Marţi,
02.03.2021
Innorat
Acum
2°C

ULBS aduce un concept nou pe piata muncii si dezvoltarea carierei profesionale

Universitatea Lucian Blaga din Sibiu, alături de alte universități din România și străinătate, a lansat un proiect care are drept scop introducerea unui nou concept pe piața forței de muncă din țara noastră.

Digi Guidance este numele proiectului lansat la finele anului trecut, „Orientare digitală: Software de consultanță personalizată în plasarea pe piața muncii și dezvoltarea carierei profesionale” fiind titulatura extinsă a acestui proiect. A fost lansat în decembrie anul trecut, la București, în prezența partenerilor implicați.

Obiectivul general al proiectului este îmbunătăţirea calităţii serviciilor de orientare profesională şi educaţională oferite de partenerii români din diferite contexte geografice (patru regiuni ale României) prin intermediul transferului modelului ICAS, furnizat de CASCAiD, Marea Britanie. International Careers Advice Software (ICAS) reprezintă un concept inexistent în acest moment pe piaţa de profil din România, dar experimentat cu succes în patru ţări ale Uniunii Europene, ţări în care platforma este utilizată de către ministerele muncii şi educaţiei la nivel de sistem.

Cum se personalizează oferta

Platforma utilizează informaţii privind ocupaţiile (conform COR) cuprinzând o bază de date cu fişe detaliate pentru 800 profesiuni (la nivel internaţional) în scopul orientării utilizatorului final în conformitate cu competenţele reale identificate prin seturi de instrumente de analiză personalizată. Fiecare profil ocupaţional include: experienţa pe piaţa muncii, competenţe personale, oportunităţi de angajare, oportunităţi de formare profesională, link-uri către surse de informare. Cele mai relevante ocupaţii sunt susţinute de către informaţii multimedia.

Mulți potențiali utilizatori

Produsul este destinat sistemului de învăţământ public şi privat în scopul promovării cunoaşterii ocupaţiilor şi orientării în vederea integrării pe piaţa muncii la finalizarea traseului educaţional, centrelor de formare profesională acreditate ANC în scopul orientării cursanţilor către profesii cerute pe piaţa muncii și serviciilor de Ocupare a Forţei de Muncă, fiind un instrument util în vederea orientării/reorientării profesionale a şomerilor şi persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă. De asemenea, acest produs poate fi utilizat și de către centrele de informare, orientare şi consiliere în scopul furnizării de informaţii detaliate şi actualizate privind ocupaţiile.

Acest proiect este finanțat de Uniunea Europeana prin Programul Lifelong Learning Programme – Leonardo da Vinci Multilateral Project – Transfer of Innovation. Partenerii ULBS în cadrul proiectului sunt Universitatea „Danubius” din Galați, în calitate de beneficiar, Centro Studi Pluriversum, din Italia, Institutul DEP din Spania, CASCAiD Ltd, din Marea Britanie, Universita Degli Studi di Camerino, Italia, AJOFM Bistrița Năsăud, Autoritatea Română pentru Calificări, Universitatea Româno - Americană și fundația SATEAN din Brăila.

Comentarii

4 comentarii

callas

Acum 7 ani

Suna frumos, dar ..pentru a functiona acest proiect cu 800 (!!) de variante, e nevoie de o diversificare de calificari si de asemenea si de o paleta de oferte pe piata de munca pe masura, ambele lipsesc in Ro. In Ro. s-au butasit facultatile in prostie ( afacere buna, ce conteaza ca sunt doar fabrici de patalamale) dar lipseste cu desavarsire orientarea practica, invatamantul mediu profesional cuplat cu practica in fabrici, institutii ca sistemul dual din Germania unde accesul la scolile de meserii se face numai daca ai deja un loc de practica platit, scoala fiind doar o zi pe saptamana, calificarea dureaza 3 ani, dupa care poti sa te perfectionezi pana la stadiul de maistru ( alta scoala, alti bani) deabia dupa aceea ai dreptul sa te faci independent si si ai angajati, dar in tot acest timp lucrezi si castigi bani si experienta, nu stai si buchisesti lucruri abstracte. Daca ai ambitie, poti face si o facultate, dar pentru o viata implinita profesional nu e nevoie.
Raspunde

joseph

Acum 7 ani

Modalități sofisticate de a fura bani europeni. Proiecte despre cum să tai frunză la câini, pe bani grei.
Raspunde

gogu

Acum 7 ani

Ce gluma buna!!! In mall e plin de vanzatoare care au studii de licenta si de master! Ce cariera! Despre ce vorbiti? O nou mod de a-si rotunji profesorii salariile!!! Multe universitati scot someri cu diplome pe banda! Si ULSB e una dintre ele!!!
Raspunde

dreptate

Acum 7 ani

ba gogule ca bine zici ,dar te intreb pe tine care le sti pe toate care este diferenta intre ULSB si restu de fabrici de diplome universitare de la ;cluj craiova ,timisoara ,bucuresti ,iasi si alte fabrici de diplome ,ba uitate ca cel putin la tine in regat si moldova si acum se face agricultura cu magaru pus la plug ,daca nu venea multi -nationalele si acum turnam asfaltu cu roaba ,ba ingineri acolo la japonezi ,nemti ,americani etc ,noi si acum traim in trecutul foarte indepartat adica pe undeva pe la 1700 ,asa ca mai scutestene cu comparatile ca vede si un orb ce a scos universitatile de top din tara asta
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus