Joi,
02.02.2023
Innorat
Acum
3°C

Dupa ce Spitalul Judetean Sibiu a fost penalizat de CNAS, Vasile Spinean declara: “Ma tem ca va trebui sa gasim solutii pentru a completa sanctiunea"

Săptămâna trecută Spitalul Judeţean de Urgenţă Sibiu a fost sancţionat de Casa Naţională de Asigurări de Sănătate, după ce în urma unor controale inspectorii CNAS au sesizat mai multe nereguli. Reacţia spitalului vine la două zile după ce s-a dispus reţinerea a 1% din valoarea de contract aferent lunilor în care au fost înregistrate probleme.

"Decizia ne va afecta, pentru că după cum ştim finanţarea sistemului de sănătate nu este dintre cele mai fericite. Orice sumă de bani care se diminuează din valoarea contractuală este o sumă care afectează, într-un fel sau altul, bunul mers al activităţilor. Dar cadrul naţional normativ la care trebuie să ne raportăm, prevede ca la orice neregulă constatată de o echipă de control sancţiunea este un procent din contractul pe care îl avem cu CAS. Mă tem că va trebui să ne repliem şi să găsim soluţii pentru a completa într-un fel sau altul sancţiunea pe care ne-o aplică CAS-ul", a declarat managerul SCJU Sibiu, Vasile Spinean.

Potrivit reprezentanţilor spitalului, hotărârea de reţinere a unui procent de 1% din valoarea contractului cu Casa de Asigurări de Sănătate pe lunile septembrie şi octombrie 2013 s-a datorat unor deficienţe de întocmire a unor documente medicale, cum ar fi decontul de cheltuieli pe pacient pentru foile de observaţie sau nerespectarea tuturor datelor cerute în procesul de întocmire a scrisorilor medicale.

„În cadrul instituţiei noastre nu s-a constatat lipsa medicamentelor şi a materialelor sanitare sau depăşirea bugetului aprobat pentru consumul de medicamente şi materiale sanitare sau alte abateri grave. Totodată subliniem că managerul instituţiei noastre sanitare a dispus remedierea rapidă a deficienţelor menţionate”, mai spun reprezentanţii spitalului.

În 2013 Casa Naţională de Sănătate Sibiu a încheiat contracte cu 12 furnizori de servcii medicale spitaliceşti, printre care şi Spitalului Judeţean de Urgenţă Sibiu, căruia i-a fost alocat un buget de 79.955.186 lei, majorat faţă de 2012, când i-a fost alocată suma de 69.569.579 lei.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

4 comentarii

spital

Acum 8 ani

ba asai cind aceptati s-a va conduca alti ,acum astep s-a va duceti si voi la aia de vau verificat si taiat in carne vie ,ba nu aveti un pic de demnitate de acea au astia tupeu s-a va controleze va simte tematori si obedienti ,ba casa de sanatate sibiu incaseaza destui bani s-a poata intretine spitalele din sibiu si judet ,nu trebuie s-a vina taraniu aia de la ,mures s-au cluj s-a va imparta bani nostri a sibienilor ,ca voi nu mergeti la ei s-a le stabiliti prioritatile ,asa s-a intimplat cu rtot ce ati vindut ,cfr ,posta ,anafu ,drumuri ,inspectia in constructi ,protectia consumatorilor ,etc ,acum stati cu frica in sin ca nvine in control tarani aia la care leati vindut deconcentratele
Raspunde

sibian

Acum 8 ani

Nu va este rusine nu vedeti cum arata spitalul ala! In ce conditii ne obligati sa stam nesumtitilor! Accesati fonduri europene ca sa creati conditii.
Raspunde

joseph

Acum 8 ani

Stați că nu pricep nimic. Cum adică să completeze sancțiunea??? Ca și cum aceasta n-ar fi fost suficientă și ar trebui să mai vină vreun control s-o aducă la valoarea ei reală. <br> Voi va dați seama în ce hal se exprimă managerul ăsta? Să se replieze??? Da\' unde suntem, domle, în armată, pe stadion??? <br> Cine e spineanu asta, răcanul ăla reformat?
Raspunde

@1

Acum 8 ani

BĂ, tu ai evadat din spital? ți-ai uitat medicația? i-ați repede pastiluțele alea mici, multe și colorate. Îți vor face foarte bine. La cum elucubrezi, cred că nu ți-a reușit lobotomia.... Doamne, cum au trecut unii clasele primare. Cred că șpaga e de vină...
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus