Marţi,
26.01.2021
Innorat
Acum
0°C

Cum vor fi omorati cainii fara stapan din Sibiu

Într-una din zilele săptămânii – când ”au drum” și cei de la incineratorul de produse animaliere – câinii fără stăpân din Sibiu, capturați de cel puțin 14 zile, vor primi o injecție care le va fi fatală. Fără alte interpretări, consilierii locali sunt chemați să adopte noul regulament al Serviciului public de gestionare a câinilor fără stăpân din Sibiu.

Aleșii locali vor avea de votat, în ședința din joia acestei săptămâni, noul regulament care transpune în legislația locală deciziile luate în toamna trecută de parlamentari: câinii capturați de pe străzi trebuie omorâți după 14 zile, dacă nu sunt revendicați.
Potrivit Regulamentului, câinii vor fi capturați în funcție de capacitatea de adăpostire, într-o ordine prestabilită. Primii vizați sunt câinii care circulă liber, fără însoțitor, prin preajma școlilor, grădinițelor, locurilor de joacă pentru copii, a parcurilor și piețelor publice.
Câinii care sunt diagnosticați cu boli incurabile vor fi eutanasiați ”de îndată”, în baza fișei de observație întocmită în urma examenului medical. Dacă respectivul câine are un proprietar care poate fi identificat, eutanasierea va fi făcută numai cu acordul proprietarului. ”Câinii nerevendicați sau neadoptați vor fi eutanasiați în baza unei decizii emise de către persoana împuternicită în acest sens de primarul municipiului Sibiu. Decizia de eutanasiere se emite pentru fiecare câine în parte”, se arată în textul propus pentru noul regulament. Cel care va administra injecția letală va fi numai medicul veterinar al Adăpostului.

Adopțiile la distanță, limitate

Câinii capturați vor fi duși în adăpostul de pe Dealul Gușteriței, unde pot fi aduși și câinii din alte localități cu care Sibiul poate încheia, în acest sens, protocoale de colaborare. Aduși în Adăpost, câinii vor fi identificați: se verifică dacă au microcip, dacă li se poate identifica stăpânul etc, iar cei bolnavi vor fi adăpostiți separat. În cazul în care câinii pot fi identificați, iar stăpânii găsiți, reprezentanții Serviciului de resort vor trebui ”să notifice proprietarul câinelui, prin telefon, e-mail sau orice alte mijloace”. La rândul lor, proprietarii care constată dispariția câinelui sau sunt anunțați de capturarea acestuia ”au obligația să se prezinte public la adăpostul public din Municipiul Sibiu, să revendice și să preia câinii pe care îi dețin în termen de maxim șapte zile de la data anunțului”.
După cele șapte zile, oricine poate adopta câinele capturat. Inclusiv ”adopția la distanță”, prin care câinele rămâne, de fapt, tot în adăpost, este o soluție pusă la îndemâna sibienilor, care nici măcar nu trebuie să se deplaseze în dealul Gușteriței: pot trimite o cerere on-line și să achite, lunar, contravaloarea cheltuielilor de întreținere – 170 de lei, lunar. Plata trebuie făcută în avans, iar ”numărul câinilor adoptați la distanță de către o persoană nu este limitat”. Regulamentul nu permite ”blocarea” adăpostului din dealul Gușteriței cu câini adoptați la distanță: ”până la ridicarea tuturor câinilor de pe teritoriul municipiului Sibiu, numărul celor adoptați la distanță nu poate ocupa mai mult de o treime din locurile disponibile în adăpost”. În prima etapă, pentru acest gen de adopții vor fi alocate cinci din cele 48 de boxe existente.

Amenzi de până la 3.000 de lei

Cei care împiedică hingherii să ridice câinii fără stăpân vor putea primi amenzi cuprinse între 1.000 și 2.000 de lei, se arată în propunerea de Regulament. Mult mai mari sunt amenzile pentru cei care abandonează câinii în spațiul comunitar: între 2.500 și 3.000 de lei.

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

38 comentarii

un sibian

Acum 6 ani

foarte bine!! era si cazu sa scapam de javrele agresive de pe strazi!!!
Raspunde

pt 1

Acum 6 ani

subscriu. iar pt autorul articolului : esti obsedat de cuvantl \" omorati \"? puteai sa folosesti cuv. eutanasiati. din cate stiu trebuie sa fi echidistant cand scri, nu sa transmiti mesaje ( indirect ) cu nemultumirile tale. si cum a zis si antescriitorul meu, era timpul, iar cine e iubitor infocat sa ii ia acasa.
Raspunde

alex

Acum 6 ani

foarte bine foarte bine! Sper sa se tina de cuvant!
Raspunde

gogu

Acum 6 ani

Ce-i de la ecarisaj sa vina pe str.Lupeni,in apropiere de bufetul Zorile,acolo sunt o gramada de caini.Daca nu-i adunati sunt obligat sa le dau otrava.Nu poti sa treci noaptea pe acolo ca te musca.Daca treci prin pasaj te fura tiganii iar daca treci peste linia ferata te musca cainii.
Raspunde

B

Acum 6 ani

este bine
Raspunde

Ombladon

Acum 6 ani

Eu zic sa eutanasiem si javrele cu 2 picioare :)! Daca tot suntem asa de inversunati!
Raspunde

@6

Acum 6 ani

Buna idee...tu cate ai,cumva trei sau si tu te incluzi ca si cap de afis in categoria pe carea-i vrea-o eutanasiata...dobitocule!
Raspunde

xyzzz

Acum 6 ani

Daca acesti caini sunt omorati, atunci de ce nu scrieti si despre gainile, oile, vitele, porcii care au aceeasi soarta? :)))
Raspunde

@8.

Acum 6 ani

Tu mananci caini ?
Raspunde

Traim in Ro

Acum 6 ani

exista hingheri si pentru violatori? propun eutanasiere acestora! se poarta libera exprimare!
Raspunde

Traim in Ro

Acum 6 ani

Aceeasi dorinta doresc sa \"mi-o exprim\" si pentru pedofili!!!
Raspunde

david

Acum 6 ani

PACAT.Cainele e prietenul omului
Raspunde

Georg

Acum 6 ani

Sa fie trasi in teapa, da-i in ma-sa.
Raspunde

Cris

Acum 6 ani

Sper sa fie asa..
Raspunde

EUTANASIATI MAIDANEZII

Acum 6 ani

Sa fie eutanasiati toti maidanezii sa nu scape nici unu sunt satul de maidanezi si zoofili . Uite ce fac maidanezii din romania www.maidanezii.blogspot.ro
Raspunde

Ombladon

Acum 6 ani

Celui care tot da reply, vezi ca ma imprietenesc cu mamica, ce zici? Pai daca tot omoram caini, sa omoram si politicieni, manelisti....
Raspunde

dan

Acum 6 ani

sa fie omorati toti cat mai repede, de preferat cat mai ieftin, ca nu sunt altceva decat niste paraziti
Raspunde

Daniela

Acum 6 ani

Shame on you Klaus Johannis - they are a flag in the wind! And you, who write the dogs are gone, should be exhale their light the next. First they put the dogs out and then let them die? Weak character Idiots - typical Romanian, but as you can see, the Germans have adopted the mentality of you. Well what can you say, since the Romanians living there, eh degenerated everything ......Pfui Romanian, pfui Germans!
Raspunde

@18

Acum 6 ani

Shame on you bitch....shut up and get lost with all your fucking Dogs!!!!
Raspunde

Daniela

Acum 6 ani

19@18 oh why so mad?:D :D :D Idiot, because you know I\'m right - 1981 150 000 murdered dogs 2002 - 2007 160 000 dead dogs and today? Why is that? Because people are idiots and incompetent and under-developed and ice cold, blinded by the church ....all you do with the dogs, will come with you or your family. We have a god, and he will do the right with people like you .....im sure
Raspunde

Daniela

Acum 6 ani

On March the 8 - many Europeans Citys, Medellin and Bogota (Columbia) and Canada go on the streets to tell the world whats wrong in Romanian, in bloody Romania :)
Raspunde

for Daniela

Acum 6 ani

...fuck off !!!
Raspunde

for Daniela

Acum 6 ani

sau mai bine zis du-te in pi..a matii cu cainii tai cu tot. ( iti scriu in romana pt ca sunt convins ca esti o parvenita plecata din romanica ). fa pe desteapta in alta parte. sa te vad pe tine cum reactionezi cand te musca o potaie. hai sictir !!!
Raspunde

Laura

Acum 6 ani

- pt a mia oara... NU TREBUIE conform legii! legea nu obliga autoritatile sa omoare nici un animal atata vreme cat au la indemana spatiu in ecarisaje si fonduri pt intretinere (fonduri ce pot veni din n surse, nu doar de la bugetul local, de ex. cabinete veterinare, donatii, mancare expirata din magazine etc.) - pt cei ofuscati ca in articol se foloseste cuvantul corect (a omori), sugerez sa verifice semnificatia termenului eutanasie in dex inainte de a mai da lectii de jurnalism jurnalistilor, iar pt sarcasticii ce-i acuza de ipocrizie pe altii sugerez sa mai citeasca ceva etica ecologica pt a intelege opunerea altora fata de demersurile in discutie, inainte sa-si mai puna intrebari retorice si impertinente. - pt cei ce ameninta ca vor lua ei insisi masuri, reamintesc ca exista legi in vigoare si in acest sens, ce pedepsesc cu inchisoarea relele tratamente si omorarea animalelor (cu si fara stapan). daca tot vreti sa fie pusa in aplicare legea, cereti asta pt toate, macar nu fiti ipocriti! - si in final, pt cei care va veti trezi injurandu-ma si spunandu-mi voi \"una\", aflati de pe-acum ca ma lasa rece orice comentariu aberant, irositi-va abjectiile in alta parte ;)
Raspunde

Daniela

Acum 6 ani

I was bitten 3 times, but I have asked myself what have I done wrong, not the dogs - so you need not to worry - I can live with animals, as I accept them. If course I teach my children the dogs with sticks or throwing stones at, then I must not be surprised if they are bitten ..... THINK is the motto, not kill - take responsibility, castrate animals, punish cruelty to animals, the proper handling learn - but there is no interest - only kill interest and kill again and again.
Raspunde

Anca

Acum 6 ani

Sa fie eutanasiati toti care urasc cainii, sa aiba parte de aceiasi soarta si sa moara in chinuri groaznice!
Raspunde

anda

Acum 6 ani

Ati oripilat toata Europa cu actele de cruzime fata de animale - gesturi de oameni primitivi, isterizati de o presa neprofesionista, manipulata si de lipsa unei elementare educatii de cultura a mediului! Nu vreau sa invoc ipocrizia \"crestinilor\"care bat matanii peste matanii, pentru a rabufni apoi in ura fata de animalul cel mai loial omului... Cel care curma o viata nevinovata tot criminal va fi, indiferent cine ii este victima!... Pacat ca nu suntem in stare sa dam copiilor nostri o lectie de umanitate si civilizatie!...
Raspunde

pt \" inteligentele \" de mai sus

Acum 6 ani

fetelor luati-va doza de medicamente!! iar reactionati sub impulsul hormonilor. ma indoiesc ca vreuna din voi ( inclusiv nesimtita aia ce scrie in engleza -ca vine vb de ipocrizie- desi e romanca ) va-ti implicat in vreun fel in pb. cainilor. da-ti din gura ca niste mori stricate sub impulsul temporar de compasiune. am oripilat Europa zicea o distinsa. pai stimabilo tarile dezvoltate NU au maidanezi si daca ai avea curiozitatea sa te informezi ai fi surprinsa cate tari au recurs la metoda drastica de a-i omori (ca sa ma exprim cu mi-a atras atentia o academiciana mai sus). vorbiti 2 de un leu...
Raspunde

Daniel

Acum 6 ani

Pentru toate singurele si disperatele: fetelor va recomad sa va donati jumatate din venit pentru cainii aia. Eu am caine, tot timpul am avut si am sa am. Dar javrele alea care ataca in haita... Nu-si au locul pe strada. Daca nu mai este loc pentru ei la ecarisaj sa fie toti omorati si gata. In paralel cu asta inasprirea legilor. Si da dupa cum spunea cineva mai sus toate tarile UE, tari pe care le privim cu invidie si le admiram gradul de civilizatie , au facut chestia asta. Dar in urma cu zeci de ani, dupa care in timp ce societatea lor a evoluat, au evoluat si legile. Romania este un accident al secolului 21 si a UE. Noi suntem in urma cam cu 30 ani deci metodele vor trebui folosite ca atare.
Raspunde

anda

Acum 6 ani

Un forum civilizat inseamna argument-contraargument, nu jigniri de prost gust si venin varsat fara rost... Aici ne cam depasesc necuvantatoarele... Faptul ca in nicio tara europeana nu exista o lege similara trebuie sa ne dea de gandit privitor la normalitatea ei...
Raspunde

Daniela

Acum 6 ani

: D: D: D Well, something, strange Romania in 1981 and between 2002 and 2007 hundreds of thousands of stray dogs killed and now are back so many dogs? Explain it to me? Street dogs fall from the sky? Oh, and I also did not know the street dogs come in sealed boxes to the world and multiply miraculous. Oh and your dog does not fuck? Stray Dogs are the babies of the dogs that you own. That\'s the truth! It is not the dogs\' fault - just the man to blame. That\'s the truth. Only human beings - the dogs are innocent. You want to protect their children, but buy them dogs which then end up on the street? Very sick, very stupid. Poor dogs, life and murdered are because people are very, very stupid. This is murder!
Raspunde

Florin

Acum 6 ani

Si ce rezolvam asa?,daca unu care o comentat mai sus arunca 3 pui iara in strada si tot asa?natie de limitati,aloooo incep emisiunile pe antena 3,mergeti sa va mai spalati otara samburele de maslina,sambure de maslina ma refeream la creieru vostru,asa sa fie pe intelesu tuturor!!!!!
Raspunde

Daniela

Acum 6 ani

Poland, Czechoslovakia, Lithuania, the German Democratic Republic all former socialist countries. None of these countries kill dogs, none of these countries has a stray dog ​​problem - what is it? On the handling of the animals, to the Orthodox Church, which denies the animals have a soul? Catalonia in Spain has no street dogs, there it is forbidden to kill dogs and cats. Why do they get the problem under control, while the rest of Spain are killing stations, but they still have a stray problem. Why create some with humane methods and others kill and kill and kill and not get it under control?
Raspunde

pt daniela

Acum 6 ani

daniela draga m-am convins ca esti o imbecila fara creier. acele tari de care vb tu normal ca nu mai au nici o lege cu privire la omoratul cainilor, asta pt ca i-au exterminat demult!!! cum sa mai aibe o lege daca nu mai au maidanezi. dar tu in gandirea ta limitata nu reusesti sa intelegi. au avut si ei legi de asemenea natura la momentul potrivit. p.s. pe deasupra mai esti si nesimtita ( poti scrie in romana ca stim f bine ca esti o parvenita ce s-a \"emancipat\" ).
Raspunde

Georg

Acum 6 ani

TOT GUNOIUL in CONTAINERE ERMETIC INCHISE, numai asa scapati de CÂINI VAGABONZI si de SOBOLANI...Nu amestecati gunoiul..Trebuie separat si numai sortat in containere specifice aruncat..Sticlele trebuiesc spalate inainte de a le arunca... Daca NU AU CE MÂNCA, dispar cainii vagabonzi si sibolanii...
Raspunde

pt academiciana anda

Acum 6 ani

la fel cum i-am scris si frustratei celeilalte, normal ca nu au o asemenea lege pt ca NU au maidanezi. i-au exterminat demult sub niste legi date la momentul respectiv, dupa care s-a renuntat la ele. oricum asta probabil s-a int. acum vreo 50 de ani, cand toti au facut acelasi lucru : i-au exterminat.(din pacate asta e singura solutie si nu zice nimeni ca e si placuta ).
Raspunde

pentru anti-academicianul de la nr.36

Acum 6 ani

Imi este foarte evident ca aici nu se poate discuta, ci doar jigni, acesta este nivelul \"forumistilor\"de aici - un om cat de cat educat, sau inteligent, accepta dialogul, nu sare repede de gatul interlocutorului, cu scopul mai mult decat vadit de a jigni... Stai linistit, nu pari mai destept asa...
Raspunde

pt 37

Acum 6 ani

ti-am dat argumentele cerute, am creat dialog, insa tu esti un caz pierdut in legatura cu frustrarile tale legate de caini. insa totusi cred ca ti-ai dat si tu seama ca solutia este exterminarea lor !!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus