Vineri,
27.01.2023
Ninsori Usoare
Acum
-1°C

De la hartie la pixeli si de la dragoste la alienare intr-un nou spectacol la Sibiu

Teatrul Național „Radu Stanca” Sibiu prezintă sâmbătă, 8 martie, de la ora 20:00, premiera spectacolului „Scrisori pierdute” după scenariul și regia lui Bogdan Sărătean.

„Scrisori pierdute” este un spectacol despre singurătate, dragoste și compasiune, ce propune o întâlnire imaginară cu copilul din Kurt Cobain, cu demonii lui Antonin Artaud şi ai lui Vincent Van Gogh, cu erosul relaţiei lui Henry Miller cu Anais Nin, sau cu dorul lui Yoko Ono pentru soţul ei John Lennon.

„Am răsfoit împreună cu actorii zeci de scrisori. Scrisori scrise acum sute de ani, scrisori scrise alaltăieri. Scrisori scrise de regine, de artişti, de mame, de revoluţionari, de poeţi, de oameni obişnuiţi. Fiecare cu aerul ei, fiecare cu povestea ei”, a declarat Bogdan Sărătean în timpul repetițiilor. Născut din nostalgia răsfoirii unei scrisori din hârtie, transformată azi într-un obiect virtual, spectacolul studenților Departamentului de Artă Teatrală din Sibiu face o cronică a omului modern în relație cu lumea din jur.

Din distribuția spectacolului fac parte studenții Mădălina Dorobanţu, Claudiu Fălămaş, Ştefana Geleriu, Andrada Grosu, Diana Lomotă, Constantin Podu, Andrada Poplăcean, Alexandra Roatiş, Mihaela Şandru, Angelica Cosma, Sebastian Dobrescu, Florentina Dumitru, Valeriu Iarca, Raluca Ivan, Oana Marin, Alexandra Mihalache, Robert Mihart, Andreea Moşoiu, Fabiola Petri, Alexandru Udrea și Claudiu Urse. La acest proiect și-au adus contribuția scenograful Mihai Păcurar și coregrafa Adriana Bârză, precum şi actorii Dana Taloş, Codruţa Vasiu, Laura Ilea şi Viorel Raţă. Un element surpriză va fi muzica pentru acest spectacol care reprezintă o creație originală a studentului Claudiu Fălămaș.

„Scrisori pierdute” este cel de-al doilea spectacol prezentat de studenții actori din Sibiu în cadrul Proiectului European „Teatrul Modern – Mijloace Moderne”, după ce în prima etapă a proiectului aceștia au prezentat spectacolul „Multimedia Project” în regia lui Șerban Puiu, cu premeira în data de 26 aprilie 2012.

Proiectul „Teatrul Modern – Mijloace Multimedia” este implementat de Asociația Centrul Multimedia Teatru74 din Târgu-Mureș în parteneriat cu Universitatea de Arte din Târgu-Mureș, Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu și Teatrul Național „Radu Stanca” Sibiu și are ca obiectiv general organizarea, pe parcursul a doi ani consecutivi, a două stagii de practică profesională în domeniul „teatrului modern”, cu accent pe mijloace multimedia. Grupul țintă al proiectului este format din studenţii celor două facultăți de teatru din regiunea centru: Târgu-Mureș și Sibiu, de la specializările actorie, coregrafie, animație – teatru de păpuși, regie şi scenografie. Conform programului, la finalul fiecărui stagiu de practică, se vor organiza evenimente de diseminare a rezultatelor proiectului, pe parcursul a trei zile. În cadrul acestor evenimente, organizate în Sibiu și Târgu-Mureș, vor fi prezentate spectacolele rezultate în urma stagiului de practică și se vor organiza conferințe de presă și dezbateri privind spectacolele și aspecte legate de desfășurarea proiectului, cu participarea studenților implicați în proiect, dar și a publicului. Toate spectacolele din cadrul acestui proiect vor avea ca tematică utilizarea mijloacelor multimedia, fie ca instrumente moderne de expresie, fie ca alternativă la decorul clasic.

Spectacolul va avea loc la Studioul CAVAS din cadrul Facultății de Litere și Arte din Sibiu.

Următoarea reprezentație a spectacolului „Scrisori pierdute” va avea loc duminică, 30 martie, ora 20:00, tot la Studioul CAVAS din cadrul Facultății de Litere și Arte din Sibiu. Accesul publicului la aceste evenimente se face gratuit, în limita locurilor disponibile, pe baza unei rezervări făcute în avans la Agenția Teatrală din Sibiu (bvd. Nicolae Bălcescu nr. 17, tel. 0369 101 578). Acest spectacol nu este recomandat tinerilor sub 12 ani.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus