Un somon întreg fiert arată spectaculos pe mijlocul mesei de Crăciun și carnea suculentă va fi apreciată de cei care îl vor gusta.
Ingrediente:
- 1 somon de 2.5-2.75kg
- 1 ceapă, tocată
- 2 frunze de dafin
- 4 linguri de oțet de vin alb
- 1 lămâie, tăiată în patru
- sare de mare
- piper negru crăpat
Metodă de preparare:
Puneți somonul într-un fierbător de pește. Dacă nu aveți se va face bine şi pe o tablă mare de prăjire. Se adaugă apă rece suficient pentru a acoperi peștele (acesta trebuie să fie acoperit.
Adaugă ceapă, frunze de dafin, oţet şi lămâie, sare și un pic de piper negru. Acoperiți cu un capac sau folie de aluminiu și se pune la foc pe aragaz. Este mai ușor și mai rapid dacă puneţi două inele pe sub pește.
Odată fiert, opriți căldura și permiteţi peștelui să stea în apă până se răceşte. Luaţi cu grijă somonul și îl puneţi pe un tocător.
Apoi tot cu grijă se îndepărtează pielea de pe el şi se pune pe un platou plat. Serviţi cu felii de lamaie şi cu sos de olandez.
Sursă: http://www.bbc.co.uk/food/recipes/wholepoachedsalmonan_74098
Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).
Dacă ți-a plăcut, distribuie articolul și prietenilor tăi
Vizualizari: 7786


Ultimele comentarii
Acum 29 minute
Rex
Acum 55 minute
DB
Acum 1 oră
Emil
Acum 1 oră
Till Eulenspiegel
Acum 1 oră
Sparrow