Joi,
06.05.2021
Partial Noros
Acum
16°C

Parohia evanghelica: Ne-am dori o slujba ecumenica de Pasti, alaturi de ortodocsi, in Piata Mare

Preoţii saşilor evanghelici doresc ca în acest an, de Sfintele Paşti, să oficieze împreună cu preoţii creştin ortodocşi, o slujbă ecumenică, în Piaţa Mare din centrul istoric al Sibiului, la şapte ani după Marea Adunare Ecumenică care a avut loc aici, ca semn al ecumenismului şi al frăţiei, a anunţat luni, într-o conferinţă de presă, Reinhart Guib, episcopul Bisericii Evanghelice C. A. din România. ”Ne-am dori lucrul acesta şi invităm Biserica Ortodoxă ca să oficiem o slujbă de Paşti, avem Paştile împreună în acest an. Îi mulţumim lui Dumnezeu că din nou este posibil să oficiem şi o slujbă după slujbele la fiecare biserici dimineaţa, după masă, poate chiar în Piaţa Mare, ar fi ceva, nu doar un semn ecumenic, ci de frăţie. (...) Am făcut, în brevetul care se dă pentru Săptămâna Ecumenică, această invitaţie', a spus episcopul Bisericii Evanghelice CA din România, citat de Agerpres.
Episcopul Reinhart Guib speră ca patriarhul Bisericii Ortodoxe Române să discute în Sfântul Sinod problema ecumenismului. ”Sper că Patriarhul va da un semn că se va rediscuta în Sinodul Bisericii Ortodoxe tema aceasta de ecumenism, dacă nu se poate relua ceea ce a fost odată, până în 2007. Preoţii se înţeleg. Preoţii se întâlnesc în fiecare lună, au continuat lucrarea ecumenică, însă intensitatea a mai scăzut. Ne-am dori mai multă înţelegere, chiar dacă suntem minorităţi, în comparaţie cu Biserica Ortodoxă, suntem o mână de oameni”, a concluzionat episcopul evanghelic. 

Comentarii

17 comentarii

amandina

Acum 7 ani

Drumul spre iad este pavat cu \"bune intentii\"! Ecumenismul este unealta masoneriei pentru destinatia mondiala finala, globalizarea: un guvern mondial unic, putini trantori care sa beneficieze de toate avantajele posibile si o multime de sclavi care sa munceasca pentru ei, cu o singura religie, control total (Big Brother), cipuri in corp, rarirea populatiei, clonare si trnsplanturi pentru \"alesi\", eliminarea bolnavilor si batranilor din randul sclavilor...
Raspunde

@1

Acum 7 ani

Corect,subscriu la cele scrise de tine,sper doar că biserica ortodoxă nu se va ralia la această propunere cel puțin ciudată și idioată a preoților sași evanghelici,ei să facă ce vor iar ortodocșii să-și urmeze calea lor,aș mai adăuga faptul că masoneria e una din cele mai mari și mai malefice organizații mondiale,care urmărește prin globalizare robotizarea omului,ștergerea memoriei lui și aducerea întregii omeniri la o singură religie-cea condusă de ei,masonii nenorociți sataniști.
Raspunde

eugen

Acum 7 ani

Aschii care au sarit de-a lungul timpului din trunchiul unui copac bimilenar. O sa porneasca in cautarea lor, copacul sau trebuie sa se intoarca ele de unde au plecat?
Raspunde

@amandina

Acum 7 ani

Da, de acord. Totu-i o conspiraţie finicanciar-biciclisto-băsesco-iudeo-masonică.
Raspunde

joseph

Acum 7 ani

Preoți ortodocși, doar n-o să fiți atât de tâmpiți încât să acceptați? Sau sunteți?
Raspunde

alzara

Acum 7 ani

Actualmente dogmatic este imposibia cebrare in comun a Sf. Liturghii ; slujba Invierii, poate. Dar o faceti in fata catedralei Rom. Cat? Continua razboiul Reforma -Contrareforma sau doar o gafa? Statuia baroca a lui Nepomuk de ce nu impodobeste Piata Mare? PRM care se opunea acum 12-13 ani a disparut. Cine i -a luat locul? Directia (?) de cultura ce parere ai?
Raspunde

amandina @ 4

Acum 7 ani

Nu, bai pitecantropule, este o conspiratie saso- poponarista-iohanusiana-antibasesciana-iudeo-masonica. Ai gresit niste constante ale ecuatiei, doar partea finala e buna.
Raspunde

agnosticul

Acum 7 ani

Citesc și mă minunez de câtă înverșunare pitecantropistă ! Războaiele cu substrat religios au fost cele care au măcinat lumea de sute de ani. De ce ar trebui sau nu să accepte preoții ortodocși ceva ??? Cine sunt preoții ortodocși ??? Urmașii apostolilor ?? Hai să fim serioși: majoritatea sunt niște mercantili ordinari, în substanța lor niște mizantropi, în credința lor-vai și amar. De ce trebuie să facem comparații între \"slujitorii Domnului\" din diferite rituri ?? Sunt unii mai cu moț? Nu cred. Haideți să fim toleranți. Din păcate, toleranța vine din cunoaștere... Din câte văd eu, aici avem de-a face cu o crasă ignoranță.
Raspunde

greco -catolic

Acum 7 ani

ba si initiativele bune le comentati ,bai catolic ,ortodox ,greco catoloic tot la dumnezeu se roaga ,uite ce a adus catolicismu in majoritatea statelor care au aceasta religie si la noi cu ortodoxismu de tip rusesc numai saracie mardealu este de confesiune mgreco -catolici si infratiti cu ROMA ,ba credinta este prin fapte bune si ajutati oameni nevoiasi si cu probleme ,nu festivism cind este cite o aniversare ne dam credinciosi siu pupam toate icoanele ,si dupa facem numai rau ,lasa ca are cine s-a ne judece pe toti ,DUMNEZEU , ca nu aveti voi ortodocsi mai putine pacate de cit alte confesiuni ,dute la tine in regat
Raspunde

@9

Acum 7 ani

Băi prostovane,am văzut că te pricepi la toate,ești expert în ”giratori,sensuri unice,poduri,asfaltări!,acum te pomenești că ești și un mare evlavios care o să unești toate religiile cu prostia ta unică și crasă,berbecule stai în banca ta,laudă-l pe klaus cât vrei,dar nu-ți depăși limitele de retard irecuperabil,biserica și religia e o căciulă prea mare pt tine!Si ca să știi și tu,biserica ortodoxă,cu toate uscăturile ei inerente,e deaocamdată cea mai aproape de adevăr religie,ultimul bastion ăn fața sectelor de tot felul,masoneriei iudaice,chiar și catolicismului denaturat mult mai recent(a se vedea puzderia de homalăi,pedofili și alți nenorociți ce mișună în voie la Vatican).
Raspunde

unu

Acum 7 ani

In anul 2014 inca cata prostie ! Si ne miram ca nimic nu merge cum trebuie !
Raspunde

Cetățean de Sibiu

Acum 7 ani

Și așa majoritatea se vor duce în iad în fiecare religie cunoscută de pe acest pământ.
Raspunde

Rosu

Acum 7 ani

Mai bine mereti impreuna la stropit, beti lichior de oua si spargeti cate un ou rosu. In numele ecumenismului.
Raspunde

de acord cu 8 si 11

Acum 7 ani

Anul asta sunt pastile cailor. P vremuri caii se imprumutau in ardeal pt muncile agricole romanilor cand aveau sasii pasti si invers. Cand picau pastile împreună existau pastile cailor. Asta ca sa stim ca in trecut era mai multa toleranță.
Raspunde

ARDELEANUL

Acum 7 ani

Ortodoxia ne leaga de \"fratii\"nostrii slavi (rusi ,bulgari,sarbi,greci etc.)DAR ei merg pe calendar iulian !Halal unire ...Si mai credem ca suntem latini... si mai facem parte din U.E. Mare diferenta intre mentalitatile oriental-balcanice si cele occidentale... TRIST,FOARTE T R I S T !!!
Raspunde

karla

Acum 7 ani

@15 numa\' acum afli cum gandesc nespalatii din sud? pana acum unde ai fost? lasa-i asa ca le place, pupat icoane(chip cioplit!), inchinat, stat in genunchi, pupat sutana(si sub sutana),pus silicoane, dat bani la popi pt mertane, votat cu galeata de bureti si zahar, hahaiala ca waw ce presedinte mistoc avem etc etc etc. la ce dracu te astepti?:))) problema e ca ne trag si pe noi la fund nimicurile astea ale istoriei ! ce mental inapoiat, cum zice unu din budapesta ceva sare toata craiova,bucale,galatiul si iasiul ca arsi de***in sus. DE CE? stiti cumva preabine ca romanica e profund ilegala in acte si imputit de bigama??? las ca mai vedem noi...romania in trecut, prezent si viitor trage apa la wc(defapt arunca cu galeata in buda din curte)
Raspunde

@karla

Acum 7 ani

Dar curateii lui Cioaba din Brate si Saros cum gandesc ..sunt intelectualii sibiului? Ia vino sa ti vezi ungurasii la Sumudeu Ciuc ..ce mai umbla in genunchi si pupa la icoane....ca sa nu mai zic de catolicii din America de Sud sau Filipine..sunt decenti in manifestari si nu se expun publicului deloc.. Sa inteleg ca la Sibiu v -a interzis Joahanus sa aveti silicoane ca asa ii place lui mai \" baieteste\" Chiar si cuvantul mistoc are originea in Ardeal.. Dar am uitat tu ( voi ) ati fost si o sa fiti slugile unora asa ca nu omsa invatati semantica in veci.. Pana si agramatul vostru de serviciu era simpatic cat se lua de iasoveni si clujeni , dar oricum cred ca e destul ..acum face si consideratii religioase..semidoctii naibii.. Vedeti va de satul vostru si lasati lucrurile complicate pentru altii...voi trebuie sa munciti si sa platiti taxe .. Atat puteti ..atat primiti
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus