Luni,
06.07.2020
Innorat
Acum
18°C

Ce poti sa faci in acest weekend la Sibiu

17 Ianuarie 2014 08:30

Raspunsul la întrebarea „Cum poţi să te relaxezi în acest weekend în oraş” ar putea fi „Mergând la teatru!” Teatrul Naţional „Radu Stanca“ Sibiu marchează ziua de naştere a poetului Mihai Eminescu şi Ziua Naţională a Culturii printr-o serie de recitaluri de poezie, iar în 17 ianuarie, de la ora 16:00, la Mojo Café, va avea loc un recital de poezie cu Cristina Stoleriu, Laura Ilea, Johanna Adam, Liviu Vlad și Eduard Pătraşcu, apoi la ora TBC, la Colegiul Naţional Pedagogic „Andrei Şaguna”, va avea loc un recital de poezie cu Lerida Buchholtzer.

Spectacolul Felii de Lia Bugnar, cu Ofelia Popii, de la Teatrul Național „Radu Stanca” Sibiu, se va juca vineri, 17 ianuarie, de la ora 19:00, la „Radu Stanca”. „Felii“ a avut premiera pe data de 2 octombrie 2010 şi are la bază un scenariu emoţionant scris de Lia Bugnar, iar Ofelia Popii, interpretează cameleonic rolul a şapte personaje, şapte femei al căror destin se schimbă odată cu moartea unui bărbat. Producţia se bucură, de asemenea, de o versiune radiofonică, în regia lui Gavriil Pinte.

„Nora” de Henrik Ibsen, revine pe scena sibiană sâmbătă, 18 ianuarie, de la ora 19:00, la „Radu Stanca”. Producția Teatrului Național din Sibiu este o adaptare după piesa „O casă de păpuşi” a dramaturgului norvegian Henrik Ibsen. Manuscrisul semnat de autor a fost inclus, în urmă cu zece ani, în Programul Memoria al UNESCO ca semn al recunoaşterii valorii istorice a textului prin faptul că a influenţat naturalismul şi feminismul. Nora Helmer este o femeie care a fost condusă toată viaţa fie de tatăl ei, fie de soţul Torvald. În momentul în care căsnicia îi este pusă la încercare, valorile Norei încep să se schimbe şi femeia decide să îşi ia soarta în propriile mâini. Personajul Emmy este fiica Norei și a lui Torvald Helmer.

Pentru regia acestui spectacol, Radu - Alexandru Nica a primit premiul UNITER pentru debut în anul 2005.

Spectacolul de la Sibiu se remarcă prin schimburile de replici concise și rapide, relaţiile puternice şi dezinvolte dintre personaje. Ineditul acestei montări constă în cercetarea coregrafică prin care se redă tema centrală a textului: neputinţa partenerilor de a ajunge unul la celălalt.

Nici cei mici nu sunt uitaţi în acest weekend, iar duminică, de la ora 11:00, la Teatrul Gong se va juca Cipollino. Piesa are ca personaj central o ceapă, care este un baiat care a decis să plece în lume să îşi caute norocul. Spectacolul este o comedie socială pentru copii, un exerciţiu suprarealist, care prezintă realitatea în imagini ce provoacă o serie infinită de reacţii în lanţ, antrenând fantezia şi inconştientul la care mintea însăşi nu asistă pasiv, ci intervine continuu pentru a accepta şi a respinge.

Spectacolul “Balul", în regia lui Radu-Alexandru Nica, poate fi văzut duminică, 19 ianuarie. Spectacolul spune povestea unei călătorii prin evenimentele din istoria României începând cu anii '20, până în timpul revoluţiei din '89.

"Balul" este scris dupaă filmul "Le Bal", realizat în 1982 de Ettore Scola şi după spectacolul cu acelaşi nume, pus în scenă de Théâtre du Campagnol, din Paris. Din distribuţie fac parte actorii Diana Fufezan, Gabriela Neagu, Ofelia Popii, Florentina Tilea, Codruţa Vasiu, Florin Cosuleţ, Adrian Matioc, Horia Nicoara, Adrian Neacşu, Catalin Patru, Viorel Raţă şi Pali Vecsei, care pe parcursul spectacolului schimbă aproximativ o sută de costume. Scenografia este semnată de Helmut Sturmer, iar coregrafia este realizată de Carmen Coţofană.

Spectacolul va avea loc duminică, 19 ianuarie, de la ora 19:00, la Teatrul naţional “Radu Stanca”. Preţul unui bilet este de 15 de lei, redus 5 lei.

Cei care vor să meargă la cinema zilele acestea, vor putea vedea „Man of Steel”, în regia lui Zack Snyder, cu Henry Cavill, Russell Crowe şi Amy Adams.

Un băiat descoperă că are puteri extraordinare şi că nu este de pe planeta noastră. Tânărul se aventurează să afle de unde provine şi cu ce misiune a fost trimis aici. Dar trebuie să iasă la iveală eroul din el, ca să salveze lumea de la pieire şi să devină simbolul speranţei pentru întreaga omenire.

În film joacă Amy Adams, nominalizată de patru ori la premiul Oscar, Michael Shannon, nominalizat la Oscar pentru rolul din Nonconformiştii, Kevin Costner, laureat al premiului Oscar, Diane Lane şi Laurence Fishburne, ambii nominalizaţi la Oscar, Antje Traue, Ayelet Zurer, Christopher Meloni şi Russel Crowe, laureat al premiului Oscar pentru interpretarea din Gladiatorul.

Filmul va rula vineri, sâmbătă şi duminică, de la orele 14:00, 16:30. 19:00, 21:30, la cinema Arta. Preţul unui bilet este de 12 lei.

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

2 comentarii

@gogu

Acum 6 ani

Nu fii suparat gogule ca daca se face autostrada la brasov poti sa dai o fuga la un multiplex din bv
Raspunde

gogu

Acum 6 ani

Dar niste filme mai de Doamne-ajuta cand vom primi la Sibiu? Nicio premiera de la Bucuresti nu ajunge la Sibiu! Parca am fi o comuna suburbana!!!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus