Marţi,
19.03.2024
Innorat
Acum
-1°C

Intrigi politice si complicatii amoroase pe scena Casei de Cultura din Alba Iulia

Teatrul Național „Radu Stanca” Sibiu prezintă vineri, 7 martie, de la ora 19:00, comedia „Încurcă-i drace!” în regia lui Șerban Puiu. Evenimentul va avea loc la Casa de Cultură a Sindicatelor din Alba Iulia.

„Încurcă-i drace!” este o adaptare după piesa „Out of order” a dramaturgului englez Ray Cooney, pentru care a primit premiul Olivier – cea mai bună comedie a anului 2001. Decorat cu titlul de Ofițer al Ordinului Imperiului Britanic în 2005, Ray Cooney este considerat unul dintre cei mai importanți autori de comedie britanici, fiind deseori comparat cu Georges Feydeau, autorul piesei „Puricele în ureche”.

Producția Teatrului Național din Sibiu este o comedie spumoasă, cu răsturnări de situație dintre cele mai neașteptate. Având la bază o rețetă aparent simplă, spectacolul regizat de Șerban Puiu se remarcă prin precizia aproape mecanică a derulării scenelor în care actorul este pus în prim – plan, într-un joc plin de forță.

„Încurcă-i drace! e un spectacol important pentru că l-am realizat cu ocazia împlinirii a zece ani de când această generaţie de actori a terminat facultatea, iar eu le-am fost profesor. E un spectacol cu o însemnătate specială pentru noi şi prin care îi aniversăm pe aceşti actori valoroşi ai teatrul sibian şi românesc”, a declarat regizorul înainte de premiera spectacolului de la Sibiu, din 2012.

Acțiunea spectacolului se desfășoară într-un hotel londonez, unde ministrul Richard Willy își dă întâlnire cu secretara unui lider din opoziție, domnişoara Jane Worthington, deși ar trebui să participe la o sesiune parlamentară importantă. Opţiunea de a raporta acest incident managerului hotelului este abandonată din start, întrucât ar scoate la iveală relaţia „nepotrivită” dintre cei doi protagonişti. Lui Jane şi Richard nu le rămâne decât să se descurce singuri. Astfel, Richard apelează la ingeniosul său asistent George Pigden, iar cei trei încearcă să mute, să ascundă şi chiar să deghizeze „mortul”. Încercând să iasă din încurcătură, aceştia nu reuşesc decât să se afunde şi mai mult în urzeli. Totul se prăbuşeşte asemenea unui castel din cărţi de joc, când apare Ronnie, soţul gelos al doamnei Worthington, Pamela, soţia entuziastă a ministrului Willy, şi când „mortul” începe să prindă viaţă.

Prețul unui bilet este de 40 de lei, respectiv 30 de lei cu reducere pentru elevi, studenți și pensionari.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus