Marţi,
30.11.2021
Parțial Noros
Acum
2°C

Se rupe PDL? Cum pot pleca primarii la Miscarea Populara

Primarul Aradului, democrat-liberalul Gheorghe Falcă, a declarat sâmbătă că este posibil să se înscrie în Fundaţia ”Mişcarea Populară”. ”Mi-aş dori ca forţele de dreapta să se unească într-un proiect politic până la europarlamentare (...) Am o responsabilitate în Arad, unde sunt primar şi îmi îndeplinesc cu cinste obligaţiile faţă de cetăţeni. Dumneavoastră ştiţi că există o lege, un primar nu poate pleca din partidul pe listele căruia a fost ales (...) S-ar putea să fiu în Fundaţie”, a spus Gheorghe Falcă, citat de Agerpres.

Vicepreședintele PDL Raluca Turcan susține că primarii care se vor înscrie în Fundația Mișcarea Populară ”se cer excluși din partid”. ”Situația primarilor este cea mai delicată. Ei nu pot demisiona din partid fără să-și piardă mandatul. Dacă sunt însă excluși îl păstează. (…) Dacă se înscriu în Fundația Mișcarea Populară și participă la acțiuni ale Miscării Populare nu fac decât să se ceară excluși. Dacă există un primar care să sprijine într-o competiție electorală capitală cu USL altă formațiune decât cea care l-a ajutat să obțină mandatul, mi-aș dori să ia decizia corectă”, a declarant Turcan într-un interviu acordat ziare.com.

Liderii PDL participă în aceste zile la lucrările Colegiului Director Naţional al PDL, ce se desfășoară la Braşov. Printre cei prezenţi se mai numără Vasile Blaga, Monica Macovei, Roberta Anastase, Ioan Oltean, Andreea Paul, Raluca Turcan, Anca Boagiu. Primarii municipiilor Cluj-Napoca şi Piatra Neamţ, Emil Boc şi Gheorghe Ştefan, sunt absenţi de la reuniune.

În județul Sibiu, PDL are 21 de primari.

 

 

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus