Joi,
28.03.2024
Partial Noros
Acum
17°C

Obama: Canabisul nu este mai periculos decat alcoolul. In tinerete si eu am fumat marijuana!

Președintele american Barack Obama consideră că fumatul de canabis nu este mai periculos decât consumul de alcool, dar, cu toate acestea, apreciază că este o “idee proastă”, potrivit unui interviu în exclusivitate pentru revista The New Yorker, publicat duminică, și citat de Agerpres.

În interviul preluat de AFP, liderul Statelor Unite ale Americii și-a exprimat regretul că tinerii din cadrul minorităților sărace din țara sa sunt mult mai susceptibili de a fi condamnați la închisoare pentru fumatul de marijuana decât tinerii din mediile bogate.

“După cum se știe, în tinerețe, și eu am fumat marijuana, dar consider că este un obicei prost și un viciu, nu cu mult diferit de țigări, pe care le-am fumat în tinerețe și până la o vârstă înaintată din viața mea de adult”, a mărturisit Obama pentru The New Yorker.

“Nu cred că este mai periculos decât alcoolul”, a mai adăugat președintele american, precizând că le-a avertizat pe cele două fiice ale sale — Sasha și Malia — că fumatul de canabis “este o idee foarte proastă, o pierdere de timp și nu foarte sănătos”.

Potrivit lui Obama, “tinerii din clasa de mijloc nu ajung la închisoare pentru fumatul de canabis, ca în cazul copiilor săraci”. “Copiii de origine afro-americană și latină sunt mai săraci și cu mai puțin noroc de a avea resursele și sprijinul necesare pentru a evita sancțiunile foarte severe și nemeritate”, a mai spus Obama.

El a salutat recenta decizie a statelor Colorado și Washington cu privire la legalizarea marijuanei, adăugând: “Este important pentru o societate să nu aibă o situație în care un procent mare de oameni, la un moment sau altul, au încălcat legea și ca doar o mică parte să fie pedepsită pentru aceasta”.

Cu toate acestea, “cei care susțin că legalizarea marijuanei este un panaceu care va rezolva toate problemele sociale, cred că, probabil, exagerează”, a mai apreciat președintele american.

La ora actuală, utilizarea marijuanei în scopuri medicale este permisă în 19 state din SUA, scrie AFP.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus