Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
19°C

Emil Pascalau expune la Sibiu

Artist Emil Paşcalău îşi vernisează la Palatul Brukenthal expoziţia „Călători spre nicăieri” .

Pictor şi sculptor, Emil Paşcalău este membru al Uniunii Artiştilor Plastici din România, filiala Craiova. Expoziţia organizată la Muzeul Naţional Brukenthal cuprinde 30 de lucrări în ulei, compoziţii şi peisaje.

„Într-o lume hedonistă fiinţa umană îşi trăieşte existenţa luptând cu încăpăţânare în a-şi duce dorinţa de perenitate în tărâmul eternităţii. Refuzul Jertfei Cristice o face victimă sigură într-un labirint imaginar” – este statementul sub care Emil Paşcalău îşi plasează demersul expoziţional de la Sibiu.

Printre cele mai reprezentative manifestări expoziţionale la care a participat se numără Salonul Municipal al Artiştilor Plastici din Craiova (2012-2013), Salonul Interjudeţean Natură statică la Galeria Artex din Râmnicu Vâlcea (2011); expoziţii personale - itinerantă la Sighişoara, Budapesta, Bruxelles, Bucureşti (2001), Fragmentarium, la Muzeul de Artă Târgu Jiu (2009), Fragmentarium 2, la Galeria Arta din Craiova (2009), Poveşti din Ţara Crişurilor, la Muzeul de Artă Târgu Jiu (2010), Univers dual la Muzeul Judeţean Teleorman (2011).

„Expoziţia de la Muzeul Naţional Brukenthal iniţiază de fapt calea spre un fals „nicăieri” şi/sau „oriunde”, trimiţând în final spre locul cel mai adânc, aflat în fiecare dintre noi, loc geometric în care sinele se identifică cu dimensiunea divină, astfel revelându-se sieşi”, spun reprezentanţii muzeului.

Vernisajul va avea loc joi, 6 martie, de la ora 13:30, la Palatul Brukenthal, Sălile de Expoziţii Temporare.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus