Duminică,
03.07.2022
Cer Senin
Acum
19°C

Bugetul Sibiului pe anul acesta: 409 mil. de lei. Unde merg banii?

Bugetul municipiului Sibiu este estimat pentru anul în curs la peste 409 milioane de lei, cu mai bine de șase procente mai mare decât cel executat în 2013, când veniturile au totalizat 384,5 milioane de lei. La fel ca anul trecut, cel mai consistent capitol de cheltuieli rămâne cel de reparații și întreținere a străzilor, unde vor fi alocate 55 de milioane de lei (față de 49 de milioane în 2013). Cultura este in domeniu pentru care sunt alocate aproape 30 de milioane de lei: 14 milioane Casei de cultură a municipiului (pentru Agenda culturală și sportivă a orașului și Teatrul de Balet), 13,2 milioane sunt alocate Teatrului Național ”Radu Stanca” (inclusiv pentru FITS), iar pentru Teatrul Gong, sumele alocate sunt de 2,1 milioane de lei.

O listă de investiții de 47 de milioane

Reprezentanții administrației locale anunță că pentru cheltuielile de dezvoltare anul acesta vor fi alocate mai bine de 84 de milioane de lei. Acestea includ investiţiile în infrastructură promovate de municipalitate şi de către serviciile publice din subordinea Consiliului Local Sibiu (68.297.000 lei), ratele aferente creditelor contractate de municipalitate şi finanţarea investiţiilor la Spitalul Clinic de Pediatrie Sibiu (9.300.000 lei), precum și investiţiilor în unităţile de învăţământ – 6.500.000 lei.
Pe lista de investiții de anul acesta, Primăria a inclus proiecte în valoare de 46,9 de milioane de lei.
Pentru iluminatul public, lucrările vor continua în acest an pe Calea Guşteriţei, strada Revoluţiei şi pe strada Transilvaniei. ”În domeniul modernizării reţelelor de apă şi canalizare, va continua şi în 2014 proiectul de extindere şi modernizare a reţelelor de apă şi canalizare finanţat din fonduri structurale şi, de asemenea, vor fi executate lucrări pe străzile Matei Milo, Eroilor, Andrei Mureşanu, Mirăslău”, mai anunță reprezentanții administrației locale.
 

24.000.000 lei reprezintă, în 2014 subvenţia alocată, pentru transportul public. Suma include şi subvenţiile plătite de municipiu pentru transportul gratuit al pensionarilor şi contribuţia municipalităţii în reducerea tarifară acordată elevilor.


Proiecte în pregătire

Anul acesta vor fi achiziționate serviciile de proiectare pentru reabilitarea altor străzi din oraș, dar și pentru modernizarea iluminatului public și coborârea rețelelor în subteran prin introducerea cablajului metropolitan, anunță reprezentanții administrației. Proiectele realizate anul acesta urmează să fie puse în lucrare anul viitor. ”În 2014 este prevăzută realizarea proiectelor pentru următoarele: strada Lyon, strada Cibinului, Barcelona, Munteniei, alei parc Valea Aurie, cablaj metropolitan bulevardul Corneliu Coposu, cablaj metropolitan şoseaua Alba Iulia, cablaj metropolitan bulevardul Vasile Milea, cablaj metropolitan Calea Dumbrăvii, modernizare strada Lupeni pe tronsonul dintre strada Vulcan şi strada Egalităţii, modernizarea străzilor Mitropoliei şi General Magheru, modernizare iluminat public pe strada Viitorului, modernizare iluminat public pe prelungirea străzii Săcel, modernizare iluminat public pe strada Frigoriferului, modernizare iluminat public pe aleile din cartierul Hipodrom, modernizare iluminat public pe aleile din zona Ştrand, modernizare iluminat public pe strada Islazului, modernizare iluminat public pe o porţiune a bulevardului Corneliu Coposu, modernizare iluminat public pe strada Ludoş, amenajarea unui nou parc de skateboard”, se arată în comunicatul Primăriei.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

11 comentarii

alex

Acum 8 ani

un buget bun pentru sibiu ! Sa se faca lucruri ca si pana acum!
Raspunde

SIBY

Acum 8 ani

Daca tot se reabiliteaza si instalatiile de iluminat public, de ce nu se achizitioneaza lampi de tip LED care sunt de 10 ori mai economice, mai durabile si mai puternice ca iluminat? In alte orase mai mici din tara sunt deja montate de peste 2-3 ani!!!
Raspunde

sibian

Acum 8 ani

Un buget bine consolidat, spor la treaba!
Raspunde

Cetățean de Sibiu @2

Acum 8 ani

+1. Ar trebui achiziționate lămpi de tip LED. Cred că ar trebui o petiție pentru asta.
Raspunde

K.Samuel

Acum 8 ani

Despre viaductul Kogalniceanu - Calea Surii Mici nu se aude nimic?
Raspunde

Florin

Acum 8 ani

Lampile tip LED costa de peste 10 ori mai mult decat un bec conventional...
Raspunde

Dan

Acum 8 ani

Fratilor cand nu va pricepeti la electricitate intrebati si voi in stanga si in dreapta inainte sa scrieti. LED-urtile inseamna o investitie enorma care nu renteaza economic. De ce au facut-o altii................dintr-un motiv tipic romanesc!
Raspunde

Alin

Acum 8 ani

Unde se va construi noul skate park?
Raspunde

alzara

Acum 8 ani

O sugestie : Green Town ! La propriu : iarba, arbustii si copacii ne vor face orasul mai placut.
Raspunde

Eu, sibianul

Acum 8 ani

Raspuns la titlu: banii se duc la firmele lui gradinar si ceilalti prieteni ai sasului, care numai ei castiga licitatiile pentru giratorii si sensuri unice in Sibiu...
Raspunde

mJRE8xIlZ

Acum 8 ani

Imagine the horror of being involved in a serious auto accident and having the other driver run away from the scene. Or think about how Quotes Chimp would feel if you were seriously injured by a negligent driver who had no liability insurance. To put it mildly, you would not be a happy motorist.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus