Miercuri,
05.10.2022
Cer Senin
Acum
4°C

Timp de doua zile sibienii pot asculta la Thalia "Valsul vienez"

Filarmonica de Stat Sibiu găzduieşte la încept de an, pentru cei care de sărbători nu au fost în Sibiu, Concertul de Anul Nou – „Valsul vienez”. Sub bagheta dirijorului Cristian Oroşanu şi în interpretarea solistei Irina Maria Ionescu, sibienii vor putea asculta vineri, 10 ianuarie şi sâmbătă, 11 ianuarie, de la ora 19:00, un program care cuprinde lucrări de Johann Strauss, Leonard Bernstein şi George Grigoriu.

Muzicalitatea, competența, soliditatea cunoștințelor, inteligența artistică, gestica elegantă și clară – acesta este portretul dirijorului Cristian Oroșanu, artist care a parcurs într-un timp record o carieră ascendentă, reputația sa depășind granițele țării noastre. Despre apariția sa în concert cu Orchestre de Paris și Orchestra Națională din Bordeaux publicația Le Monde de la Musique nota: ”tânărul dirijor român Cristian Oroșanu a demonstrat un sens perfect al frazării și arhitecturii lucrărilor… o acuratețe rară a stilului, o gestică elegantă și concisă…” Oroșanu a susținut concerte cu BBC Scotish Orchestra, Ensemble orchestral de Paris, Orchestra Lamoureux, Orchestra Națională din Porto, Orchestra Simfonică Radio Daneză, aceasta din urmă în cadrul Concursului Internațional Malko (2005)unde a câștigat Premiul II. În prezent este dirijor al Filarmonicii „George Dima” din Brașov.

Născută la Bacău în 1983, soprana Irina Maria Ionescu a studiat la Colegiul Naţional de Artă Dinu Lipatti din Bucureşti, cu profesoara Georgeta Ionescu, apoi a urmat cantoul la Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti la clasa prof. univ. dr. Eleonora Enăchescu. S-a perfecţionat cu Charo Vallés la Conservatorul de Muzică Josquin Rodrigo din Valencia. A câştigat mai multe premii naţionale şi internaţionale: Marele premiu Haricleea Darclée, Premiul I Colmenar Viejo,Madrid, Premiul III la Concursul Manuel Ausensi, Barcelona şi la Concursul Ramon Pastor,Barcelona. Alături de roluri de operă (G.F. Händel, W.A. Mozart, G. Donizetti, L. Délibes, Thomas, J. Offenbach, G. Rossini, R. Strauss, L. Bernstein, A. Berg şi J. Cage, repertoriul vocal-simfonic al Irinei-Maria Ionescu cuprinde lucrări de J.S. Bach, G.F. Händel, W.A. Mozart, J. Haydn, J. Brahms şi G. Fauré.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

1 comentarii

Matyas Andrei

Acum 8 ani

Nu se gasesc bilete acest lucru este foarte bine.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus