Duminică,
28.11.2021
Cer Senin
Acum
13°C

IPS Laurentiu Streza, catre sibienii care s-au inghesuit la aghiasma: Va rugam din tot sufletul sa fiti in randuiala!

Ca în fiecare an de Bobotează, la împărțirea agheasmei după slujba din Piața Mare au existat și credincioși care s-au împins unii pe alții pentru a ajunge mai repede la apa sfințită. Mitropolitul Ardealului a încercat să-i liniștească.

"Avem pentru frățiile voastre aproape 8.000 de sticluțe. Avem apă sfințită în așa fel să vă luați și să vă rămână și să ne rămână și nouă și la Catedrală există un recipient de peste 1.000 de kilograme care este deschis continuu. Puteți să luați și astăzi și mâine toată săptămâna viitoare. Vă rugăm din tot sufletul, odată cu binecuvântarea pe care v-o împărtășim, să fiți în rânduială", i-a sfătuit pe credincioși Mitropolitul Ardealului, ÎPS Laurențiu Streza, citat de Agerpres.

ÎPS Laurențiu Steza a împărțit personal sticlele cu apă sfințită, în încercarea de a potoli mulțimea. ”Să nu se mai vadă pe toate posturile de televiziune că românii, că ortodocșii se înghesuie ca să ia sfințenie. Deși stau pașnic, ei se înghesuie. Nu vă înghesuiți! E bine să ne înghesuim să ne câștigăm mântuirea. Împărăția cerurilor spune Scriptura, că se ia cu asalt, cu o activitate permanentă, dar neordinea, nerânduiala nu este firească și nu ni se datorează nouă, nu este un lucru caracteristic nouă", le-a spus ortodocșilor prezenți la Sfânta Liturghie din ziua praznicului Botezului Domnului.

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

4 comentarii

uncititor

Acum 7 ani

Margeti dragi credinciosi si luati apa din raul Avrig (am citit in Tribuna ca a fost sfintit de niste popi) pentru ce este \"la liber\".
Raspunde

sibian

Acum 7 ani

Din pacate se dovedeste incao o data cit sintem de neoameni .ca sintem niste mamifere mai rele decit ori ce alt mamifer lasat de Dumnezeu pe acest pamint.Frica de a nu mai apuca sa iei ceea ce se da face din om neom .Si nu doar in aceste ziel Sfinte se vad astfel de comportamente si instincate primare ,ci la ori ce deschidere de magazin incare nu conteaza ce se da dar sa fie luat
Raspunde

unu

Acum 7 ani

astea sunt consecintele comunismului ,lipsei de tot felu se sterge greu obiceiu ,dar cind se scumpesc gazele ,electricitatea si ne calca astia inpicioare demnitatea cu umilinta ,asta este untest s-a vada cit de slugarnici si fricosi suntem intre timp ei astia care ne conduc isi vad de afaceri pe bani nostri astia multi si needucati ,ba mamaliga nu expldeaza ,neatransformat comunisti in niste legume
Raspunde

michael

Acum 7 ani

ce nu inteleg eu , este urmatorul lucru : popii au fost la cersit cu o zi inainte ma rog cu botezul...la ce mai era nevoie de circul asta !? hai sa fim seriosi ...
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus