Sâmbătă,
25.09.2021
Acum
0°C

"Ion" - povestea unui nevazator roman in Belgia

Cinemateca Astra Film prezintă joi, 27 februarie, de la ora 19:00, documentarul „Ion”, o producţie belgiană în regia lui Olivier Magis despre cum lipsa văzului, dar şi alte riscuri şi pericole nu au reprezentat piedici pentru un român în a lua viaţa de la capăt.

Filmul prezintă destinul neobişnuit al lui Ion Beleaua, un român nevăzător care a emigrat cu întreaga familie în Belgia, la Liège, la începutul anilor '90. Ion şi-a pierdut vederea în copilărie, dar cu toate acestea, alături de soţia sa Maria, care are la rândul ei deficienţe de vedere, el a reuşit să-şi depăşească handicapul. În prezent, românul este una dintre cele şase persoane cu deficienţe de vedere angajate de poliţia belgiană pentru transcrierea interceptărilor telefonice.

Filmul a participat la Astra Film Festival 2013, Competiţia România, la acest eveniment cinematografic fiind atunci prezenţi regizorul Olivier Magis, dar şi personajul principal Ion Beleaua.

Proiecţia filmului “Ion” are loc la Astra Film Cinema, în Piaţa Mică, nr. 11.

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

2 comentarii

an-alfabet

Acum 7 ani

unde ati invatat sa scrieti? La scoala nici intr-un caz, ti se strapezesc ochii si urechile cand citesti articolul. Saracul, ce nume predestinat....
Raspunde

manc un mar

Acum 7 ani

bai putoare? tu de cand stii sa citesti? hai.. vezi ca te asteapta asistenta cu injectiile la spitalul 9, unde esti internat..de cand te-ai nascut..
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus