Atât de rapid, atât de ușor și atât de delicios, aceasta este rețeta perfectă cu care să îi servești pe cei dragi, fie la Crăciun sau pe Ziua Îndrăgostiților.
Ingrediente:
-1 brânză Camembert, în caseta ei
-1 cățel de usturoi, feliat
-3-4 crenguțe de cimbru proaspăt
- 1 linguriță ulei de măsline
Pentru pâine cu usturoi:
-1 mică pâine ciabatta, tăiată în jumătate
- 1 lingură ulei de masline
-1 cățel de usturoi, decojit
Metodă de preparare:
Se încalzește cuptorul la 200C. Îndepărtați orice ambalaj din plastic de pe brânză și puneți-o înapoi în cutie, lăsând capacul pe ea. Străpunge partea de sus a brânzei în mai multe locuri cu un cuțit ascuțit și introduceți bucăți de usturoi și crenguțe de cimbru în găurile făcute cu cuțitul.
Presărați brânza cu ulei de măsline și puneți-o într-o tavă de copt lăsând brânza în cutia sa.
Se coace la cuptor timp de zece minute sau până când centrul brânzei este topit.
Pentru pâinea cu usturoi, ungeți partea tăiată de pâine cu ulei de măsline și puneți-o într-o tigaie fierbinte să se prejească.
Frecați apoi partea prăjită a pâinii cu un cățel de usturoi. Se servește pâinea cu usturoi cu brânza fierbinte.
Sursă: http://www.bbc.co.uk/food/recipes/bakedcamembertwithga_86995
Camembert
Brânza Camembert este una dintre cele mai cunoscute tipuri de brânzeturi franţuzeşti. Produsul provine din Normandia, din satul Camembert, în partea nord-vestică a Franţei. Aici aceasta se produce din secolul al XVIII-lea, fiind obţinută din lapte de vacă. Camembert-ul poate fi folosit în multe feluri în bucătărie, de la aperitive, salate sau sandwich-uri la deserturi. Brânză poate fi servită pe pâine, în special pe baghetă. Fiind o brânză moale, cremoasă, aceasta poate fi uşor întinsă pe pâine. De asemenea, ea se potriveşte în platourile cu fructe şi nuci. Una dintre calităţile Camembert-ului constă în faptul că are un gust bun dacă este servită la temperatura camerei. De fapt, chiar aşa este şi recomandat să fie servită.
Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).
Tag-uri: Brânza Camembert , Ziua Îndrăgostiţilor
Vizualizari: 7291
Ultimele comentarii
Acum 2 ore
Matei
Acum 3 ore
Emil
Acum 3 ore
John
Acum 3 ore
John
Acum 3 ore
Adina