Joi,
28.03.2024
Partial Noros
Acum
17°C

Povestea Coppeliei reluata la Teatrul de Balet Sibiu

Baletul sibian prezintă marţi, 25 februarie, de la ora 19 :00, la Casa de Cultură a Sindicatelor Sibiu spectacolul de balet clasic “Coppelia”. Coregrafia spectacolului este realizată de Mihai Mîndruţiu, iar regia artistică poartă semnătura directorului Teatrului de Balet Sibiu, Ovidiu Dragoman.

“Coppelia” este un spectacol de balet clasic, în trei acte, pe muzica lui Léo Delibes, după un libret de Charles Nuitter şi Arthur Saint- Léon. După premiera mondială din anul 1870 la Teatrul Imperial din Paris, spectacolul a avut nenumărate montări în teatre din întreaga lume. În România a fost pus pentru prima dată în scenă în anul 1928, la Cluj Napoca de către coregrafii Penescu Licin şi Roman Morawsky.

„Coppelia“, o poveste fabuloasă pentru toate vârstele

Într-un orăşel medieval din Galicia, în care a existat un baron pe nume Hoffman şi un vestit păpuşar pe nume Coppelius se fac pregătirile pentru inaugurarea noului clopot donat de către primar, bisericii. Hoffman îi comandă vestitului Coppelius o păpuşă, în mărime naturală, după chipul şi asemănarea prea frumoasei sale fiice Swanilda. Coppelius se întrece pe sine şi realizează o păpuşă atât de frumoasă, încat el însuşi se îndrăgosteşte de propria-i creaţie şi este însufleţit de ideea nebunească de a-i da viaţă păpuşii create. Swanilda, logodnica lui Franz, este intrigată de fata pe care o zăreşte la fereastra doctorului Coppelius şi pentru că a observat privirile lui Franz se hotărăşte, împreună cu prietenele ei, să pătrundă în casa misterioasă, după plecarea stăpânului. Îndemnat de curiozitate şi atras de frumuseţea necunoscutei, Franz alege drumul acestei aventuri.

Publicul este purtat pe parcursul celor două ore şi jumătate cât durează spectacolul, într-o lume de poveste, plină de culoare, energie şi dinamism, o lume de basm în care totul este posibil. Reprezentaţia de marţi a spectacolului „Coppelia“ îi va avea în distribuţie pe Adela Floricioiu (România) în rolul Swanildei, Mircea Munteanu (România) în rolul lui Franz, Keston Meyer (SUA) în rolul păpuşarului Coppelius şi Yuka Matsuyama (Japonia) în rolul Coppeliei.

Coregraful Mihai Mîndruţiu, absolvent al Liceului de Coregrafie din Cluj-Napoca, la clasa profesorului Nicolae Iacobescu este în prezent profesor de balet la Liceul Naţional de Arte “Regina Maria” Constanţa. De-a lungul carierei a fost pe rând prim balerin, pedagog, asistent şi coregraf al Operei din Braşov şi al Operei Maghiare din Cluj-Napoca, precum şi profesor de coregrafie la Liceul de Coregrafie din Cluj-Napoca. În calitate de coregraf a semnat coregrafia spectacolelor “Giselle”, “Albă ca Zăpada şi cei şapte pitici”, “Spărgătorul de Nuci” şi “Coppelia”.

“La Sibiu am găsit un ansamblu de balet foarte valoros. Sibiul este o surpriză foarte, foarte plăcută din punctul acesta de vedere şi existenţa acestei companii arată că se pot face şi lucruri frumoase în România”, a spus Mihai Mîndruţiu.

Biletele pot fi cumpărate de la Casa de Cultură a Municipiului Sibiu (Parcul Tineretului, nr. 1 – fostul Teatru de Vară) sau în seara spectacolului. Preţul unui bilet este de 10 lei, elevii, studenţii şi pensionarii beneficiind de reducere de 50%.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus