Duminică,
28.02.2021
Partial Noros
Acum
3°C

Ion Luca Caragiale celebrat de actorii Teatrului National din Sibiu

Teatrul Național „Radu Stanca” Sibiu prezintă sâmbătă, 1 februarie, de la ora 19:00, spectacolul „O noapte furtunoasă” în regia lui Șerban Puiu. Evenimentul este programat pentru a marca 162 de ani de la nașterea dramaturgului român Ion Luca Caragiale. Toate biletele puse în vânzare pentru acest spectacol au fost deja epuizate.

„O noapte furtunoasă” este una dintre cele mai bine vândute producții ale Teatrului Național din Sibiu, care se joacă cu casa închisă încă de la premiera din 2002. Regizorul Şerban Puiu reuşeşte să dea o notă cu influenţe moderne piesei lui Caragiale. Cu toate acestea, odată ce spectatorul intră în sală şi cortina se ridică, acesta descoperă lumea satirică şi cu uşoare ironii a moftangiilor de altădată. „O noapte furtunoasă” a lui Şerban Puiu reuşeşte să te apropie, ca spectator, de melanjul dintre epoca lui Caragiale şi actualitatea cotidiană. Personajele sunt aceleaşi, poate doar un pic mai realiste şi mai conştiente de trendul cafenelelor si a restaurantelor. Spectatorul are șansa să se regăsească printre personajele lui Caragiale, dar în acelaşi timp să le revadă pe Veta şi Ziţa în gâlceava de toată ziua.

Din distribuția spectacolului fac parte actorii Dan Glasu, Viorel Raţă, Florin Coşuleţ, Pali Vecsei, Cătălin Pătru, Ioana Blaga Frunzescu, Codruţa Vasiu și Diana Fufezan.

Ion Luca Caragiale s-a născut la 30 ianuarie 1852 în satul Haimanale, astăzi satul I. L. Caragiale, din județul Dâmbovița, și a murit pe 9 iunie 1912, la Berlin. I.L. Caragiale a fost un dramaturg, nuvelist, pamfletar, poet, scriitor, director de teatru, comentator politic și ziarist român, de origine greacă. Este considerat a fi cel mai mare dramaturg român și unul dintre cei mai importanți scriitori români. A fost ales membru post-mortem al Academiei Romane.

Spectacolul va avea loc sâmbătă, 1 februarie, de la ora 19:00, la „Radu Stanca”.

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus