Prăjitura glazurată cu ciocolată, în formă de inimă, este un desert perfect de Ziua Îndrăgostiţilor (14 februarie), putând fi servită împreună cu un pahar cu vin, alături de persoana iubită.
Ingrediente pentru două porţii
Prăjitura
100 g unt moale
100 g zahăr pudră
4 ouă
80 g făină
30 g cacao
Glazura
50 g unt
50 g ciocolată menaj, cu 72% cacao
20 g cacao
250g zahăr pudră boabe de merişor, pentru decor
Mod de preparare:
- Prăjitura
Amestecaţi untul cu zahărul, până obţineţi o cremă omogenă. Bateţi ouăle, separat, într-un bol, apoi adăugaţi-le în crema de unt.
Turnaţi făina şi 30 de grame de cacao, apoi amestecaţi până ce crema devine omogenă.
Turnaţi crema într-o tavă de copt în formă de inimă, tapetată cu hârtie de copt, şi coaceţi în cuptor, la temperatura de 180°C, timp de 40 de minute. După ce s-a copt, scoateţi prăjitura din cuptor şi lăsaţi-o să se răcească pe un grătar.
- Glazura
Într-un vas, topiţi untul şi ciocolata la foc mic, adăugaţi cacaua, apoi zahărul, turnând apă călduţă, până ce glazura capătă o consistenţă mai groasă. După ce prăjitura s-a răcit, îmbrăcaţi-o în glazură şi decoraţi prăjitura cu boabe de merişor pe margine.
Foto: Hepta
Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).
Dacă ți-a plăcut, distribuie articolul și prietenilor tăi
Tag-uri: Ziua Îndrăgostiţilor
Vizualizari: 451
Ultimele comentarii
Acum 3 ore
Dragan Cristina
Acum 3 ore
Emil
Acum 4 ore
Hermannstädter
Acum 4 ore
Valentino Versace
Acum 4 ore
John