Marţi,
31.01.2023
Innorat
Acum
-1°C

Noul consul al Germaniei la Sibiu: si germanii si romanii au o imagine usor deformata unii despre altii

Impresia germanilor despre România este nedreaptă, în sensul că nu știu cât de frumoasă și atractivă este țara noastră, în timp ce românii aproape cred faptul că în cea mai puternică țară a Uniunii câinii umblă cu covrigi în coadă, apreciază noul consul al Germaniei la Sibiu, Judith Urban.
”Din păcate, imaginea României este ușor distorsionată în Germania. Dar am avut, până acum, experiențe foarte bune prin fiecare politician (german – n.r.) care a plecat încântat de România. Percepția publică din Germania se focusează în special pe probleme - iar probleme există peste tot – și mai puțin poveștile de succes. Povestea Marquardt la Sibiu, de exemplu, este una de succes, dar care nu este preluată de mass-media din Germania. Pe de altă parte, cred că și românii au o imagine ușor prea pozitivă despre Germania. Și acest lucru trebuie ușor corectat”, a declarat consulul Germaniei la Sibiu, Judith Urban, la prima întâlnire oficială cu presa locală.

Nu mai avem Consulat general

De anul trecut, Consultatul General al Germaniei la Sibiu a fost desființat. Instituția rămasă în loc – Consulatul Germaniei – a fost ”preluată” de Judith Urban în ianuarie anul acesta. ”A avut loc o restructurare. Mare parte din competențele pe domeniul juridic și consular au fost transferate Ambasadei Germaniei la București”, a explicat noul consul. Aria de activitate a reprezentanței Germaniei la Sibiu acoperă, alături de Sibiu, alte zece județe: Alba, Bistriţa - Năsăud, Braşov, Cluj, Covasna, Harghita, Hunedoara, Maramureş, Mureş și Sălaj. ”Este un efort destul de mare pentru a acoperi o circumscripție atât de vastă”, a declarat consulul Germaniei la Sibiu.
În afară de legătura cu cetățenii și cu investitorii germani, reprezentanții Consulatului se implică printre altele în susținerea învățământului cu predare în limba germană, a mai multor activități culturale și sportive.

Sibiul: o femeie frumoasă care a dat jos paltonul urât

Judith Urban s-a născut în 1960, este căsătorită, mamă a unei fiice. A urmat cursurile Facultății de Științe Aplicate pentru Administrația Publică Federală, specializarea Afaceri Externe. Din 1984 ocupă diverse posturi în misiuni diplomatice din întreaga lume: Kuala Lumpur, Tokyo, Budapesta, New York, Amman, dar și București și Sibiu. În orașul de pe Cibin a ajuns acum 11 ani. ”Era ianuarie, îmi amintesc că era frig și ningea, eram în Piața Mare și totul părea întunecat. Era mare distanță între ceea ce era atunci și ceea ce este Sibiul acum. Am plecat din Sibiu la sfârșitul lui 2006, iar când m-am întors Sibiul era ca o femeie frumoasă care a dat paltonul urât jos. Am de gând să mai rămân câțiva ani în România”, a mai spus noul consul. Ea a apreciat echipa de colaboratori de la Sibiu – ”profesioniști și competenți”.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

20 comentarii

alzara

Acum 8 ani

Bun venit. Succes ambelor parti.
Raspunde

hant

Acum 8 ani

o intrebare verificati care este problema cind numele lui ,johannis la guvern se isca scandal ,cava este putred la mijloc si suspect
Raspunde

opo

Acum 8 ani

nu mai pot cu nemtii.
Raspunde

ha ha

Acum 8 ani

va rugam sa i datzi doamnei interdictie la carne si slanina ..nu dealta dar curand o confunda vreunul cu foamea n gat si o taie de craciun...sanatoasa muiere
Raspunde

@4

Acum 8 ani

Arată exact ca orice purcelușă nemțoaică ce bagă la burdihan de 3 ori pe zi la Mcdonalds...deci ce te miri atât bavarezule din Munchen?apropo...tu arăți mai bine,de ești invidios pe madam asta?
Raspunde

szekely estera

Acum 8 ani

Are dreptate doamna Romania e foarte frumoasa si Sibiul minunat,sa nu mai fim carcotasi sa invatam sa ne iubim tara si orasul natal
Raspunde

Asd

Acum 8 ani

Stimata doamna cand te bagi in cocina te mananca porcii. Daca ti-a trebuit sa vii la sibiu ......
Raspunde

ptr.rinzosi

Acum 8 ani

Ma vorbiti mai frumos,e vorba de un reprezentant diplomatic al unei tari straine,de o femeie,iar porci sinteti voi astia care comentati, nesibieni frustrati crescuti in cocina-vreti sa o determinati sa plece din Sibiu,invidiosi,frustrati
Raspunde

Achtung!

Acum 8 ani

Prin Sibiu circulculă liber numitul \"joseph\" , agent KGB/FSB, pe numele lui adevărat Ion Pișleag.
Raspunde

@9

Acum 8 ani

iar pe la tine circuli asisderea securist comunist,responsabil cu diversiunea,denigrarea,hotia si sabotaju pe numele conspitativ Ion Caiac.
Raspunde

Şacalul

Acum 8 ani

Agentul Ion Pişleag, nume de cod \"joseph\" e liber azi. La post sunt doar analfabetu\' şi \"zacuscă\", ăsta de mai sus cu IP 109.166.139.8.
Raspunde

@sacalul

Acum 8 ani

ba agent securist,ti-am scris ca te ocupi cu denigrarea,din sacal ai devenit-potaie,sau mai pe intelesu tau-o gioarsa
Raspunde

joseph

Acum 8 ani

12, lasă-i amarului, proștii au mintea hodinită. <br>Cea mai bună palmă este indiferența. Asta-i doare cel mai tare.
Raspunde

@8,9,10,11,12

Acum 8 ani

Sunteți fenomenali diversioniștilor,ce dreaq aveți de vă ciomăgiți și noaptea lingăilor?ori n-aveți somn,ori vă treziți pe la 3 noaptea din beție și luați tastatura la bătut ori lucrați paznici pe la primărie,muzeu sau vreun liceu săsesc în tură de noapte?oricum am râs cu poftă de dimineață văzând cum vă ”deconspirați”între voi și implicit pe joseph,care cică,e Ion Pișleag-moldovean de frunte travestit în ”avocatul”de încredere al lui johhi....dați-ii tare cu bălăcăreala nocturnă,ca să avem de ce râde noi la cafeiul matinal...țeai dreaq de bufoni pupincuriști!!!
Raspunde

@14

Acum 8 ani

sintem din redactie,supraveghem somnorosi ca tine
Raspunde

@15

Acum 8 ani

Și ăia din redacție scriu cu ”sîntem”...nu cumva cu ”suntem” ciobane?
Raspunde

Vm

Acum 8 ani

noi indoctrinari ale romanilor ,sper ca viitorul primar sa fie un roman ,care intr.adevar sa fie modest ,intreprinzator ,corect ,prezent in rindurile celor care l-au ales sa ii reprezinte si sa le inteleaga prioblemele
Raspunde

cici

Acum 8 ani

de ce in in in aria de activitate nu intra si Teleormanul.
Raspunde

@18

Acum 8 ani

Pentru că voi,sașii din Teleorman trebuie să mergeți la București ,sau tu ai crezut că Teleormanul e în Ardeal?!?!...nu m-ar mira:D
Raspunde

@16

Acum 8 ani

leliceni-harghita
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus