Miercuri,
29.11.2023
Innorat
Acum
-0°C

Johannis, experimentul Ciorbea II

Întâmplător sau nu, în discursul de după nominalizarea în funcția de ministru, Klaus Johannis a făcut referire la fostul primar general al Capitalei și fostul premier, Victor Ciorbea. Deși nu i-a pronunțat numele, Johannis s-a folosit de el pentru a exemplifica posibilitatea de a rămâne blocată funcția de primar al Sibiului pentru o perioadă de timp. Până se acomodează, sau nu, cu viața de ministru.

Ciorbea a fost în 1996 imaginea politicianului altfel. Cu ochelarii strâmbi, cu alura de ”șoarece de bibliotecă”, ardeleanul cu voce domoală a fost pariul românilor că se poate schimba ceva în România. A câștigat Primăria Capitalei, și cu valul de popularitate de acolo, președintele de atunci Emil Constantinescu a crezut că va duce la schimbarea la față a României, promovându-l în funcția de premier. Din păcate, Ciorbea a fost mâncat de rechini, iar guvernarea lui este văzut acum de majoritatea românilor ca un înfloritor eșec.

Ciorbea i-a avut în cabinetul lui pestriț pe Traian Băsescu, Crin Antonescu, Călin Popescu Tăriceanu, Ilie Șerbănescu, Ion Oltean, Sorin Frunzăverde, Gavril Dejeu, Andrei Marga, Ion Caramitru, Daniel Dăianu, Andrei Pleșu... Și cu toate acestea, nici măcar n-a încheiat doi ani de guvernare și a dispărut de pe prima scenă politică. ”Sunt cel mai tânăr pensionar din politică”, spunea Victor Ciorbea la finalul mandatului. Deși a fost dat ca exemplu de succes, Ciorbea nu s-a putut întoarce la Primăria Capitalei. 

Sunt convins că politicienii dâmbovițeni văd în Johannis un nou proiect de tip Ciorbea. O flacără ce arde puternic și repede, care se consumă în interesul lor. Băsescu, Antonescu, Tăriceanu, Frunzăverde, au rămas cam aceiași. Doar că din când în când, poporul vrea sânge nou, proaspăt și atunci trebuie să fie servit. Important e ce rămâne după.

Semnalul dat de primarul Johannis prin care se teme că își pierde fotoliul de primar în cazul în care nu se acomodează cu Bucureștiul nu cred că îl ajută foarte mult. Dar este totuși un semn prin care arată că nu își pune toată încrederea în ei. Băsescu, Antonescu...

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus