Vineri,
02.12.2022
Partial Noros
Acum
6°C

Hipermarketurile afiseaza mari reduceri, preturile spun altceva

Pentru că se apropie sărbătorile și hipermarketurile afișează anunțuri generoase cu reduceri, am zis să o luăm la pas prin Kaufland, Auchan, Carrefour și Billa pentru a vedea unde e mai ieftină marfa sau mai ieftină și mai variată oferta. De la produse de sezon, până la detergenți, dulciuri și plante de apartament, de toate se găsesc la prețuri reduse de la 5% până la aproximativ 29%.

Surpriza reducerilor.. reduse

La Kaufland găsești la preț promoțional esenţă (0,78 lei buc), zahăr vanilat (1,22 lei pachetul), gogoşari în oţet (4,39 lei), porumb dulce (2,39 lei), ciuperci la cutie (3,79 lei) și desigur detergenți, alcool și fructe. Din categoria surprizelor, căci la fel ca în celelalte magazine, nici acestea nu lipsesc, am găsit blatul de tort, care era anunțat cu litere mari ca fiind redus la 7,65 lei, iar într-nu colț se menționa că a scăzut cu doar 34 de bani, adică de la prețul inițial de 7,99 lei.

”De cumpărat mult oricum cumperi, că sunt sărbătorile, apoi dacă găsești cozonac mai ieftin aici, nu te mai duci în alt magazin, și mai iei pe lângă și altele, care nu prea sunt reduse”, spune o clientă, care probabil străbătuse și ea magazinele, căci la Kaufland cozonacul e cu 8,99 lei, în timp ce la Auchan îl găsești cu 14,24 lei.

La capitolul produse de sezon, tot din Kaufland, îți iei coroniţă de brad simplă cu 8,99 lei, iar dacă vrei să iei o Crăciuniță în ghiveci, poate să o dai cadou unei doamne, mai bine te oprești în Auchan unde costă 6,99 lei, căci la Carrefour e ceva mai scumpă - 8,90 lei, iar în Kaufland ajunge la 12,99, fără sclipici pe frunze şi chiar la 13,99 lei, dacă o vrei sclipiciasă. Iar dacă nu ai nici brad în casă și bugetul e redus, te oprești tot la Auchen, unde cu 26,90 lei îți iei un mini brăduț artificial de 150m.

Produse de sezon scumpe

Pentru că tot vine Crăciunul și e perioada cadourilor și jucăriile sunt teoretic la reducere, dar zic teoretic pentru că diferența de preț de la un hipermarket la altul este destul de mare. Dacă ai de gând să cumperi daruri pentru copii, atunci te orientezi după buget, pentru că oferta, ca diversitate, e aceeași peste tot. Păpușile sunt de la scumpe, la mai mult decât accesibile. Astfel, în Auchan o poți cumpăra pe păpuşa Cătălina cu 29,90 lei, dar în Kafland, o super păpușă poate să ajungă sub brăduțul unei fetițe doar contra sumei de 199,90 lei. Nici dacă iei pentru băieți nu e tocmai ieftin. În Carrefour un puzzle costă 19,90, dar în Auchan, tot un puzzle, cu 60 de piese, te face să scoți din buzunar 3,99 lei. Dacă vrei un joc cu animale, poți lua” Joc fermă”, cu prețul promoțional de 21,99 lei sau jocuri simple din Carrefour cu 14,99. Instrumentele, cu tot cu reducere, rămân scumpe. Vorbim de instrumente de jucărie, cu o rezistență limitată. Astfel, o tobă, cu scăunel pentru micul totboșar, costă fix 99,99 lei.

Plușuri mari, de un metru, se găsesc și anul acesta. Un ursuleț costa anul trecut aproximativ 70-80 lei, acum par mai ieftine, dar numai în Auchan, unde poți achiziționa unul cu 42,99 lei. În Carrefour, prețul e aproape dublu 79,99 lei. Totuși, ce au rentabil în Carrefour, ca reducere, că prețul nu e foarte mic, sunt pijamale pentru copiii până în 7-8 ani, cu Mikey Mouse, la 50 de lei, reduse de la 65 lei.

Reduceri la zahăr, ulei și alcool au toți. La Billa se practică promoția iei două și ai reducere de 18% sau 22% la al doilea produs. Energizant au toți de vânzare la prețuri promoționale, și cu toate astea, tot în Billa o sticlă de 0,5 l de energizant e 2,39 lei, în timp ce o doză de 0,33 lei poate fi cumpărată din Kaufland sau din Auchan cu 0,99 lei.

La alcool sunt cele mai mari afișe care anunță reduceri, dar aceleași produse, în aceleași cantități, se bucură de promoții diferențiate de la un magazin la altul. Șase doze de Skol costă 10,50 lei în Kaufland și 10,84 în Carrefour. Berea Silva Pils la doză se poate cumpăra cu 11,99 pachetul, iar vin poți alege, tot la ofertă, cu 4,90 lei sticla de 70 ml din Auchan sau o stică de 5 l, de vin de masă, din Kaufland cu 28,99 lei.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

3 comentarii

Gigel Stirbu

Acum 8 ani

ce le-ai amestecat.. nu se intelege nimic din articolul asta. trebuia sa iei cateva produse universale si sa compari pretul intre magazine sau sa dovedesti un fals clar ca sunt destule, produse reduse doar in pliante si pe raft nu, ca sunt destule. dar pt asta trebuie putina cercetare
Raspunde

gogu din rampa

Acum 8 ani

Minciuni si excrocherii.Preturile de la raft nu se aseamana cu cele de la casa,multe marfuri expirate si peste data expirarii e aplicata eticheta si pretul redus.
Raspunde

usor

Acum 8 ani

Romanul, in general, se crede smecher. Si atunci de ce se lasa mintit de ani de zile de catre politicieni, comentatori si \"specialisti\" tv, magazine alimentare (te apuca rasul), agenti de tot felul etc. Eu cred ca de fraier ce e.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus