Marți,
19.08.2025
Cer Senin
Acum
16°C

Prajitura glazurata cu ciocolata pentru Ziua Indragostitilor

Prăjitura glazurată cu ciocolată, în formă de inimă, este un desert perfect de Ziua Îndrăgostiţilor (14 februarie), putând fi servită împreună cu un pahar cu vin, alături de persoana iubită.

Ingrediente pentru două porţii

Prăjitura

100 g unt moale

100 g zahăr pudră

4 ouă

80 g făină

30 g cacao

Glazura

50 g unt

50 g ciocolată menaj, cu 72% cacao

20 g cacao

250g zahăr pudră boabe de merişor, pentru decor

Mod de preparare:

- Prăjitura

Amestecaţi untul cu zahărul, până obţineţi o cremă omogenă. Bateţi ouăle, separat, într-un bol, apoi adăugaţi-le în crema de unt.

Turnaţi făina şi 30 de grame de cacao, apoi amestecaţi până ce crema devine omogenă.

Turnaţi crema într-o tavă de copt în formă de inimă, tapetată cu hârtie de copt, şi coaceţi în cuptor, la temperatura de 180°C, timp de 40 de minute. După ce s-a copt, scoateţi prăjitura din cuptor şi lăsaţi-o să se răcească pe un grătar.

- Glazura

Într-un vas, topiţi untul şi ciocolata la foc mic, adăugaţi cacaua, apoi zahărul, turnând apă călduţă, până ce glazura capătă o consistenţă mai groasă. După ce prăjitura s-a răcit, îmbrăcaţi-o în glazură şi decoraţi prăjitura cu boabe de merişor pe margine.

Foto: Hepta

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Dacă ți-a plăcut, distribuie articolul și prietenilor tăi

Vizualizari: 451

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus