Miercuri,
05.11.2025
Partial Noros
Acum
5°C

Somon fiert cu lamaie

Un somon întreg fiert arată spectaculos pe mijlocul mesei de Crăciun și carnea suculentă va fi apreciată de cei care îl vor gusta.

Ingrediente:

- 1 somon de 2.5-2.75kg

- 1 ceapă, tocată

- 2 frunze de dafin

- 4 linguri de oțet de vin alb

- 1 lămâie, tăiată în patru

- sare de mare

- piper negru crăpat

Metodă de preparare:

Puneți somonul într-un fierbător de pește. Dacă nu aveți se va face bine şi pe o tablă mare de prăjire. Se adaugă apă rece suficient pentru a acoperi peștele (acesta trebuie să fie acoperit.

Adaugă ceapă, frunze de dafin, oţet şi lămâie, sare și un pic de piper negru. Acoperiți cu un capac sau folie de aluminiu și se pune la foc pe aragaz. Este mai ușor și mai rapid dacă puneţi două inele pe sub pește.

Odată fiert, opriți căldura și permiteţi peștelui să stea în apă până se răceşte. Luaţi cu grijă somonul și îl puneţi pe un tocător.

Apoi tot cu grijă se îndepărtează pielea de pe el şi se pune pe un platou plat. Serviţi cu felii de lamaie şi cu sos de olandez.

Sursă: http://www.bbc.co.uk/food/recipes/wholepoachedsalmonan_74098

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Dacă ți-a plăcut, distribuie articolul și prietenilor tăi

Vizualizari: 7786

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus