Joi,
18.04.2024
Innorat
Acum
5°C

Ce mai aduce 2014: un nou utilaj de ridicat masini

În afara celor două autospeciale care ”mătură” Sibiul în căutarea mașinilor parcate în afara regulamentului, din acest an pe străzile orașului va mai fi pusă în funcțiune o a treia autospecială, cu același scop. Motivul invocat de autorități pentru această decizie ține de faptul că, susține conducerea Primăriei, încă sunt multe mașini parcate nelegal.
Datele pe 2013 indică faptul că au fost ridicate peste 4.400 de autovehicule parcate neregulamentar care împiedicau sau îngreunau circulaţia. ”Scopul activităţii de ridicare a autovehiculelor parcate neregulamentar este acela de a fluidiza traficul, însă încasările din taxele percepute au fost importante: aproximativ 2.200.000 lei. Zonele de unde s-au ridicat cele mai multe autovehicule parcare neregulamentar sunt centrul, unde solicitarea de locuri de parcare este foarte mare, zona Calea Dumbrăvii, strada Nicolaus Olahus şi zona pieţei agro- alimentare Cibin”, se arată în raportul de activitate al administrației locale pe 2013.

Alături de altele

Biroul de ridicări auto funcționează, la Sibiu, în cadrul SC Piețe Sibiu SA, unde a fost mutat din cauza modificărilor legislative referitoare la numărul de angajați în instituțiile publice. SC Piețe Sibiu SA mai are pe lista de investiții a acestui an construcţia unui pavilion comercial în Piaţa Cibin, amenajarea unei spălătorii auto self-service în Piaţa Obor şi construcţia a două noi chioşcuri alimentare în Piaţa Obor.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

25 comentarii

Jmenari

Acum 10 ani

Normal că escrocii de la Piețe.Sibiu.Sa au acum bani de investiții,și-au mai tras și încă un utilaj de ridicări auto,proști sunt doar sibienii pt că nu sunt mai hotărăți pt a pune capăt acestui JAF cu ridicările de mașini,această operațiune fiind dovedită clar ca și ilegală.
Raspunde

brrrrrrrrrrrrr

Acum 10 ani

sa ti-l bagi in vagin Johana!
Raspunde

gogu

Acum 10 ani

e Ilegal, ma mir ca inca nu sunt CERCETATI PENAL hotii acestei talhari.
Raspunde

Mona

Acum 10 ani

Am doua procese castigate cu ei.. Biroul lor juridic e condus de-un baietas care nici corect romaneste nu scrie..Asadar...cheer-up!In instanta cu ei!
Raspunde

bravo primariei !

Acum 10 ani

la mai mare ! Nesimtitii din trafic trebuie civilizati !
Raspunde

@5 Corect!

Acum 10 ani

Eu locuiesc pe Xenopol. Dacă nu s-ar ridica în mod sistematic maşinile, trotuarul de pe partea dreaptă, sensul de mers spre strada Tribunei, ar fi mereu plin de maşini. Nu te pune nimeni să îţi laşi maşina ca boul, că locuri sunt totuşi. Nu găseşti din prima, dar dacă ai răbdare, tot găseşti. E singura metodă de a-i disciplina pe oameni: pedepsele. Şi în Germania lumea tot de frică respectă legile. Dacă vezi că e haşurat pe jos şi hop acolo şi cu o roată pe trotuar...ce vrei, să vină Johannis să te felicite?
Raspunde

betu

Acum 10 ani

foarte bine! futule de soferi
Raspunde

@6

Acum 10 ani

De acord cu tine ca trebuie pedepse, problema e ca se aplica numai la unii. In fata Politiei Municipiului Sibiu si a Unitatii Militare sunt zilnic parcate aiurea cel putin 10 masini care incurca traficul (sunt parcate inclusiv pe trecerea de pietoni) si bineinteles ca mai sunt astfel de zone \'sensibile\' unde nu prea ajunge masina de ridicari. E destul sa te plimbi prin oras cu masina vreo juma de ora si ai sa dai de masini parcate aiurea care incurca traficu dar astia de la ridicari trec pe langa ele ca la ei ii mai usor sa ridice (in general masini care nu prea incurca nici traficul si nici pietoni) din zone unde nu sunt locuri de parcare suficiente iar cererea este imensa.
Raspunde

SIBIAN

Acum 10 ani

Ai nostri concetateni ,de un timp incoace cam de pe vremea cind s-au inmultint masinile in acest burg ca ciupercile dupa ploaie ,cam tot de pe vremea aceea a aparut un nou tip de soferi ..decind au aparut scolile de soferi la fel ca si mai amintitlele plante ,deci au aprut si \"acei soferi\"care vor sa se duca cu masina pina in locul unde au treaba .eventual sa intre chiar in locatie unde au aceiasi treaba.,si parcheaza masina cum le caca mintea.! Ne miram ca vedem zilnic masinile luate pe sus .Pai sa avem pardon domnilor dinpreuna participanti la trafic,ca parcari s-au facut cacalau ..presupun ca se vor mai face ,dar voi vreti sa parcati exact in locul unde aveti voi treaba ca nu cumva sa va coada coaile sau lindicele daca faceti citiva pasi pe jos ..ca de v-au fatat mama voastra direct in masina .Atunci e normal ca sa -i vezi cu masinile saltate .As vrea ca aceasta societate sa fac o statistica sa vedem cam ce virsta predomina .In categorie de vrista sint acei indivizi care se pling ca li se ridica masina.Pt ca din cite am vazut marea majoritare sint indivizi sub 30 de ani .care pt ei respectul pt orice este egal cu sub zero.Deci inexistent.Foarte bine sa contine sa ridice.Sint sofer dar ma pot deplasa citva mertri si pe jos .Daca cu totii am respecta acele idicatii acele norme nu cred ca aceasta societate ar avea obiectul muncii.Dar cum sint si vor fi clenti ...Societatea prospera ..parcarile se vor imnultii,normal din banii de amenzi ...Ilegal se zice mai sus ca e ridicatul.Dar ilegal nu este sa parschezi aiurea?Deci ce este mai ilegal?Cum vei fi tu invatat ca nu e bine ceea ce faci dca nimeni nu te trage de urechi sa iti spuna ca nu e bine ?Doar prin masuri punitive omul invata ,pt ca il arde si pe viitor invata ca nu e bine ceea ce face.
Raspunde

@9

Acum 10 ani

Ești ilegal de prost amice,mai scrii și-un roman de tâmpenii plin de prostii și vulgarități,treaba asta cu ridicatul mașinilor e dovedită ilegală și gata,ce atîta vrăjeală și cretinisme de-ale voastre a ăstora cu spiritul civic,pupincurism în sânge...bla bla bla,tu așa să faci când ai treabă pe centru să-ți parchezi jaful de mașină pe Bâlea sau pe Ștefan cel Mare...hai sictir!
Raspunde

joseph

Acum 10 ani

Din cei 4400 câți credeți că au dat primăria în judecată și au câștigat? <br>Haideți că va spun eu, undeva sub 1%, deci încă rentează. În momentul când toți cei cauză vor porni procese în instanță, se vor potoli și ei. <br> Nu-i prost cine cere... <br> Iar textele cum că n-au destui polițiști să le spună lui mutu, angajăm polițiști într-un sector în care chiar se justifica, și să-i mai scoată și pe aia care stau dosiți prin birouri, că nu-i vezi deloc, doar din când în când când e vreme frumoasă.
Raspunde

Prostii

Acum 10 ani

Aia cu-”nu-i prost cine cere,e prost cine dă”-e una din cele mai tâmpite vorbe de duh de la noi,dacă tu mpi joseph așa justifici jaful ăsta cu ridicări de mașini ,e clar,ai gândire îngustă și într-o singură direcție(ghici care?),mulți șoferi nu se duc în instanță pt că le e frică de procese ce vor fi interminabil de lungi și se vor lupta cu un stat corupt,mafiot și dictatorial.Și mai e ceva,măcar de s-ar ridica toate,dar absolut toate mașinile parcate neregulamentar,nu numai niște loganuri și niște rable ale unor amârâți.
Raspunde

un sibian

Acum 10 ani

parcati unde e permis si nimeni nu are treaba cu voi...in rest scutiti-ne de ineptiile de mai sus
Raspunde

@ un sibian

Acum 10 ani

Ba, ghiolbane, tu esti si impotriva cainilor si impotriva soferilor, da\' impotriva lui maica-ta, care te-a adus pe lume asa negru la suflet si om de nimic, nu esti?
Raspunde

Negru la suflet?

Acum 10 ani

Sibianul de la 13 are perfectă dreptate. Dacă vi se cere să respectaţi regulile, omul e \"negru la suflet\". Asta îi ca şi în facultate, cu ăia care nu te lasă să copiezi, care sunt \"răi\", pe când ăia care te lasă sunt \"de treabă\". Foarte bine face Primăria, să vă ridice în continuare pe ăştia \"albi la suflet\".
Raspunde

@ 15

Acum 10 ani

Negru la suflet pentru chestia cu cainii, pentru ca-i de acord cu ridicatul ilegal al masinilor este doar dobitoc si pe langa legi, asa ca tine!
Raspunde

sibian

Acum 10 ani

Draga Primarie cainii fara stapan de ce nu ii ridici aia nu parcheaza cumva ilegal pe domeniu public si privat al Sibiului? Cumva determinant e faptul ca potaile nu pot plati taxa de ridicare, transport si depozitare sau nu dispui draga de tine de o macara de 50 de tone capabila sa ridice una bucata labush.
Raspunde

joseph

Acum 10 ani

15, pentru cei care nu respectă legea circulației e suficientă o amendă dată de poliția de circulație, singurul organ îndreptățit prin lege să facă asta. <br> Nu e nevoie de tot circul ăsta cu sechestrarea mașinii.
Raspunde

@18

Acum 10 ani

Ba e necesar, că dacă am sta după Poliţie, strada Xenopol ar fi un haos total. Şi eu am maşină şi parchez de ani de zile pe stradă şi nu mi-a fost ridicată niciodată maşina. Pentru că nu parchez ca Bulă.
Raspunde

Eu, sibianul

Acum 10 ani

O alta chestie ilegala, ca multe altele savarsite de intaiul sas al tarii...
Raspunde

eu

Acum 10 ani

Ba fratilor sunt oameni care muncesc o luna intreaga pentru o astfel de amenda (500 ridicatul + 200 amenda care o primesti ulterior).
Raspunde

@21

Acum 10 ani

Aşa, şi?
Raspunde

@21

Acum 10 ani

Sa parcheze regulamentar si sa-ti dea tie banii! Esti de acord? Boule!
Raspunde

siby

Acum 10 ani

Sunt curios la ce se vor folosi cei 2,2 mil lei incasati in 2013! Pai dl. director are 2000 eur/luna plus inca vreo 10000 eur/an pentru rezultate deosebite! ...ceilalti angajati in functie de activitate...pardon, de procentul de subordonare! Si uite asa s-au dus dintr-un foc la o persoana 35.000 eur!!!
Raspunde

...

Acum 10 ani

...parcatul aiurea trebuie intradevar pedepsit. Insa diferentiat. Sunt masini care intradevar blocheaza ceva vital. Acolo clar solutia este ridicarea masinii. Insa celelalte cazuri nu ar trebui sa se aleaga decat cu o amenda. Faptul ca e asa mare penurie de locuri de parcare este rodul direct al actiunilor venite tot dinspre varf de unde va vine si \"ridicatul\" masinilor. Planurile de urbanism/aprobarile urbanistice facute pentru maximizarea profitului unor potentati locali sunt principalele cauze.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus