Duminică,
28.04.2024
Cer Senin
Acum
16°C

ACTUALIZARE. Alpinist cazut in Muntii Fagaras. Operatiune de salvare in desfasurare

ACTUALIZARE: 12:30 Elicopterul s-a întors la bază din cauza condițiilor meteo. Echipa de salvare formată din cinci salvamontiști a fost lăsată în Orașul Victoria, de unde se vor deplasa spre locul unde se crede că a căzut alpinistul.
 
Un alpinist din Arad, în vârstă de 35 de ani căzut in zona superioară a muchiei Albota din munții Făgărașului. Alpinistul se afla cu încă o pesoană, care a anuntat prin 112 producerea accidentului. ”Zona de căutare este greu accesibilă. Pentru salvarea alpinistului s-a solicitat un elicopter de tip MI17 de către Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Cpt. Dumitru Croitoru” al județului SIbiu”, susține purtătorul de cuvânt al instituției, Bianca Sabău.
Elicopterul survolează zona, pentru a identifica locul unde s-a prăbuțit alpinistul, și eventual un posibil loc de aterizare. În elicopter se află o echipă de cinci salvamontiști din Sibiu și două cadre medicale Mureș. Vremea în munții Făgăraș e bună, nu plouă, nu este ceață, dar e înnorat. Zăpada are o grosime de peste un metru.
Foto: Arhivă

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

4 comentarii

mihai

Acum 10 ani

Si prin arhive nu aveati o poza din Fagarasi ?
Raspunde

BB

Acum 10 ani

Parcă: \"Vremea în munții Făgăraș e bună, nu plouă, nu este ceață,...\", atunci de ce \" Elicopterul s-a întors la bază din cauza condițiilor meteo.\" ? Noi chiar nu avem elicoptere şi piloţi care să acţioneze în condiţii meteo dificile?
Raspunde

mihai

Acum 10 ani

@BB, fi convins ca nu exista (înca ?) asa ceva în România. Zborul în zone dificile precum muntele cere competente specifice în raport cu relieful. Munti României sunt prea scunzi, prea putin periculosi si prea putin strabatuti pentru a justifica o profesionalizare specifica asa cum exista în tarile arcului alpin. Iata de ce, multa vreme de acum înainte, salvarile ratacitilor se vor face \"per pedes\"...
Raspunde

Georg

Acum 10 ani

L-au gasit. Mort...Cazul clasat...
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus