Marţi,
01.12.2020
Cer Senin
Acum
-6°C

Dupa Sibiu-Rasinari am putea avea pista de biciclete si pana la Ocna Sibiului

06 Februarie 2014 13:00

Reprezentanții Consiliului Județean au anunțat ieri că există în plan construirea unei piste de biciclete care să lege Sibiul de Ocna Sibiului, la scurt timp după finalizarea pistei Sibiu-Rășinari-Poplaca.

”Sper ca până la data de 1 septembrie să finalizăm lucrările la pista multifuncțională de agrement. Următorul proiect este o pistă de la Sibiu la Ocna Sibiului. Clar există cerere pentru așa ceva”, a declarat Nicolae Ivan, coordonator programe sportive în cadrul Consiliului Județen Sibiu, cu ocazia reuniunii ”Excelența sportivă”. Nicolae Ivan a mai spus că pista până la Rășinari va fi una la standarde cu totul diferite de ceea ce avem până acum în Sibiu și că, iarna, pe ea se va putea practica chiar schiul fond.

Consilierii județeni au aprobat la finele anului 2013 studiul de fezabilitate pentru construirea unei piste de biciclete pe două fire, în continuarea celei de pe teritoriul administrativ al municipiului Sibiu. Pista, care pornește de la Grădina Zoologică are o lungime de 13,3 km și traversează și teritoriul administrativ al comunelor Rășinari și Poplaca, punctul final fiind pista trasată pe Calea Poplăcii, în Sibiu. ”Proiectul este astfel gândit încât să nu fie tăiat niciun copac”, spunea Ioan Cindrea.

Lucrările de execuție a pistei urmează să fie scoase la licitație, toamna lui 2014 fiind termenul estimat de finalizare a lucrărilor.             

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

12 comentarii

hdjd

Acum 6 ani

Ce bine! Asa vor putea ciobanii sa isi aduca branza la targ cu bicicleta
Raspunde

oprea

Acum 6 ani

Foarte bn, noi sibieni avem nevoie d-e piste de biciclete. Nu suntem k oltenii shi moldovenii s-a se dea la noi in orash cu bmwuri luate cu 100.euro din alte tari cu nr de valcea shi groj. Trebuie sprijiniti tineri care folosesc bicicleta, e curat ai nepoluant. Sibiu este mereu peste toata tzara si va fi
Raspunde

@oprea

Acum 6 ani

Tu sigur nu ai nevoie de piste pentru biciclete, la tine o carte de gramatică ar fi aur curat!
Raspunde

Lance

Acum 6 ani

Pe cand tragem neste dungi portocalii si pe centura ca asa s-ar da astia de la CJ cu tricicleta printre tir-uri, dar pot sa o ia si pe sub ele ca vorba aia nu-i bai. Spitalul Judetean e vai de capu lui nici gardul nu e gata si noi visam la piste de biciclisti ca de alea aviatice avem destule (pe la Cluj si Mures), dar na e an electoral promitem la fraieri multe, macar de pedalat sa pedalam \'low-cost\'.
Raspunde

Tibi

Acum 6 ani

Dragi romania, ati ajuns atat de rau incat va plangeti de orice lucru bun care se face. In loc sa va bucurat de realizarea unui proiect benefic, voi il criticati, acuzand mereu ca trebuia altceva....in loc sa va bucurati de un cadou, voi regretati si acuzati ca nu e bun, trebuia altceva....asa veti trai toata viata , intr-o permanenta plangere! Sunteti mereu victimele unei teorii de conspiratie si nu va puteti bucura de nimic.Ca sa nu mai pomenim de cartea de gramatica, care va lipseste cu desavarsire. Da, se fura mult.Da, se poate mult mai bine. Da, tara are in multe locuri probleme mari, INSA cand se intampla ceva, se edifica ceva, se dezvolta ceva, APRECIATI.
Raspunde

david

Acum 6 ani

Acu 45 de ani pedalam pana la Ocna,
Raspunde

@david

Acum 6 ani

si acu ce faci, stergi okelarii cu ea ?
Raspunde

Dolores

Acum 6 ani

E bine si asa.... daca facem sport, miscare cu bicicleta, sigur nu ajungem curand (sau deloc la spital).... Felicitari si sa fie terminata cat mai repede!!!
Raspunde

dw

Acum 5 ani

in anii 60 mergeam cu bicicleta la Ocna
Raspunde

Georg

Acum 5 ani

Ce are Rasinariul cu OCNA? Se amesteca proiectele. Drumul de Ocna cel vechi pe scurtatura: Gara Mica, Drumul Hotilor, Stolzenburg/Slimnic... plin de duzi pe vremuri, de pruni, meri, peri....Tot in umbra...In anii 50-60 NUMAI cu bicicleta, trenul era asa aglomerat ca stateau oamenii pe scari si acoperisul vagonului, nu era nici-o placere.
Raspunde

@georg

Acum 5 ani

Cel mai vechi si mai scurt drum spre Ocna era peste Dealul ocnei plin plantațiile de hamei.
Raspunde

honda

Acum 3 ani

Daca spera la 1 septembrie si de fapt prinde noiembrie va sta toata iarna se va face praf si plin de gropi pana in primavara cand va trebui reparata...
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus