Vineri,
19.04.2024
Partial Noros
Acum
2°C

Coproductie europeana cu cinci tari pe scena de la Sibiu

Secţia Germană a Teatrului Naţional „Radu Stanca” Sibiu prezintă marți, 11 februarie premiera spectacolului „Faust Exhausted”.

”Proiectul FAUST EXHAUSTED, sub conducerea lui Bernhard M. Eusterschulte şi a Johannei Niedermüller, creează o punte către Europa prezentului printr-o adaptare nouă a temei faustiene de către autorul Tomo Mirko Pavlovic, din Stuttgart. Studenta româncă de la Departamentul de Artă Teatrală din Sibiu, Fabiola Petri a fost distribuită în acest spectacol”, spun reprezentantii teatrului sibian.

Şi cum îi merge lui Faust în ziua de azi? Pentru un tip de 200 de ani, Faust se prezintă într-o formă de invidiat. A luat droguri, a dezonorat o tânără fată, s-a furişat cu prostituate, a râvnit după tinereţe eternă şi s-a închinat Diavolului. Totul s-a isprăvit acum! După un somn lung, se trezeşte şi pare invincibil, sclipitor, fără vârstă şi inabordabil, avid după ce este uman şi material, nu după înţelepciune. Faust reuşeşte nu numai să obţină, să spele, să înmulţească, să investească bani, să permită producţia de tricouri şi cămăşi ieftine, să cumpere sclavi cu pomeţi slavoni, ci să transforme marea şi plajele în terenuri imobiliare valoroase, construieşte terenuri de golf şi hoteluri, îi alungă pe pescari şi pe muncitori din casele şi curţile lor. Nimeni nu-i poate sta în cale. Faust e peste tot, pândind după fiecare colţ, cuibărindu-se în fiecare creier – şi totuşi nu este nicăieri. Tot ce atinge devine un bun de consum, dispare, devine fără sens. Faust manipulează poliţişti de provincie corupţi, ruinează state întregi, seduce cele mai dorite femei. Femei frumoase precum Elena, care pentru fauştii din lumea de azi sporesc averea. Puterea lui Faust este demonică. Şi pentru asta nu şi-a vândut sufletul. Pentru că nu a avut niciodată unul.

„Faust Exhausted” este o coproducţie europeană care reuneşte artişti şi producători din cinci ţări (Germania, Luxemburg, România, Bulgaria şi Elveţia). O călătorie prin Europa de Est şi de Vest realizată de europeni pentru europeni, într-o producţie europeană a unei piese europene. Spectacolul se joacă în limbile bulgară, germană, engleză, franceză şi română, cu traducere.

FAUST EXHAUSTED este un proiect de teatru intercultural al TARTproduktion Stuttgart, realizat în colaborare cu Theater-Labor Sfumato Sofia, Théâtre National du Luxembourg, Teatrul Naţional „Radu Stanca” Sibiu – Secţia Germană, Theater Rampe Stuttgart şi Produktionszentrum Tanz und Performance e.V.

Spectacolul va avea loc marți, 11 februarie, de la ora 19:00 și miercuri, 12 februarie, de la ora 19:00. Evenimentul va avea loc la Sala Studio din spatele Casei de Cultură a Sindicatelor. Prețul unui bilet este de 10 lei, respectiv 5 lei, cu reducere pentru elevi, studenți și pensionari.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus