Joi,
08.12.2022
Innorat
Acum
3°C

Ariton: Telenovela cu "afacerea Gazprom", are un scenariu de film

Senatorul Ion Ariton a transmis astăzi un comunicat de presă în care comentează acuzațiile aduse lui de către postul de televiziune Antena 1. ”O spun din capul locului: cu această telenovelă justiţiară, Antena 3 a dovedit, încă o dată, nu doar lipsa crasă a respectului faţă de meseria de jurnalist, ci mai ales lipsa de scrupule în acţiunea de intoxicare a societăţii noastre”, susține Ion Ariton.
Senatorul este acuzat de ziariștii de la Antena 1 că a facilitat intrarea pe piață a societății Gazprom, pentru ”o lovitură comercială”.
 
Comunicatul transmis de Ion Ariton:
 
16 ianuarie 2014
DECLARAŢIE DE PRESĂ
 
Din respect faţă de sibieni, mai ales faţă de cei care mi-au acordat votul de încredere, pentru două mandate consecutive în Parlamentul României, declar cu toată responsabilitatea următoarele: 
În seara zilei de 15 ianuarie, postul de televiziune Antena 3 a difuzat o aşa-zisă anchetă jurnalistică, sub titlul „Afacerea PDL – Gazprom – Ioana Băsescu”, în care am fost prezentat ca principal „vinovat” al intrării gigantului energetic rusesc Gazprom pe piaţa românească. Mai precis, pe piaţa sibiană a comerţului de carburanţi. 
O spun din capul locului: cu această tele - novelă justiţiară, Antena 3 a dovedit, încă o dată, nu doar lipsa crasă a respectului faţă de meseria de jurnalist, ci mai ales lipsa de scrupule în acţiunea de intoxicare a societăţii noastre. O acţiune în care, oricât ar fi de subtile, aparenţele jurnalistice nu pot ascunde, atât cât şi-ar dori producătorii şi realizatorii postului, ura bolnăvicioasă şi falsurile informaţionale cu care, de ani de zile, urmăresc compromiterea preşedintelui României şi a apropiaţilor săi.
Pe scurt, ţin să-i asigur pe sibieni că tele – novela cu „afacerea Gazprom”, are un scenariu de film şi este o pură înscenare de cel mai prost gust. Ideea că în calitate de ministru al Economiei, aflat în vizită oficială, la Moscova, am pus la cale o lovitură comercială, cu unul din cei mai mari producători şi furnizori de energie din lume, este de-o diabolică nebunie. Nu există un cuvânt mai potrivit şi decent, pentru această înscenare. Iar punerea venirii Gazprom, în România, pe seama unor relaţii personale locale, este curat prostie, atât de evidentă, pentru o minte sănătoasă, încât nu merită nici măcar dovedită. Antena 3 nu are însă limite nici morale, nici profesionale în această campanie defăimătoare.
În ce priveşte alte „amănunte” ale tele-reportajului legate de discreţia ce trebuie să învăluie orice contract comercial, las specialiştii să-şi spună cuvântul. Eventual, în faţa instanţei. 
Un singur lucru mai doresc să spun. În opinia mea, Gazprom a venit, la Sibiu, pe un traseu cunoscut în lumea afacerilor. De aceea mă întreb, îi întreb şi pe concetăţenii mei: Sibiul merită, oare, să fie compromis numai pentru că un post de televiziune, auto-situat în afara actualei civilizaţii informaţionale, amestecă interesul său politic cu interesele economice ale unei comunităţi respectate în Europa?
Senator Ion Ariton

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

16 comentarii

...

Acum 8 ani

Bine ar fi sa va aresteze pe toti din clanul\"benzinarilor\" ! ati infectat judetul Sibiu!
Raspunde

jinaru

Acum 8 ani

Deja ai inceput sa mergi pe minciunile lui Basescu.Dar pe Sufana cine la dus la Ioana Basescu pentru intocmirea Contractelor.?Lucratorul comercial de la Petrom de ce s-a spanzurat?Respect pentru sibieni n-ai avut si nici nu ai ca, n-ai facut nimic pentru Sibiu.
Raspunde

Dan

Acum 8 ani

Si zvonurile care circula prin oras in legatura cu delapidarea depozitelor Petrom tot antena 3 le-a inventat?
Raspunde

nicu

Acum 8 ani

Si stransa ta prietenie cu Nelu Domnariu si Tica de la EUroil? oare cine ti-a sponsorizat campanile erect-orale in anii ce au trecut? Oare cine a \"platit\"pentru scaunul de prefect, ministru? Daca ne uitam atent...EUROIL a ïnflorit\"in perioada PD-L -ului... la fel si NSA si altii... cu, care a avut \"Bebe\"Ariton legaturi... ma rog.. noi , cetatenii , suntem copii mici... sa lasam justitia sa isi faca datoria... (candva...)
Raspunde

crocheta din benzina

Acum 8 ani

Ai baut petrol bai Ion?Ce concetatenii mei!Du-te bai la Valcea ta,acolo de unde ai venit!Ai devalizat destul Sibiul asta!Declaratia de presa trebuia sa a scrii SIBIENILOR,si sa-ti ceri scuze!IN genunchi......PA iubire de juvete.
Raspunde

@penalu-ariton

Acum 8 ani

Dacă tăceai filozof erai,așa ai inflamat presa și societatea sibiană pa care nu o vei putea prosti regățene,noi nu suntem concetățenii tăi,mulțumește-i lui l.c.coveszi de la parchet pt că ți-a dat nup pe nedrept la Petrom,tu făcând o mare gaură acolo în gestiune,at trb să stai ascuns ca șoboloanii precum hoțul de blejnar la cît ați devalizat jud.Sibiu ,tu cu benzinarii penali ce au făcut imperii de milioane de euroi din evaziune și trafic cu carburanți,vouă trebuie făcut de klaus un sens unic-spre JILAVA-numai dus însă!!!
Raspunde

DANa

Acum 8 ani

MARE MINCINOS…sa plece din Sibiu la MINCINOSU de Basescu….
Raspunde

@ postaci

Acum 8 ani

Baieti, mai usor ca nu s-a intrat in campanie si nu sunteti platiti...inca.O fi avand ceva adevar si istoria asta dar nu ma dumiresc...Sufana este prietenul la catarama al lui Suditu,Langa,etc. ca doar la Center se tineau sindrofiile...pana a venit Moraru sef la Casa armatei si s-a dat regruparea
Raspunde

cabuta

Acum 8 ani

Ca recompensa,ca i-a dat NUP in doarul Petrom lui Ariton,Kovesi a fost promovata de PDL in fruntea procurorilor.Aici a fost mana lui Ariton si fosta M.a Justitiei,tot din PDL.
Raspunde

Fănel

Acum 8 ani

Oltene taci! Sibienii nu sunt proști ca oltenii tăi, du-te la ăia și îndrugă-le verzi și uscate.
Raspunde

Bula

Acum 8 ani

Ce prost esti ma Aritoane... pai exista sibian care sa nu stie ce tembel erai tu cand lucrai la Depozitul de Carburanti Sibiu? Este o mare rusine Justitia din Sibiu ca tu si alti petrolisti sibieni sunt in libertate...
Raspunde

matrozu\' chior

Acum 8 ani

Ce e mai grav este ca sunt destui idioti care ar mai pune o data stampila pe m.uis.tul asta !
Raspunde

@10

Acum 8 ani

Filmul cu Sufanã e masluit de Rusi.e Dinu Patriciu. Sigur ca sibienii nu sunt prosti :se vede la vot(ul pt genetale si suspendare)
Raspunde

cenzura

Acum 8 ani

ba nu va mai criticati uni pe alti toti sunteti la fel ,ca nu ati avut semanat in gradina bani si vau iesit euroi ,ba o justitie adevarata s-e mai si autosesizeaza ,cind il vede pe neica nimeni inainte de revolutie statea intr-o garsoniera si acum dintro data are gipane ,case peste case inclusiv pe riverana mari mediterane concedi in cele mai exotice statiuni de pe glob ca nu se va duce la ocna si nui intreaba nimeni la astia asta cu justitia este un fel de santaj ba daca citipesti de mine te dau in git ,asa ciocul mic ca bolinzi astia de ne alege din 4 in 4 ani nu observa ,le dam citeo galeata si 2-3 pixuri si noi 4 ani tunuri ,de cind gatam mandatu in top 300 ,ba opritiva ca inritmu asta nu o s-a mai aveti pe cine conduce ,si atunci s-a vedeti mincatori intre voi ,tineretu isi ia lumea in cap cu noi pensionari ce mai puteti umple bugetu si s-a va dati legii de spoliere a banilor publici ,voi angajati la stat ca acolo nu va impune nimeni disciplina si noi pe minimu pe economie ,cind iesim la pensie ,pensie mica ca nu facem un punct ,voi faceti de la 5 la 33 de puncte ,voi nu aveti voie s-a suferiti halal politiceni ,ba va mai dati si patri -hoti cu soboare de popi si lacrimi de crocodil cind seintoneaza imnu tari ,parsivilor
Raspunde

Olteanu

Acum 7 ani

Fira-ti ai dracu de prosti.. daca nu era olteanu de Ariton nu ajungeau alde Sufana, Ghise Nicoara, etc sa fie bogati.. vindeau la piata Cibin branza la suta de grame..
Raspunde

@15

Acum 7 ani

Corect frate...ai dreptate !...poienarii si jinarii s-au imbogatit si pe spatele olteanului asta jegos si imbecil-ariton de dupa pom!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus