Universitatea Lucian Blaga din Sibiu, alături de alte universități din România și străinătate, a lansat un proiect care are drept scop introducerea unui nou concept pe piața forței de muncă din țara noastră.
Digi Guidance este numele proiectului lansat la finele anului trecut, „Orientare digitală: Software de consultanță personalizată în plasarea pe piața muncii și dezvoltarea carierei profesionale” fiind titulatura extinsă a acestui proiect. A fost lansat în decembrie anul trecut, la București, în prezența partenerilor implicați.
Obiectivul general al proiectului este îmbunătăţirea calităţii serviciilor de orientare profesională şi educaţională oferite de partenerii români din diferite contexte geografice (patru regiuni ale României) prin intermediul transferului modelului ICAS, furnizat de CASCAiD, Marea Britanie. International Careers Advice Software (ICAS) reprezintă un concept inexistent în acest moment pe piaţa de profil din România, dar experimentat cu succes în patru ţări ale Uniunii Europene, ţări în care platforma este utilizată de către ministerele muncii şi educaţiei la nivel de sistem.
Cum se personalizează oferta
Platforma utilizează informaţii privind ocupaţiile (conform COR) cuprinzând o bază de date cu fişe detaliate pentru 800 profesiuni (la nivel internaţional) în scopul orientării utilizatorului final în conformitate cu competenţele reale identificate prin seturi de instrumente de analiză personalizată. Fiecare profil ocupaţional include: experienţa pe piaţa muncii, competenţe personale, oportunităţi de angajare, oportunităţi de formare profesională, link-uri către surse de informare. Cele mai relevante ocupaţii sunt susţinute de către informaţii multimedia.
Mulți potențiali utilizatori
Produsul este destinat sistemului de învăţământ public şi privat în scopul promovării cunoaşterii ocupaţiilor şi orientării în vederea integrării pe piaţa muncii la finalizarea traseului educaţional, centrelor de formare profesională acreditate ANC în scopul orientării cursanţilor către profesii cerute pe piaţa muncii și serviciilor de Ocupare a Forţei de Muncă, fiind un instrument util în vederea orientării/reorientării profesionale a şomerilor şi persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă. De asemenea, acest produs poate fi utilizat și de către centrele de informare, orientare şi consiliere în scopul furnizării de informaţii detaliate şi actualizate privind ocupaţiile.
Acest proiect este finanțat de Uniunea Europeana prin Programul Lifelong Learning Programme – Leonardo da Vinci Multilateral Project – Transfer of Innovation. Partenerii ULBS în cadrul proiectului sunt Universitatea „Danubius” din Galați, în calitate de beneficiar, Centro Studi Pluriversum, din Italia, Institutul DEP din Spania, CASCAiD Ltd, din Marea Britanie, Universita Degli Studi di Camerino, Italia, AJOFM Bistrița Năsăud, Autoritatea Română pentru Calificări, Universitatea Româno - Americană și fundația SATEAN din Brăila.
Tag-uri: universitatea lucian blaga , Bistriţa Năsăud , Uniunii Europene , marea britanie , Autoritatea Română , Universitatea Româno , Uniunea Europeană Guvernului P , Centro Studi Pluriversum , Digi Guidance , International Careers Advice S , Programul Lifelong Learning Pr , Universita Degli Studi , Vinci Multilateral Project
Vizualizari: 311
Ultimele comentarii
Acum 9 ore
John doe
Acum 9 ore
Costel Radu
Acum 9 ore
Cristian
Acum 9 ore
Gaviota Bobârnac
Acum 9 ore
Der Konig