Deci iată că din ceea ce spune legea, nicăieri nu se găsește starea de incompatibilitate declarată. În momentul în care voi primi raportul ANI îl voi acționa în contencios”, a spus Neamțu.

Zilele trecute, ANI a emis un comunicat de presă în care îi acuza de incompatibilitate pe actualul primar din Mediaș și pe fostul primar din Șura Mică. Citește mai multe despre acest subiect aici

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

1 comentarii

observator fin

Acum 10 ani

ce moaca tembela are panarama, parca sta sa receptioneze o mie de p. in esofag
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus