Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
15°C

Primarul Nicoara, declarat incompatibil

Agenția Națională de Integritate a anunțat că a emis actele care constată ”existența stării de incompatibilitate” în cazul primarului comunei Apoldu de Jos, Ioan Nicoară. Ce de la ANI spun că Nicoară ”se află în stare de incompatibilitate începând cu data de 24 mai 2011, întrucât deține, simultan, atât funcția de Primar al Comunei Apoldu de Jos, cât și calitatea de reprezentant al Comunei Apoldu de Jos în organele de conducere a S.C. Eco Mărginime S.A.”, se arată într-un comunicat al Agenției.
Eco Mărginime SA este o societate comercială înființată de mai multe localități din Mărginimea Sibiului, orașul Săliște fiind principalul asociat. Scopul societății este acela de a asigura serviciile de salubrizare a localităților incluse în această societate.
Primarul poate ataca în instanță decizia ANI. În cazul în care raportul ANI nu va fi modificat de instanță, primarul va trebui să demisioneze și i se va interzice să ocupe o funcție sau o demnitate publică timp de trei ani.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

6 comentarii

alzara

Acum 10 ani

Noi, cetatenii, n -am insarcinat primariile sa ne rezolvein comun pb ca : salubrizare, apa -canal ? ANI se face ca nj pricepe?
Raspunde

Vai!

Acum 10 ani

urmeaza JOHI !!!!!
Raspunde

Dan

Acum 10 ani

ANI tot nu pricepe ca va pierde toate procesele de acest tip pentru simplul motiv ca primarilor nu le este interzis sa fie membri in consiliul de administratie a societatilor regionale ci numai la cele locale. Daca sunt asociate 2 sau mai multe comune societatea este regionala iar primarul nu are nici o problema.
Raspunde

3. dan

Acum 10 ani

Ba are! Vezi L. 161, art.87 interzice primarului sa fie sau sa fi fost reprezentant in ..... la Alba a mers dar la ICCJ nu cred. Nu inteleg de ce un mare jurist ca Ponta nu stie ca o incompatibilitate nu depinde de ANI ci de LEGE ( care trebuie sa fie egala pentru toti).
Raspunde

Andra

Acum 8 ani

Pai nici nu stiu ce cauta curvarul asta in primarie, se distreaza pe bani statului nu ajuta pe nimeni. Afara cu el Hoooiotiiiiiiii
Raspunde

Till Eulenspiegel

Acum 8 ani

@5:Bag sama ca-l sti bine pe individ!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus